Boost voor ontwikkelingslanden door wederzijdse sancties van EU en Rusland

Met name Brazilië, Uruguay, Argentinië, Chili en Ecuador profiteren van de boycot van Europese landbouwproducten door Rusland. De Russische regering praat met diplomaten van deze landen in Moskou, zo melden verschillende media in Rusland en Latijns-Amerika (Trouw).

Elk nadeel heb z’n voordeel, onderwees de grote aforismemeester Johan Cruijff. Niet alleen genoemde Zuid-Amerikaanse landen zullen voordelen ondervinden, maar de boycot heeft een impact voor vrijwel alle ontwikkelingslanden. Door de zoektocht van Rusland naar vervangende agrarische producten krijgen die landen grote kansen. Daar kunnen waterputjesscheppende ontwikkelingswerkers niet tegenop.

1 gedachte over “Boost voor ontwikkelingslanden door wederzijdse sancties van EU en Rusland”

  1. Klopt !
    Het is toch raar dat wij hier kassen verwarmen met kostbaar aardgas, en dat de helft van onze leefruimte gebruikt wordt door methaangasfabrieken op 4 poten. En in Afrika de aarde afgraven, omdat er een stofje in de grond zit dat we hier nodig hebben voor apparaten waar niemand op zit te wachten. Die boycot is een geschenk uit de hemel voor het milieu.

Reacties zijn gesloten.