Brazilië: twee teams in gevecht

Terwijl de Oranjehype rond het EK tot pijnlijke hoogte steeg, is de grote wedstrijd in Brazilië volop op gang gekomen. In die wedstrijd geen voetbalteams, sponsors en nationaal vlagvertoon over en weer. In die wedstrijd slechts twee teams. Een elftal van miljonairs en politici dat koste wat kost hun feest wil, en die zich laten verdedigen door grote horden gewapende grensrechters aan de éne kant; een elf maal elf maal elf maal elftal van boze mensen die opkomen voor een fatsoenlijk bestaan, behoorlijke scholen en ziekenhuizen, toegankelijk OV en een dak boven hun hoofd. Het ene team is klein, maar heeft de rijkdommen en de wapens, plus de scheidsrechter aan hun kant; het andere team is met veel meer mensen, en vecht voor een rechtvaardige zaak.

Het andere team – boze en veelal niet bepaald steenrijke bewoners van Brazilië – laat van zich horen met felle protesten. Tegen die WK zelf, de bijbehorende geldsmijterij, terwijl er voor sociale noden steeds maar zo weinig beschikbaar is. Tegen specifieke misstanden die op zich niet rechtstreeks samenhangen met die WK maar tijdens zo ‘n commerciële vertoning ten bate van rijken en machtigen extra schrijnend aanvoelen. Juist nu zoveel mensen Brazilië in het vizier hebben, is het logisch dat arme en rechteloze Brazilianen aandacht opeisen voor hun rechtmatige verlangens, de straat op gaan, demonstreren, staken en vechten met de brute oproerpolitie, de grensrechters van dat andere team.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

2 gedachten over “Brazilië: twee teams in gevecht”

 1. Ja voetjebal. Ondertussen in Brazilië gaat de American Holocaust gewoon verder. HUH!? American Holocaust ?? NOOIT van gehoord. Het model voor DE holocaust. Standaard werk voor nazi’s.

  150.000.000 oorspronkelijke inwoners vermoord over time and counting. En en passant even de longen van de wereld slopen.

  Maar goed dat maakt niet uit. Dit gebeurd in menig huiskamer.

  Journaal. “1000 kinderen in Syrië komen om na bombardement.” (even pissen, bier halen).

  Nu over naar jouw Mart Smeets!.

  Mart Smeets: “Ja dames en heren welkom bij studio sport!! We hebben voor u de ene na de andere dopingschandaal in de wielersport en nieuws vanuit Brazilië natuurlijk. De TANDENBORSTEL van van GAAL is gestolen!!! Een ramp dames en heren! Waar gaat het toch heen met de wereld als zelfs je tandenborstel niet meer heilig is. Het is waarschijnlijk een vervelende indiaan uit het regenwoud. Ja wat moet je toch ook met dat soort mensen.”

 2. Een ander fenomeentje uit Zuid Amerika. De doodseskaders. Omdat de Zuid Amerikaanse VVD’er niet houd van zwerfkinderen in de straat gaan hele respectabele dienders even bijklussen.

  Want zeg nou zelf. De oorzaak van die zwerfkinderen gaat natuurlijk niet in de spiegel kijken om zich af te vragen hoe het nu komt.

Reacties zijn gesloten.