Breinstürm des Tages: Syrië

‘Shell moet zich terugtrekken uit Syrië.’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

4 gedachten over “Breinstürm des Tages: Syrië”

  1. dan moet Shell logischerwijs de activiteiten beperken tot het Continentaal Plat, olie zit nu eenmaal vaak in de grond op plaatsen die niet democratisch bestuurd worden en waar mensenrechten dagelijks geschonden worden

    er zijn minstens net zo veel argumenten aan te voeren om Israël te boycotten maar dat ligt erg gevoelig in sommige kringen, hè Uri?

  2. Nee, Shell hoeft zich helemaal niet terug te trekken, want na de ongetwijfeld aanstaande glorieuze NAVO-bevrijding van Syrië moeten ze dan toch weer terug. Geldverspilling om ze nu eerst te laten vertrekken, lijkt me…
    😉

  3. Morgen gaat de boycot in: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/02/akkoord-over-olieboycot-syrie/
    Nederland heeft zich flink ingespannen voor het olieboycot. Vorige week braken de buitenlandspecialisten van de Tweede Kamer het zomerreces af om achter gesloten deuren te praten met Shell-topman Dick Benschop over een olieboycot. Daarbij werd een moreel appel gedaan op Shell om uit eigen beweging alle activiteiten in Syrië te staken. Shell voelde daar niks voor, maar Benschop liet wel weten “loyaal” te zullen meewerken aan de toepassing van internationale sancties.

Reacties zijn gesloten.