Britten gaan eigen ict-student uitleveren aan VS

Richard O’Dwyer, een Britse ict-student, bouwde in 2010 een website, TVShack, hierop stonden links naar illegale kopieën van films en televisieseries. Zijn website hoorde op het hoogtepunt bij de 1800 bestbezochte websites ter wereld. O’Dwyer had nooit gedacht dat zijn site zo’n succes zou worden.

In Groot-Brittannië kan O’Dwyer niet vervolgd worden, omdat er op zijn site geen illegaal materiaal stond. Maaaaaarrrrrr hij is wel gearresteerd in GB, omdat de Amerikanen vinden dat hij hun wet heeft overtreden. Hij heeft een nacht in een cel door moeten brengen en kon pas weer vrij komen na een borg van £ 3.000,–. Stel je de waanzin voor, je overtreedt geen wet in je eigen land, je wordt wel gearresteerd, je gaat het gevang in, mag pas de straat weer op als er een flinke borg is betaald. Maar dat is nog niet alles! Hij moest ook nog voor de rechter verschijnen, ondanks dat hij geen strafbaar feit in GB heeft gepleegd!, en is veroordeeld om slachtoffer te worden van uitlevering aan de VS! Met kans op 10 jaar cel daar.

Hoe waanzinnig kan de wereld in elkaar zitten? Je overtreedt in je eigen land geen enkele wet. Maar je land heeft zich wel laten paaien om een of ander eenzijdig achterlijke uitleveringsovereenkomst met de VS te tekenen. Eenzijdig, want de VS levert nooit een VS-staatsburger uit. Zelfs VS militairen die zich erg misdragen lopen niet het risico uitgeleverd te worden. Hoe achterlijk kun je denken? Ze zijn in GB een beetje van lotje getikt en zo Amerikageil dat ze het hun Amerikaanse neven zoooooo graag naar de zin willen maken, dat ze gewoon hun burgers laten naaien door de VS. Fijne bescherming van je eigen land!

Overigens, Nederland biedt net zoveel bescherming tegen de VS-klauwen, zie Rop Gonggrijp. Net zo’n slaaf van de VS als de rest van de wereld.

 

 

 

4 gedachten over “Britten gaan eigen ict-student uitleveren aan VS”

 1. Nederland heeft bijvoorbeeld “de Zwolse deejay” en de Zwarte Cobra zonder problemen uitgeleverd, en – treffend – Wesam al-D. die als geboren Irakees hulp verleende aan het verzet tegen het bezetten van zijn geboorteland. Dat noemt men in de VS terrorisme en Den Haag helpt graag mee – bij bezetten en uitleveren.

  En dan zit de Nederlander Harry Bout al bijna 27 jaar in een gevangenis in Michigan voor iets wat hij niet gedaan heeft maar het zal het ministerie van buitenlandse zaken aan zijn reet roesten.

 2. overigens, Nederland biedt net zoveel bescherming tegen de VS-klauwen’

  Ja, daar was Donner op Justitie vroeger berucht om, maar dan ging het om Amerikanen die naar hier waren uitgeweken omdat ze in eigen land een paar jaar de bak in moesten voor een wietplantje of iets onbenulligs als een filmpje verspreiden met blote borsten.
  Schokkender is inderdaad het feit dat US een Engelsman of Nederlander kan opvragen voor hun strafrecht voor iets wat hier legaal is. In de EU zijn behalve NL & UK geen landen die Amerikanen zó op hun wenken bedienen. (wellicht straks Polen & Hongarije)

  Deze ontwikkeling vreesde ik al enige tijd. What’s / who are next?
  Zegslieden van de Vrije Gedachte met US-onwelgevallige meningsuitingen?

  Ik vrees van wel in de toekomst, uiteraard zal dit zeer sneaky gaan, met de nodige media-massage,
  en dan betreft het uitsluitend manifestanten van links en/of moslimzijde.
  Ook van pacifisten, plus de vredesbeweging an sich, zijn met name US-republikeinen niet erg gecharmeerd.
  Vooral CDA/VVD kennende, zouden ze `onze’ vrienden overzee niet graag met lege handen laten staan als die een verzoek zouden doen om `anti-amerikaanse’ elementen aan hen uit te leveren.

  Assange heeft gelijk dat hij niet naar Zweden wil, daar zal dat barbaarse US-regime ook wel de nodige druk uitoefenen. Maar of hij nu in UK veilig is? De neocon-Yanks hunkeren toch immers ernaar om hem in te rekenen.

Reacties zijn gesloten.