Britse Labour Party wil recht op vrij verkeer inperken

Niet alleen de UKIP maar ook de Britse Labour Party wil het vrij verkeer van personen in de EU inperken. De Britse schaduwminister voor economische zaken, de zegsman van Labour op dit gebied, Chuka Umunna heeft dit bepleit.

Hij stelt dat hooggeschoolde werkkrachten uit andere EU-landen laaggeschoolde jobs in het Verenigd Koninkrijk inpikken. Ten eerste is dit verhaal onzin. Het is het afwentelen van eigen economisch falen op de ander (l’enfer, c’est les autres). Maar voorts tekent het de idee van ‘eigen volk eerst’. Deze sociaaldemocraten trappen opnieuw in deze val, die in de historie al tot de meest verschrikkelijke excessen heeft geleid.

5 gedachten over “Britse Labour Party wil recht op vrij verkeer inperken”

 1. Als ze dat doorzetten, kunnen ze geljk uit de EU stappen. Een van de fundamenten slaan ze daarmee weg.
  And on a personal note: a good riddance too!

 2. Sorry Sjaak, our nieuws. Cameron & Britse Labor liggen onder druk, dus verzinnen ze van alles en nog wat om de Europese wetgeving te laten verkrachten.

  Heb ik reeds aangegeven dat de Poolse Premier Donald Tusk heeft benadrukt dat Polen zal garant staan voor het naleven van alle reeds aangenomen Europese verdragen, inclusief vrij verkeer personen en bijhorende Europese wetgeving.

  Het rest is populistisch Brits gekrijs.

 3. “Hij stelt dat hooggeschoolde werkkrachten uit andere EU-landen laaggeschoolde jobs in het Verenigd Koninkrijk inpikken.”

  Oooh, ze pikkûh onze banûh en vast ook onze wijfûh!!!11!!

  Waar ken ik dat soort retoriek toch van? Oh ja, van domrechts. En dat al meerdere decennia lang, en ruim voordat Pin Onfortuinlijk z’n populistisch gif begon te verspreiden.

  Tevens zijn deze uitspraken niet veel meer dan domrechts stemvee paaien. Bij gebrek aan de niet bestaande massa-immigratie.

 4. @nexus,

  Oud nieuws of niet. Het is, zoals je zelf opmerkt, populistisch gekrijs. Dat Labour en andere sociaaldemocratische/socialistische partijen (SP) zich hiertoe verlagen, dient telkenmale opnieuw onder de aandacht te worden gebracht.

 5. # sjaak, domheid is niet links of rechts.
  rechtse populistische uitspraken zelfs als ze van zg. links komen moeten aan de kaak worden gesteld

Reacties zijn gesloten.