Brood rijmt op dood

Nederland heeft een probleem. Nee, het is niet de economische crisis. Het land wordt al jaren geplaagd door achterlijkheid. Mensen worden steeds dommer, lijkt het. Gisteren zagen die in de dood van een lid van het koninklijk huis aanleiding om eens lekker te gaan ageren tegen de vijanden van een Nederland waar alleen plaats is voor ‘echte’ Nederlanders. Zulke standpunten zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Ze worden verspreid door de Joost Niemöllers. Neem bijvoorbeeld deze meneer, student privaatrecht aan de Universiteit van Groningen. Hij noemt zichzelf christelijk en conservatief, mocht wel eens in de Volkskrant schrijven over zijn ongenoegen over de aanwezigheid van zoveel zwarten in Nederland en droeg gisteren zijn steentje bij aan de discussie over de multiculturele samenleving. Want Friso was na 1,5 jaar coma overleden. Aanleiding voor sommigen het internet af te struinen op zoek naar voorbeelden van naderend onheil.

Screen Shot 2013-08-13 at 7.35.18 AM
Click op de afbeelding om te vergroten

Hij stuurde een plaatje door dat was samengesteld door de veroordeelde bedreiger van Femke Halsema’s kind. Het plaatje bestaat uit een aantal tweets van enkele pubers, die zich zoals zoveel pubers nogal puberaal uitdrukten. Onze student begeleidde het plaatje met de mededeling “Multiculturele pareltjes reageren op het overlijden van Prins Friso:”. Als je het plaatje goed bekijkt valt een aantal dingen op. De meest recente tweets zijn van twee roomblanke jochies die ook fan zijn van Feijenoord. Vier van de zeven tweets zijn gepost tussen 10 en 30 juli, ruimschoots dus voor het bericht van het overlijden van Friso. Een van de posters heet toevallig ook Friso. De dialoog heeft dus weinig met het overlijden van de prins te maken of hoe multicultureel Nederland hiermee omgaat, maar is een fittie tussen een aantal jongeren. Dat soort fitties hebben we veel in Nederland. Het is onderdeel van onze cultuur, net als treiteren, uitschelden, schofferen, intimideren, leedvermaak en elkaar belazeren.

Screen Shot 2013-08-13 at 8.47.42 AM
Click op de afbeelding om te vergroten

Maar dat maakt allemaal niet uit. Het bewijs is geleverd dat hordes zwarte moslims dankzij links ons en ons land kapot willen maken. Het plaatje is ondertussen twaalf keer doorgestuurd door de van Twitter bekende ‘islamcritici’, types die iedere dag roepen dat Wilders gelijk heeft en al 10 jaar roepen dat we over 15 jaar allemaal een burka dragen. De meneer uit Groningen heeft ondertussen verschillende steunbetuigingen ontvangen voor zijn moedige actie. Men vraagt zich af hoe het toch zo ver heeft kunnen komen in dit land. Een enkeling vindt dat de minister-president hierover geïnformeerd moet worden. Een lokale politica van Trots en een oud-militair nog steeds in uniform schieten hem te hulp wanneer hij wordt aangevallen door burgers die hem op zijn drogredenen wijzen. Hij heeft gelijk, onder alle omstandigheden. Degenen die hem wijzen op de onvolkomenheden in zijn bericht en argumenten praten onzin en worden uitgemaakt voor idioot, gek, kleun, die niet kunnen lezen en moeten maar eens langs de opticien. De kers op de taart is de mededeling dat “de boodschapper wordt geslacht door de linkse haatclan”.

Screen Shot 2013-08-13 at 8.43.35 AM
Click op de afbeelding om te vergroten
Gelukkig verscheen er gisteren ook positief nieuws. Iedere Nederlander mag binnenkort ‘gratis’ het Droomboek van het Nationaal Comité Inhuldiging afhalen dat nu wordt gedrukt, ergens in Neurenberg. Let wel, één boek per huishouden. De dromen zijn zorgvuldig geselecteerd door onder andere Albert Verlinde van RTL Boulevard en worden ondergebracht in loketten, zoals het ‘Loket van de Lach’, waar je richtlijnen mag ontvangen over “waar mogen we van genieten”, of het ‘Loket van Samen’, waar je over “hoe gaan we met elkaar om” kunt dromen. Een eigentijdse manier van het woord verspreiden, niet van god, maar van de door Bekende Nederlanders uit 5600 inzendingen geselecteerde “verrassend en begrijpelijk” bijdragen. Dromen als loketten; best innovatief eigenlijk voor een monarchie.

Ondertussen mag mevrouw Drayer zich beklagen in de voormalige verzetskrant Vrij Nederland over anonieme internetgebruikers, dat er zoveel haat is onder links, die volgens haar ook antisemieten zijn. In de Volkskrant mag meneer Brullen schrijven dat iedereen in Nederland zelfcensuur toepast, behalve hijzelf natuurlijk. De Telegraaf verschijnt tegenwoordig dagelijks met agitprop tegen homo’s, moslims, de EU en links, begeleid door een potpourri van reacties van lezers vol diepgewortelde haat en achterlijkheid, die door de moderatoren blijkbaar blind worden goedgekeurd. En in het Parool wordt Amsterdam Post, vergaarbak van extreemrechtse miskende intelligentsia en andere sociaal geïsoleerden die dagelijks schreeuwen dat ze gecensureerd worden, vergeleken met GeenStijl. En de Nederlandse publieke omroepen zijn vrijwel ieder uur opnieuw benieuwd wat de buitenlandse media berichten over de dood van Friso. En voor €1,50* wordt jouw SMS geplaatst bij de berichtgeving door RTL Boulevard over dat wat iedereen bezighoudt.

Het leuke van de crisis in Nederland is dat iedereen mee mag doen. En wie het hardst en vaakst roept heeft gewonnen.

* Volgens RTL vandaag was het maar 25 cent. Ik heb nog geen reacties van hun klanten gezien

@wltrrr heeft ook een probleem en dat is dat er iets hem van weerhoudt om vaker te schrijven. Ondertussen levert zijn moestuin hem veel op. Twee planken gevuld met confiture en inmaak. Bijna dagelijks verse groenten. Frisse lucht, zon, wat schoffelen, beetje water geven. Genieten van flora en fauna. Lachen om de onnozelheid van anderen. Wat een rijkdom.

15 gedachten over “Brood rijmt op dood”

 1. De definitie: De Nederlandse cultuur stamt direct met alle kenmerken uit de tijd van de slavernij.

  Daarom wordt elke dag uit de hoek van etnisch-zuivere autochtonen steeds regelrechte oorlog tegen alles van niet Blut-und-boden is gevoerd. Deze mensen gaan direct door alleen bij het uitspreken van het woord multiculturalisme. Er mag maar een cultuur blijven bestaan – de slavernijcultuur.

  De bewijzen zijn er te veel over – maar dat is ook de kenmerk o.a. van de Staatspolitiek. het is helemaal niet toevallig dat een brave oud-militair meteen te hulp schiet aan de extreem-rechtse gedachtengoed.

  Nederland (zuiver) über alles!

 2. Nader gekeken is de MANIPULATIE de basisinstrument van de rechtse populisme, getuige de uitlatingen van de student uit Groningen aangehaald door wltrrr.

  Het hoeft niets met feiten of waarheden te hebben – als maar het lekker ultrarecht bralt, wordt het ook lekker geslikt en door de MassMedia eindeloos herhaald.

  Overigens Wltrrr bedankt voor je sublieme artikel weer.

 3. Uitstekend stuk weer van wltrrr, dank. (Er staan nog wel een paar stijlfoutjes in.)
  Zo functioneert extremistische propaganda. De “waarheid” wordt passend gemaakt. Beetje knip- en plakwerk, klaar ben je.
  Het is me de laatste tijd inderdaad al opgevallen, dat bij berichten in de Telegetver uitsluitend beeldmateriaal van “allochtonen” geplaats wordt. Gaat de criminaliteit in deze groep soms achteruit en moet het vlammetje even opnieuw aangewakkerd worden?

 4. @4, het is gewoon oorlogstijd tegen allochtonen.

  “De poepende meeuw lijdt ons voort.”

  😆

 5. Die Schipper is wel het ergste voorbeeld uit de stal van Rutenfrans. Met zijn edelgermaanse koppie en jongetjesuitstraling vast een heel fijne vangst voor Chris. Wat doet het er dan toe wat hij mede te delen heeft.

 6. Op zijn twitter-fotootje staat hij ook nog in een soort karate-pakje, volgens mij. Lekker martiaal, past wel in het beeld. Alle clichés (of platitudes) worden bediend.

 7. Ik snap niet dat Trouw en VK niet bij Fok gaan werven voor hun colums. Ik lees daar in de reacties heel interessant “gedachtegoed”. Rutenfrans zou trots op ze zijn.

 8. “Hij noemt zichzelf christelijk en conservatief, mocht wel eens in de Volkskrant schrijven over zijn ongenoegen over de aanwezigheid van zoveel zwarten in Nederland.”

  Het Koninkrijk der Nederlanden is sinds WO-II een stuk minder zwart geworden. In 1949 viel Indonesië af, in 1963 Irian Jaya en in 1975 Suriname.

 9. Ik vraag me altijd af of die mensen wel eens kijken op Youtube, de reacties van de gemiddelde “Jip en Janneke taal eiser”. Goeie genade, de gemiddelde Piratenmuziek fan kan er ook wat van hoor, daar doen die paar twitter berichtjes die deze men linkt echt niet voor onder.

 10. @8
  Inderdaad, Fok ging een tijdje weer de redelijke kant uit. Neutraal beide kanten belicht. Maar sinds dat er meer en meer redacteuren komen met een bepaalde gekleurde bril is het daar een drama.

 11. nee ik heb het over de reacties van de kleuters. Prima geschikt voor VK en Trouw als column.

 12. Een ‘droomboek’ over (een ongetwijfeld roomblank) Nederland dat in Neurenberg gedrukt wordt….
  Waar ken ik die stad ook alweer van? Gaat daar iets diepers achter schuil? Reflecteert dat iets van dromen die sommigen er eerder op nagehouden hebben en een vice-premier er thans op nahoudt?
  Trouwens: zit racist Gerard Joling ook als BN’er bij dat clubje dat die natte droompjes van debiel Nederland mag uitzoeken?
  Ach..ik wil het ook niet weten.
  Alles wat ik zeggen wil: wat kan Walter schrijven zeg! Geweldig! Echt een welgemeend en heel groot compliment: hij weet in een paar woorden precies weer te geven hoe dit land rolt…

 13. @14:

  Ik ben blij je weer te lezen uitvinder van het woord: Schreibtischmörder-Teeven 😉

Reacties zijn gesloten.