Breinstürm des Tages: Aap

‘De sterkste aap krijgt de grootste banaan.’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

12 gedachten over “Breinstürm des Tages: Aap”

 1. Natuurlijk 😉
  Gelukkig zijn wij mensen, afhankelijk van de definitie, die je er op nahoudt, natuurlijk, geen apen…

 2. De sterkste aap kan alle minder sterke apen een klap op hun kop geven zodat hij de grootste banaan kan bemachtigen.
  Iets ‘krijgen’ is achterhaalde linkse multikul.

 3. Ja, dat is zo. Dat is de Survival of the fittest:
  Herbert Spencer stelde in 1851 dat als de overheid niet zou ingrijpen de bekwaamste (rijkste) mensen uiteindelijk zouden overblijven en er een superbeschaving zou ontstaan waaruit de zwakkere groepen geëlimineerd zouden zijn.
  We zijn hard op weg om dat ideaal gerealiseerd te krijgen.

 4. Anders wordt de zwakste aap sterker en die heb je nu juist nodig om bananen te verzamelen, te vlooien en de stront op te ruimen.

 5. “survival of the fittest” behelst niet alleen kracht of macht. De factoren voortplanting (aantallen), aanpassingsvermogen (hoe gaat men om met veranderende omstandigheden) en intelligentie (valt eigenlijk ook onder vorige punt. Maar voor ons überaffen speelt die een grote rol).

  Dus nee, niet de sterkste aap krijgt de banaan, maar hij die het slimst is en met het grootste aantal opkomt maakt ook tegen een sterkere tegenstander kans.

  Dus in deze kan men stellen dat het overleven van een soort paralellen vertoont met de ontwikkeling die politieke partijen doormaken .

  Dus een partij kan nog zo sterk zijn. Als de andere partij net iets slimmer en aanpassingsvaardiger is!?

 6. De sterken, de machtigen dus, zorgen goed voor zichzelf, bepalen hun eigen veel te hoge salaris. Het wordt tijd dat de armen mogen uitmaken hoeveel de rijken mogen verdienen en niet andersom!

 7. Niet alleen de sterkste, maar ook de mooiste. Die hebben de meeste vriendjes. Niks nieuws. Valt helaas ook weinig aan te veranderen. Er zijn mij tenminste geen gedocumenteerde succesverhalen in die richting bekend over de afgelopen 400.000 jaar.

  Voor mezelf ben ik wel blij dat ik bij de sterksten hoor maar mij er ook van bewust dat dit geen verdienste van mezelf is.

 8. Heb het wetenschappelijke verslag van 10 jaar te midden van chimpansees leven gelezen. In de schaduw van de mens, Jane van Lawick-Goodall. Eerst geleend bij de bieb maar later daar 2ehands gekocht aangezien de Nederlandse openbare bibliotheken tegenwoordig blijkbaar geen educatieve functie mogen hebben. Alles in het kader voor de survival of the fittest propaganda en PR, en bezuiniging op bezuiniging. De door demagogisch rechts geplaatste fuik waar men allemaal inzwemt. Is 2ehands nog wel te koop [even googlen]

  Wat mij vooral duidelijk werd is dat apen maar twee handen hebben om hun hele bezit in te houden. Sommige slimmerts houden ook nog een banaan in hun mond extra, maar als het op opeten aankomt moeten ze alles laten vallen om de schillen eraf te halen.

 9. Hier http://www.aap.nl/index.php wel eens in het kader van een opgelegde taakstraf 50 uur gewerkt. Omdat op mijn eis aan de reclassering dat ik alleen daar mijn taakstraf wil volbrengen waar wat te eten is omdat de sterkste aap van de gemeente had bepaald dat ik wel zonder kon, zodat hij meer had. Waarna mijn protest daartegen opleverde dat ik werd veroordeeld die taakstraf te doen terwijl er thuis niks te eten was doordat die sterkste aap van de gemeente mijn bijstand had gestopt omdat hij vond dat ik het tegoed besteedde. Het antwoord is dus nog steeds nee omdat het een aap betreft, en het zou ook nee zijn als mensen zich als mensen gedroegen. Dàt is 100% darwinisme. Al die andere onzin is demagogie.

  Die apen bij stichting aap hadden het trouwens niet best, gekooid en afhankelijk, zeker niet toen ik er was in de winter. Maar wel met plezier getaakstraft. 😆

Reacties zijn gesloten.