Breinstürm des Tages: PVV en SP

‘De basis van de volgende regering kan bestaan uit de PVV en de SP.’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

35 gedachten over “Breinstürm des Tages: PVV en SP”

 1. De een doet het enkel op basis van uitsluiten (PVV); de ander op basis van gelijkheid/ gelijkwaardigheid (SP).

  In mijn beperkte visie, gaan die twee nimmer samen. Dat de PVV een deel van het partijprogramma van de SP heeft overgenomen, komt enkel en alleen maar vanwege de vervaging van ‘(nationaal)socialisme’, welke voortkomt uit een hersenkronkel van Martin Bosma. En die haalt zijn kolder uit het psychotische geblaat van o.a. Pamela Geller.

  Wanneer iemand niet weet, wie deze Botox-bekkie is, of haar uitspraken niet kent…de volgende link geeft een prima inkijkje. Het geblaat van Wilders c.s. is 1:1 met haar uitspraken.
  http://littlegreenfootballs.com/weblog/lgf-shrieking-harpy-generator.php

  Nog meer waanzin:
  http://www.loonwatch.com

 2. De vraag is: wie is de derde en eventueel de vierde? Met de PvdD, die in allerlei opzichten dicht bij de SP staat kom je niet veel verder. En de VVD met de SP zie ik toch niet gebeuren.
  Neen dus (gelukkig).

 3. Als lid van de SP zou ik direct de partij verlaten als er maar met een woord gesproken zou worden over samenwerking of alleen maar luisteren naar de PVV.
  Gelukkig weet ik dat dat nooit zal gebeuren.

 4. De SP heeft geen last van PVDA haat, waardoor de PVV geteisterd wordt natuurlijk.
  En op sommige punten liggen ze best wel dicht bij elkaar. ( Lijkt mij, maar ik zou de programma’s een nader moeten bestuderen). Als de PVV het Moslim gedoe nu eens zou laten vallen? Dan zou het misschien best kunnen.

  Maar ik zeg weer iets geks natuurlijk. Veronderstellingen die nooit waarheid zullen worden.

 5. Aangezien de PVV het grootste deel van de SP ideeën overgenomen heeft in haar partijprogramma en deze links en rechts heeft aangevuld met de haar bekende anti islam retoriek zal samen regeren geen problemen opleveren voor de PVV.
  De SP zal echter de PVV weren zolang deze haar anti-islamitische retoriek blijft volhouden. Als er ook maar iets gebeurd in Nederland draait deze PVV fractie de waarheid net zolang tot het de schuld is van een moslim zoals overschrijdingen van een begroting of iets dergelijks.
  Wanneer alle PVV programma eisen die nooit gerealiseerd kunnen worden (omdat de wet zowel nationaal en Europees deze zaken gewoon niet toestaat) niet ingetrokken worden door de PVV zal de SP nooit enig overleg willen over samenwerking.
  Van de andere kant realiseert de SP zich natuurlijk wel dat de PVV zeer snel haar programmapunten intrekt,verzwakt of net andersom presenteert als iedereen dacht. Breekpunten :Nooit van gehoord!
  Verder is het een voordeel dat men slechts met Geert overeenstemming hoeft te bereiken want deze deal wordt zonder enig tegensputteren overgenomen door de rest van de PVV…
  Dus alleen Henk en Ingrid overnemen als kiezer is moeilijker als Geert in het pluche lullen dus ik zeg: Doen

 6. Geen basis van welke regering dan ook met maar een greintje fatsoen kan in de verste verte iets te maken hebben met de PVV.

 7. Vreemde stelling. Ik geloof dat noch de SP noch de PVV hier erg veel voor zouden voelen, maar belangrijker nog lijkt me de vraag, wie een dergelijk hypothetisch monsterverbond zou moeten complementeren. 76 zetels zitten er volgens mij voor deze combinatie echt nog niet in (hoop ik…).

 8. MadPride Schreef:

  76 zetels zitten er volgens mij voor deze combinatie echt nog niet in (hoop ik…).

  Met gedoogsteun natuurlijk.

 9. De SP vind ik nog de meest integere partij die er is, en afgezien van een aantal uitgehaalde stommigheden geloof ik niet dat er zelfs maar over gedacht zou worden.
  Daarbij zal het onderwerp: ‘wat doen we met de pvv’ het grootste item worden in de volgende verkiezingen.
  Iedere partij zal vantevoren kleur moeten bekennen.

  De pvv zal zeker zielig doen en gaan janken en het misschien goed gaan doen in de rol van underdog.
  Nee, de pvv en SP zullen nooit samen regeren.

 10. Overigens vergeet niet dat de vorige keer dat er anderhalf miljoen mensen waren die we serieus moesten nemen (de SP in 2006) er niemand was die zin had om deze anderhalf miljoen mensen serieus te nemen.

  Dus stel, wat God verhoede, dat de SP zou overwegen dit te willen, dan zou dat niet eens wat uitmaken.

 11. Nee nooit.
  Maar ook geen reden om mijn lidmaatschap op te zeggen als ze een PVV standpunt steunen.
  ( ligt aan het standpunt uiteraard )

 12. @16 – Ja, dat “35% NL muziek” item zit schijnbaar wel meer mensen dwars, maar om dát specifieke punt steeds maar weer te benadrukken, als zou het doorslaggevend zijn, en het nou eeuwig te blijven herhalen…
  Het was dom. Domheid komt wel vaker voor. Ook in Den Haag! (Zie bijvoorbeeld GroenDom)
  😉

 13. Indien een dergelijke combinatie er toe zou leiden dat er ook maar 1 PVV-lid zijn lidmaatschap opzegt, dan kan het toch zijn waarde hebben voor de Nederlandse politiek.

 14. Weet niet, of je zo bedoelt: maar als 1 PVV lid zijn lidmaatschap opzegt, dan zou Nederland er stukken beter uitzien (er is immers maar 1 PVV lid, bij mijn weten) 😀

 15. Zou op sociaal economisch vlak geweldig zijn deze samenwerking.
  Eindelijk af van dat neo-liberalisme.
  Ook wat Europa betreft, een gewin.
  Dan komt natuurlijk de echte vraag.
  Mag de SP accepteren dat een bepaalde bevolkingsgroep wordt uitgesloten.
  Naar mijn mening niet.
  Ik zou mijn lidmaatschap opzeggen om de hiervoor genoemde reden.

 16. Als de PVV van haar enig leiderlid was ontdaan geworden door een uitspraak van een rechtbank was er nu geen PVV meer. Was zij als een LPF of TON in een dolkomische soap ten onder gegaan. Maar zolang Justitie haar eigen fascistoïde agenda heeft zal elke poging van het fascisme om deel te nemen aan de Regering van ons land met een verbitterde humanitaire tegenstand kennis moeten blijven maken, met grote schade aan de politieke stabiliteit in ons land. Totdat er door radicalisering van die humanitaire tegenstand een radicale actie wordt ondernomen die de romp van de PVV van haar kop scheidt. Het minst erge senario van dat gebeuren is dat dit resultaat voortkomt uit een intelligente actie die op de kortst mogelijke termijn dient plaats te vinden.

  Waarbij ik op wil merken dat angst die slechtste raadgever is, die juist de kop van de romp van die benodigde intelligentie actie scheidt. Dit catastrofale proces is al veel te lang gaande. Nadat de SP in 1983 al de aanzet had gegeven om af te rekenen met deze toen nog niet in het huidige stadium verkerende onvermijdelijk geworden gang van zaken met een toen uitgebracht provocerend rapport. Wat haar door de daarover door de politiek geproduceerde hoax veel stemmen heeft gekost.

  Die nu de via allerlei omzwervingen als zwevende kiezers romp van de PVV zijn. Die nu het ressentiment dat aangewakkerd door Wilders met steeds meer haatzaaierij de politieke leiders van het CDA en de VVD, die in het huidige politieke klimaat zich dezelfde mentaliteit hebben aangemeten als een fascist als Wilders, om maar niet nog meer stemmen te verliezen.

  Iedereen kan zien dat de ingrediënten die nu in de smeltkroes van het Nederlandse politieke debat aanwezig zijn niet voor consumptie geschikt zijn. De gehele inhoud moet als giftig chemisch afval moeten worden behandeld totdat het erin aanwezige gif is gescheiden van wat nog wel geschikt is voor consumptie. Dat gif wordt verpersoonlijkt door 1 persoon die onder de paraplu van justitieel fascisme zijn verderfelijke rol kan blijven spelen. Dus moet het recht in eigen hand worden genomen.

  ‘De basis van de volgende regering kan bestaan uit de PVV en de SP.’

  Ja als twee kippen zonder kop.

 17. Theo Gerris Schreef:

  Zou op sociaal economisch vlak geweldig zijn deze samenwerking.
  Eindelijk af van dat neo-liberalisme.
  Ook wat Europa betreft, een gewin.
  Dan komt natuurlijk de echte vraag.
  Mag de SP accepteren dat een bepaalde bevolkingsgroep wordt uitgesloten.
  Naar mijn mening niet.
  Ik zou mijn lidmaatschap opzeggen om de hiervoor genoemde reden.

  Geheel eens met deze reactie. Met in het vooruitzicht dit kabinet of ‘Paars’ met even veel uitverkoop van de beschaving is het aanlokkelijk, maar de tweede overweging overheerst.

 18. Tsja, de stelling in zichzelf laat nogal wat te raden over. ‘SP en PVV’… ja? Ja, dat zijn twee politieke partijen, ja. Het is net zo duidelijk als wanneer de stelling zou zijn; “Lucht en water”, of “Zon en wolk”…
  Maar goed ik neem aan dat er met de stelling bedoeld wordt op een eventuiele samenwerking van de SP met de PVV in een nog te vormen kabinet. Dat lijkt mij een heel onverstandig besluit van de SP, ze zouden dan enorm veel leden verliezen en een groot gedeelte van hun geloofwaardigheid. Het zal er ook niet van komen, of die samenwerking zou er heel subtiel gelegd worden, bijvoorbeeld doordat er op gemeentelijk niveau iets gezamenlijk besloten wordt, maar voordat dat gebeurt ben je alweer een paar jaar verder en dan is het met de PVV hoogstwaarschijnlijk alweer afgelopen zaak. Van Wilders gaat immers ook het nieuwe af en wie volgt hem na zijn afttreden of terugtreden uit de politiek op? Die club malloten die nu namens de PVV in de tweede kamer zit? Die vechten elkaar de tent uit. Van samenwerking zie ik het tussen de SP en de PVV dan ook niet komen.

 19. @30

  Misschien dat er NVU leden zijn die zich gaan aansluiten bij de SP, je moet vaak eerst wat mixen wat wegdoen en dan wat toevoegen om het gewenste drankje te krijgen.

 20. @ Sjuul van Dissel:
  Ik begrijp helemaal niets van wat je wil zeggen.
  Op de SP site reageert regelmatig iemand met de naam Joan, zij heeft dezelfde warrige stijl. Verklaar je nader AUB.

 21. @ Klaas:
  Wat heb ik een bewondering voor deze vrouw. Ik verwacht haar binnen 12 jaar terug te zien in de politiek.
  Niet als politiek leider van de SP, maar als minister van Volksgezondheid.

 22. #32 #33 #35
  Ja jonge als je er helemaal niets van begrijp kan ik je ook niet verder helpen. En ik wou niet zozeer iets zeggen als wel antwoord geven op de vraag ‘De basis van de volgende regering kan bestaan uit de PVV en de SP.’ Wat let je dat ook te proberen. 💡

Reacties zijn gesloten.