14 gedachten over “Bosma (PVV) is toch erg in de war als het om geschiedenis gaat”

 1. Interessant is wel dat Bosma DS’70 omschrijft als ‘oersociaaldemocratische erflater van de authentieke traditie van de Partij van de Arbeid, geleid door iemand met de roemrijkste achternaam van de moderne arbeidersbeweging’.

  Weet zo iemand wat een erflater is? Wansink van de Volkskrant ook niet blijkbaar.
  De politicoloog Daudt verwachtte dat Fortuyn een soort DS’70-rol zou gaan spelen, gezien Fortuyns politieke verleden lijkt mij dat geen gek idee. De kogels tegen hem zijn rechts dan ook zeer goed uitgekomen, tot halvegaren als Bosma aan toe (die nooit de kans had gekregen deze drol te draaien zonder de zesde mei 2002)..

 2. Ik heb in 1994 op mijn 18e voorspelt dat er twee dingen nodig waren om extreem rechts te laten slagen in Nederland:
  1) Rechtse martelaren
  2) geen enkele associatie met Nazisme en Jodenhaat

  Populistisch Rechts buit nog altijd maximaal de moorden op Fortuyn en Van Gogh uit. Daarnaast blijft de PVV maar benadrukken hoe pro-Joods & Israël ze zijn.

  Ik ben nog aan het nadenken wat Links moet doen om dit tij te keren.

 3. @2
  En daarbij komt dat Fortuyn en Van Gogh niet per se bij (dat soort) rechts hoorden, ze zijn dankbaar als martelaren geannexeerd.

 4. wat een walgelijk stukje Halsemaisme heeft die redacteur dr trouwens van gemaakt , trouwens doet wat Femke van Groen links wil maken me wel wat aan DS70 denken ….

 5. @5
  Als je bedenkt dat Philips en de CIA nogal wat tegen DS’70 aangegooid hebben (als fijn anti-communistisch bolwerk) extra ironisch….

 6. Overigens kan niemand een oud DS70’er bedenken die discrimineerde, al helemaal niet op de walgelijke pvv wijze, laten we dat voorop stellen.
  DS70 zat indertijd rechts van de PvdA maar nog altijd links van de partijen die later het CDA zouden vormen. De vergelijking van bosma is te vies voor woorden. Anti-communisme was in die jaren overigens wat meer ingeburgerd dan tegenwoordig, dat zat er diep ingeramd door het bangmaken vanuit de VS.

  Voor de duidelijkheid, ik was geen DS70 aanhanger.

 7. Het laatste Kamerlid van die club was goed xenofoob en bleek ook iets met Marokkaanse jongetjes achter de rug te hebben. Een fijn voorbeeld. Te fijn om in herinnering te houden blijkbaar.
  Net als de sponsoring.

 8. Rechts heeft altijd op Amerikaanse steun kunnen rekenen dus het Kolder noemen is al even absurd …

 9. Nee, DS70 kon amper zelf de broek ophouden. Daar kwam geen “vreemd” geld aan te pas. Niet uit de VS en niet van Philips. Kennelijk weet je niet waar je over praat. Laat anders eens wat zien waaruit het tegendeel blijkt.

 10. Kijk eens aan, dat ook Roolvink (ARP) en Hoogendijk (VVD/Elsevier, later LPF) in die dagen door de CIA gerund werden is zozeer verankerd in het collectieve bewustzijn dat het niet terug te vinden is op het net.
  Toch lekte het uit. Het was nieuws. maar geen nieuws dat doorslaggevend was, Die mensen gingen gewoon door. En het propagandablad van DS70 werd netjes overgenomen door De Telegraaf.

  Opvallend genoeg is het niet eens opgerakeld toen Hoogendijk Kamerlid werd voor Fortuyn.
  Ieder generatie zijn Velser affaire.
  Nu hebben we WIlders.

 11. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik heb in 1994 op mijn 18e voorspelt dat er twee dingen nodig waren om extreem rechts te laten slagen in Nederland:
  1) Rechtse martelaren
  2) geen enkele associatie met Nazisme en Jodenhaat
  Populistisch Rechts buit nog altijd maximaal de moorden op Fortuyn en Van Gogh uit. Daarnaast blijft de PVV maar benadrukken hoe pro-Joods & Israël ze zijn.

  Heel simpel: oprotten blijven roepen en trouw aan zijn sociale gedachtegoed afhandelen.
  Ik ben nog aan het nadenken wat Links moet doen om dit tij te keren.

 12. Ja, hoor eens, natuurlijk werd DS’70 door binnen- en buitenlandse sponsors gesteund. 😈

  Je moet Drees Jr. nageven, dat hij een door en door fatsoenlijk man was. De intriges speelden zich buiten zijn gezichtsveld af. Wat niet wegneemt, dat hij een Wiegel-achtige visie op de wereld had.

  Types als Max Lewin en Raymond de Roon 😥 profiteerden toen al van sponsoring. Toen was dat allemaal nog geheim.
  Nu gebeurt het openlijk: Honderdduizenden dollars en shekels spekken de kas van Geert en Fleur. 👿

  Daarom kan ik niet echt boos worden, als Martin Bosma claimt dat de PVV de strijd van DS70 voortzet.

  Het enige verschil tussen DS’70 en de PVV is, dat de eerste nog zijn best deed om niet op een maffia te lijken. 😮 😮 😮

Reacties zijn gesloten.