Breinstürm des Tages: gezeik van Henk en Ingrid

‘Henk en Ingrid moeten niet zo zeiken’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

 

 

 

 

11 gedachten over “Breinstürm des Tages: gezeik van Henk en Ingrid”

 1. Henk en Ingrid zijn ontevreden over de oplossingen van de politiek.
  Het wrange aan het verhaal is, dat ze de verkeerde partij kiezen.
  Ik zou zeggen , stem eens op de SP, en geef ze eens de kans.
  Slechter dan de gevestigde partijen kan haast niet.

 2. Ik geloof dat Henk & Ingrid bij de vorige verkiezingen al massaal SP hebben gestemd, ook al zonder succes. Voor ontevreden mensen is elke partij verkeerd, want geen enkele partij kan helemaal de wensen van elke individuele kiezer bevredigen. En zo blijven Henk & Ingrid ontevreden en worden ze steeds radicaler.
  Helemaal niet meer stemmen en hopen dat politici daar hun conclusies uit trekken is volgens mij de beste oplossing. Knappe politicus die met opkomst 0% nog met droge ogen kan volhouden dat hij/zij ‘het volk’ vertegenwoordigd.

 3. Jeroen ten Bokum Schreef:

  Ik geloof dat Henk & Ingrid bij de vorige verkiezingen al massaal SP hebben gestemd, ook al zonder succes.

  Ja, maar dat komt omdat men het tóen he-le-maal niet nodig vond om anderhalf miljoen mensen serieus te nemen. Pas toen er een bruine trollenpartij opstond die als nuttige idioten voor de neoconservatieve agenda van VVD en CDA konden fungeren vond men dat belangrijk.

 4. Jeroen ten Bokum Schreef:

  (…)
  Helemaal niet meer stemmen en hopen dat politici daar hun conclusies uit trekken is volgens mij de beste oplossing. Knappe politicus die met opkomst 0% nog met droge ogen kan volhouden dat hij/zij ‘het volk’ vertegenwoordigd.

  Dat doet een groot deel van de Amerikaanse Henk & Ingrids, met als gevolg dat de rijkere elite daar grotendeels de dienst uitmaakt.

 5. #4 #3 Doen ze dat nu ook al niet? Wellicht is de ontevredenheid van Henk & Ingrid (en vele anderen) wel het gevolg v/h jarenlang niet serieus nemen v/d kiezers, door elke partij. Als je er al vanuit gaat dat politici überhaupt wat te beslissen hebben… Volgens mij is er al decennia (bijna) geen onderscheid meer tussen politiek en ‘corporate elite’, dan zitten ze in Den Haag, het jaar erop in de boardroom. En ik ben echt niet zo naief dat ik denk dat ze dat wel gescheiden kunnen houden.

 6. ‘Henk en Ingrid moeten niet zo zeiken’

  Henk en Ingrid mogen wat mij betreft zoveel zeiken als ze zelf willen…
  De politiek en de media moeten echter leren, dat niet alles wat er uit de hoek
  van Henk & Ingrid komt, automatisch tot Haagse prioriteit/waarheid dient te worden gepromoveerd.
  😉

 7. Jeroen ten Bokum Schreef:

  #4 #3 Doen ze dat nu ook al niet? Wellicht is de ontevredenheid van Henk & Ingrid (en vele anderen) wel het gevolg v/h jarenlang niet serieus nemen v/d kiezers, door elke partij. Als je er al vanuit gaat dat politici überhaupt wat te beslissen hebben… Volgens mij is er al decennia (bijna) geen onderscheid meer tussen politiek en ‘corporate elite’, dan zitten ze in Den Haag, het jaar erop in de boardroom. En ik ben echt niet zo naief dat ik denk dat ze dat wel gescheiden kunnen houden.

  Nou, hier nog niet in de mate waarin dat in de VS gebeurt, denk ik. De huidige ontevredenheid van H&I is er een die ze bewust is aangepraat door rechts, teneinde de overheid terug te kunnen dringen ten gunste van het grootbedrijf.

 8. Henk en Ingrid zijn zo NL, NLers moeten altijd wat te zeiken hebben. Volgens mij ben ik dan ook in het verkeerde land geboren. Hoe vaker er aandacht aan besteed word hoe meer gezeikt word. Misschien dan Henk en Ingrid elke dag met een liedje moeten beginnen.

 9. Idd, het is allemaal toch maar geconditioneerd gezeik. Wanneer er morgen iemand opstaat die met de verbetenheid van een Wilders verkondigd dat gras blauw moet zijn, beginnen Henk en Ingrid te zeiken over dat het gras blauw moet zijn en krijg je van die ingezonden stukken die zeggen: “na lang nadenken en zorgvuldig overwegen ben ik tot de conclusie gekomen dat het mijn persoonlijke mening is dat gras blauw moet zijn.”. Precies hetzelfde gebeurt nu.
  Toen Fortuyn het volk een “stem” gaf had ik na 3 maanden naar het volk geluisterd te hebben al zoiets van: “ok, volk, hou nu je bek maar weer dicht”.
  Dus ik ben het wel eens met de breinstürm van vandaag. Ook omdat het vandaag dit is en morgen weer wat anders en als het allemaal goed is, dan nog is het niet goed, begrijpt u wel?

  MvG,

 10. Ik heb Henk en Ingrid nooit horen zeiken. Ik heb ze trouwens ook nooit mogen ontmoeten en eerlijk gezegd twijfel ik een beetje aan het bestaan van Henk en Ingrid.

  Het zullen toch niet bedenksels zijn van onze geert?

 11. Overigens heb ik “de turk”, “de moslims” en “het Marokkaanse kutjoch” ook nooit gezien. Dus ook aan hun bestaan twijfel ik.

Reacties zijn gesloten.