Breivik: Ook journalisten moeten dood

De Noor Anders Behring Breivik, de man die vastzit wegens een bomaanslag in het centrum van Oslo en een slachtpartij onder jongeren op het vakantie-eiland Utøya, heeft ook kritisch (onderzoeks)journalisten als doelwit aangemerkt. Dat meldt VillaMedia, een website voor Nederlandse journalisten.

In Breiviks 1500 pagina’s tellende manifest, dat op internet circuleert, worden journalisten als ‘categorie B verraders’ aangemerkt. Een ‘categorie B verrader’ is volgens het manifest iedereen die een multiculturele samenleving ondersteunt: naast journalisten vallen daar ook politici, parlementariërs, leraren, professoren, (fictie)schrijvers, kerkelijke leiders, cartoonisten en artiesten onder.

Volgens Breivik zou het legitiem zijn deze groep te doden, het liefst tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de persorganisatie Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse. Volgens Breivik is de jaarlijkse twee-daagse bijeenkomst slechts minimaal beveiligd en daarmee ‘een perfect doelwit’.

Een zware autobom, van metalen splinters voorzien om zo veel mogelijk schade aan te richten, zou het conferentieoord idealiter moeten laten instorten. Via een ‘tweede aanvalsgolf’ zouden dan eventuele overlevenden met vlammenwerpers, granaten en geweren moeten worden afgemaakt, schrijft Breivik.

In Nederland zouden volgens Breivik bijna 17.000 mensen tot de ‘categorie B verraders’ behoren en daarom omgelegd mogen worden.

6 gedachten over “Breivik: Ook journalisten moeten dood”

 1. Hmmmm.
  Rekenen was kennelijk niet zn sterkste kant.
  17000 mensen die de multiculturele samenleving ondersteunen is volgens mij een beetje weinig.

 2. alle 17.000 gewoon zes man beveiliging per persoon, net als Wilders, probleem opgelost

  aangezien er niet zo veel bodyguards in de WW zitten zullen we ze moeten importeren dus dat wordt een nieuwe tsunami…

 3. Wat waren de definities voor de 3 Categorieën eigenlijk, want ik wil liever niet dat Haatboekje lezen voor mijn eigen veiligheid.

 4. Ik bedoel met veiligheid mijn mentale veiligheid ;). Omdat ik me anders wat boos ga maken enzo.

 5. @1 Hij bedoelt mensen die genoeg sociaal aanzien hebben. Hij maakt zich niet zo druk om de gewone mens, meer om zij die politiek actief zijn.

  Ik zou hem niet al te veel aandacht geven. Ik denk niet dat hij ver gaat komen met zijn individueel terrorisme. Je kunt beter bang zijn voor de Neo-Nazi’s.

Reacties zijn gesloten.