Broodje Nederland-Turkije

Het maken van lekkere happen hoeft niet tijdrovend en ingewikkeld te zijn. Hier een voorbeeld:

Benodigdheden:

 • broodje(s)
 • Turkse kaas
 • Hollandse tomaten
 • zwarte peper

De broodjes kunnen gewone Nederlandse broodjes zijn maar ook bijvoorbeeld Turks brood in kwarten. Net wat je lekker vindt. Ik geef zelf de voorkeur aan de Turkse broden.

De Turkse kaas die ik bedoel zit in schijven in blik in het zoute water, bv van Sutdiyari. De lekkerste tomaten komen gewoon uit Nederland, helaas zijn ze hier niet te koop, domweg omdat we met z’n allen te krenterig zijn. Die lekkernijen gaan dus allemaal naar het buitenland. Overigens zijn de Duitsers net zo krenterig, die krijgen onze befaamde wasserbomben.

Neem een schijf kaas en dep deze een beetje droog. Snij er blokjes van. Snij de tomaat ook in niet al te grote blokjes. Doe alles in bv een slaschaal  en mix het goed. Even wat zwarte peper eroverheen malen, nog een keer husselen, peper malen, husselen en klaar om de broodjes mee te vullen.

Voor wie er mayo of andere kluts over wil gooien: niet doen! Sla, mag, maar niet nodig. Gewoon weten wanneer je moet stoppen.

6 gedachten over “Broodje Nederland-Turkije”

 1. Jawel, ik ben in alle uithoeken van de wereld geweest. En ik heb in Turkije ook lekkere tomaten gegeten. En om eerlijk te zijn: de lekkerste in Roemenië, maar dat was eenmalig.
  Maar zonder dollen, we maken in Nederland verrekt goeie tomaten, we willen ze alleen zelf niet kopen. Eten is voor de gemiddelde Nederlander iets wat je even snel tussendoor moet doen. Jammer, maar het is niet anders.
  Je ziet het verschil ook goed in de kantine: de Hollander met zn trommeltje brood, even snel wegwerken, en Afrikanen, Turken enz met groente fruit, vers gebakken “dingetjes” enz enz. Die eten tenminste fatsoenlijk. En ze delen ook nog eens met anderen. Italianen met een thermosfles met pasta en tomaatjes, komkommertje.
  Misschien gaan onze goede tomaten wel naar jouw Turkije 😉 (ook veel naar het VK trouwens)

 2. GJ_ Schreef:

  Misschien gaan onze goede tomaten wel naar jouw Turkije 😉 (ook veel naar het VK trouwens)

  Ze zijn ook overal in Duitsland te koop.
  Maar goed dat neemt niet af dat Turkse tomaten ook zeer lekker zijn.

 3. Nee psies. Die worden allemaal geexporteerd. Veel naar Engeland, maar misschien ook wel naar Turkije, dat weet ik niet. Ik heb ze iig wel gezien en geproeft.

Reacties zijn gesloten.