Ben Bot ziet CDA en SP wel samen regeren

Ben Bot, ooit minister van Buitenlandse Zaken in de kabinetten Balkenende II en III ziet op den duur de C van het CDA afvallen hoewel ook weer niet. Het lijkt erop dat hij maar wat kletst op zondagochtend na de kerkgang of geeft de schrandere rechtsgeleerde bewust een voorzetje richting ‘samen kunnen we meer ‘ Buma die nog in zijn nieuwe leiders rol moet groeien.

Op de vraag van de interviewer:

moet je geloven in een god en frequent naar de kerk gaan om je bij het CDA thuis te voelen?

“Nee, het gaat om de basisbeginselen, je hoeft niet naar de kerk te gaan. Sterker nog, ik ben momenteel voorzitter van een werkgroep die bekijkt waar de parallellen lopen tussen de islam en het christendom en het CDA. Zo kunnen moslims die dezelfde normen en waarden als christenen hanteren, lid worden van deze partij.”

Zie hier het ontstaan van de nieuwe partij BCMDA:

“Ik til niet zo zwaar aan die C, maar die C geeft wel een bepaalde levensfilosofie aan. Het is goed als dat herkenbaar blijft. Naast moslims kunnen ook andere gelovigen als bijvoorbeeld boeddhisten aansluiten.”

Maar Bots aapje komt uit de mouw als het gaat om politieke macht:

“want het zou voor het CDA fataal zijn nog een keer met de PVV in zee te gaan. Dat overleeft de partij niet.”

Dus worden de peilen gericht op de andere partij met ‘een geweldige leider’ (noot: Ben Bot heeft het dus niet over de VVD) en zo oreert Ben Bot hardop denkend verder:

” En als partijen heel graag willen regeren, zijn ze bereid heel veel water in de wijn te doen.” “Een partijprogramma is niet zaligmakend. Als de macht lonkt, is men bereid hele grote concessies te doen. Dat sluit ik bij de SP niet uit.”

Ben Bot, groot voorstander van verdere uitbreiding van de EU, ziet de SP concessies doen vanwege de macht die regeren met zich meebrengt. Maar bedoelt de gewaardeerde diplomaat niet dat het CDA of BCMDA alles wil doen om bij die macht te blijven? Zelfs als je daarvoor de christelijke identiteit van de partij moet opgeven en alle geloven op een hoop gooit omdat er gezamenlijke waarden en normen te vinden zijn bij ieder die in Christus of Allah geloven of Bhudda als hun spirituele leider zien.

Bot stelt nu dat het nuttig is “de knuppel in het hoenderhok te gooien” en de EU te zien als een gemeenschap van normen en waarden, en niet als een geografisch min of meer duidelijk afgebakend continent. Hij denkt dat uitbreiding met landen op de Kaukasus en staten die onderdeel vormen van de Euromed zoals Marokko, Algerije en Tunesļe, gunstig kan zijn omdat zij als onderdeel van de Unie dan volgens dezelfde normen en waarden zouden gaan handelen

Gastbijdrage van Amstel

8 gedachten over “Ben Bot ziet CDA en SP wel samen regeren”

 1. In één ding heeft Ben Bot gelijk, God en Allah zijn dezelfde, maar het cDA is bereid om te regeren met een partij van satanisten, als ze maar macht hebben.

 2. Kern: “Maar bedoelt de gewaardeerde diplomaat niet dat het CDA of BCMDA alles wil doen om bij die macht te blijven?’
  😆

 3. dat het CDA altyd mee wil regeren is de laatste 50 jaar zichtbaar geweest, maar is ze ook bereid de bonusboeven, de groot speculanten die ons in deze shit brachten aan te pakken???

  Wanneer worden de spaanse en griekse superryken die een deelvan onze steun op hun rekening in het buitenland smokkelen aangepakt.

  De party die stopt met het gekke henkiesysteem van meer en nog meer heeft mn stem.

 4. #3 Ben Bot is diplomaat genoeg om datgene te zeggen wat hij wil zeggen zonder dat je het zeker weet of hij het werkelijk gezegd heeft.

  Zo ook zijn tegenspraak “Ik til niet zo zwaar aan die C, maar die C geeft wel een bepaalde levensfilosofie aan.” Wat bedoeld Bot hiermee? Niks minder dan de C van Christelijk inruilen voor een C voor Centrumpartij (Excusez le mot) door anders gelovigen ter lande op te roepen zich te verenigen. Een logisch vervolg op fusie van drie oude christelijke partijen, CHU ARP en KVP die vanaf 1977 uitgezonderd de jaren 1994-2002 regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen. Bot ziet zijn CDA decimeren en zoekt naar een uitweg voor zijn partij via een pragmatische weg: welk geloof is nog niet vertegenwoordigd in de Kamer en heeft kiezerspotentie?

 5. @5 Peter,

  Bot tobt. Zoveel is duidelijk. Als de christenen al samen willen werken met moslims, dan willen moslims dat nog niet met de christenhonden.

  Mijn vermoeden is dat de tactiek is om het CDA toch nog zoveel zetels door sociale praatjes te bezorgen dat het na de verkiezingen alsnog met de PVV en VVD in zee kunnen gaan. Als er kans op een rechts kabinet is, werkt het CDA daaraan graag mee. Desnoods met D66 erbij. Pechtold fulmineerde in 2010 heel erg tegen Wilders. Dat heb ik hem het laatste jaar niet meer zien doen.

 6. ad#6
  maar om het milieu te redden zal frauSap ook mee gaan regeren. en misschien ook nog de PvdA realistos, kortom we zitten economisch in de shit en helaas zyn onze politici wat hun idealen betreft kneedbaar als geitenkeutels.

 7. #7 Ik ben bang dat mevr Sap helemaal niet zoveel heeft met het milieu. Beginnende met haar voorkeur voor wonen in Amsterdam terwijl ze al vijf jaar in Den Haag werkt. Waarom gaat mevr kunduz-forenzentaks-akkoord niet zelf dichter bij haar werk wonen? Deze politica die beslist over anderen maar zelf niet eens de moeite neemt om een voorbeeld te zijn vertrouw ik niet echt in haar groene beweringen.

  Dat Sap haar zieltogende partij wat cachet wil geven door mee te willen regeren is leuk voor de bühne maar wie zit te wachten op de Groene Inbreng en Groene Economie behalve wanneer men bij een formatie een ja-knikker nodig hebben?

  Wat dat betreft kan je met GL alle kanten uit sinds dat ze de L van Links verkwanseld hebben en mevr van Gent met de G er van door is gegaan en een bed&breakfast gaat beginnen in het Oosten des lands waar het van nature groen is.

Reacties zijn gesloten.