Britse veiligheidsdienst gaat Blackberry aftappen

De Britse veiligheidsdienst MI5 en het hoofdkwartier voor Regeringscommunicatie (GCHQ) gaan in opdracht van de Britse overheid de versleuteling van berichtenapplicatie BlackBerry Messenger (BBM) zonder gerechtelijk bevel breken. (Hulp Britse veiligheidsdienst ingeroepen om Blackberry af te tappen en relschoppers op te sporen – NRC)

Zie ook: Assange: Britse relschoppers doen ‘Big Brother’ een plezier

4 gedachten over “Britse veiligheidsdienst gaat Blackberry aftappen”

 1. Nou dat wordt dus weer stencillen of nieuwerwets printen. Bereikt trouwens ook oningewijd publiek die dan wat beter van de hoed en de rand te weten komen zodat de media er niet zo’n mediailluzionistencircus van kunnen maken. Zijn de plunderende raddraaiers weer gewoon criminelen en demonstrateurs weer gewoon demonstrateurs. 😀

 2. De Engelsen willen ook social media beknotten, zoals Indymedia e.d. en sites als Krapuul als het daar zou bestaan. Vingerlikkend rechts NL kijkt gretig toe, popelend van ongeduld om te copycatten.
  Ben geen complotdenker maar het fanatisme waarmee ineens allerlei politiestaatmethoden worden doorgevoerd (net als na de aanslagen in Londen) doen me bijna afvragen of die rellen niet zijn gegenereerd door belanghebbenden met agents provacateurs als gangmakers plus pers als stemmingmakers, tenslotte is wel gebleken dat UK een héle rare pers heeft olv. van Murdoch.

  Helemaal te zot vind ik die schandpaalmethode: rellers in verplichte gele hesjes tot tuchtarbeid in het openbaar te dwingen om de rommel `op te ruimen’. De reacties op NuJij spreken weer voor zich:
  http://www.nujij.nl/algemeen/britse-relschoppers-moeten-helpen-opruimen.13360904.lynkx
  De reaguurders vinden bijna allemaal dat de `relschoppers’ zèlf moeten worden opgeruimd.

 3. Euh Hans?….we hebben een regeltje over lange teksten van elders plakken, da’s foei. 😈

Reacties zijn gesloten.