Breinstürm des Tages: Kamer van Koophandel

‘Het is goed dat ondernemers geen bijdrage meer hoeven te betalen aan de Kamer van Koophandel’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

 

 

 

 

8 gedachten over “Breinstürm des Tages: Kamer van Koophandel”

 1. Oh ja? Dat hoor ik voor het eerst. Wat een onmisbare bron van kennis is deze site toch.
  Nee dat is heel goed nieuws, echt waar. Her en der werpen KvK’s zich nl. op als meedogenloze lobbyisten en doen dan alsof ze namens hun ‘leden’ spreken – terwijl er dus geen sprake was van een keuze om wel of niet ‘lid’ te worden.

 2. Hoef ik niet meer te betalen? Volgens mij toch wel. Veel is het niet trouwens, maar wel volkomen nutteloos. Sinds enkele jaren moeten er ook ineens veel meer worden ingeschreven. De inkomsten zullen dus ook wel omhoog gegaan zijn.

 3. Ow, vanaf 2013 niet meer zie ik nu.
  “Ondernemers moeten meer de ruimte krijgen om te ondernemen, vindt CDA-minister Maxime Verhagen van Economische Zaken”
  Tjongejongejonge, nou, dat zal me een ruimte geven. Als een ondernemer in nood komt van die 40 tot 120 euro per jaar kun je net zo goed gelijk de stekker eruit trekken, dan was er toch al niks te redden.

  Ik zal verhagen een lol doen en dat geld voortaan jaarlijks overmaken naar Krapuul, dan word er een keer wat nuttigs mee gedaan. Maar dus wel pas vanaf 2013!

 4. GJ_ Schreef:

  Sinds enkele jaren moeten er ook ineens veel meer worden ingeschreven.

  Wie dan allemaal? Voor stichtingen en verenigingen is het al heel lang verplicht. Ik weet wel dat veel kunstenaars worden gepushed om BTW-plichtig te gaan werken.

 5. Uitvoerend kunstenaars worden niet gepushed maar zijn gewoon verplicht in te schrijven. Verenigingen waren niet altijd verplicht ingeschreven.

  Sinds de invoering van de nieuwe handelsregisterwet 3 jaar geleden zijn er ineens een stuk meer inschrijfplichtigen zoals:
  -eenmanszaken en maatschappen in de land- en tuinbouw en visserij;
  -eenmanszaken en maatschappen in de vrije beroepen (bv. notarissen en artsen);
  -publiekrechtelijke rechtspersonen zoals ministeries, gemeenten en andere overheidsorganisaties;
  -kerkgenootschappen;
  -verenigingen van eigenaars;
  -vestigingen van verenigingen en stichtingen;
  -straatventers.
  Al deze groepen waren dus voorheen NIET verplicht ingeschreven

 6. Voor alle nieuwe inschrijvers een dikke waarschuwing: je kunt tegenwoordig aangeven dat je niet wil dat je gegevens worden doorverkocht. DOE DIT! Door de verkoop van de gegevens van de KvK, door de KvK krijg je nl automatisch ieder jaar een gezellige hoeveelheid spookfakturen en “aanbiedingen” die eigenlijk geen aanbieding zijn maar een opdracht. En voor je het weet zit je aan een nietszeggende inschrijving in een bedrijvengids vast voor een paar jaar a 500 euro per maand. En de wet koop of afstand geldt niet voor bedrijven!

 7. @5. Straatventers moeten bij de KvK ingeschreven staan? Een ventvergunning alleen is dus niet meer genoeg? Wat is dit voor een flauwekul????? Dus als ik bij wijze van spreke limonade aan de straat verkoop voor 25 cent, om maar wat te noemen, mag dat ook al niet meer zonder bij de KvK ingeschreven te staan???? Jemig….
  Kun je beter in Duitsland wat aan de straat gaan verkopen… Heb ik al verschillende ondernemers hier zien doen… minder bureaucratisch gezeik aan de kop.

 8. Onzin, in NL mag je van alles gaan doen. In Duitsland, en de meeste andere landen, heb je voor van alles en nog wat diploma’s nodig. De papierwinkel in NL valt reuze mee, het starten is hier eenvoudiger dan waar dan ook.
  Die inschrijving word nu dus kennelijk nog gratis ook. Het is vanaf dan dus een kwartiertje werk en verder niks.

  Iemand die op koninginnedag limonade loopt te verkopen zal niet naar de KvK hoeven.

Reacties zijn gesloten.