Bolkestein wil Nederland judenrein

De geachte afgevaardigde Bolkestein is al spoedig voorzien van het vreemde etiket “een intellectueel in de Nederlandse politiek”. Alsof dat bijzonder was. En vooral, alsof hij er een was. Zoon van zijn vader, uitzendkracht van de Koninklijke Olie, en o o o wat had hij een diepte

Heeft hij een diepte!
Hij raadt joden in Nederland aan hun biezen te pakken. Niet omdat zijn partij meeregeert met een eenmansclub die het schelden op Job Cohen, Clairy Polak, Harry de Winter en nog heel wat meer mensen van joodse achtergrond tot dagelijkse praktijk heeft verheven.
Nee, u begrijpt het niet.
Het Israelisch-Palestijnse conflict draait om de Westbank. En omdat daar geen oplossing voor komt zal het antisemitisme alleen maar toenemen. Dat wordt namelijk met de satelliet binnengehaald.
Intellectueel!
(Of de man zich als antisemiet ontpopt met zo’n oproep – ik ga mij er niet in verdiepen al kunt u conclusies verbinden aan de kop).

58 gedachten over “Bolkestein wil Nederland judenrein”

 1. Ach gotogotogot, als je niets in te brengen hebt kun je altijd nog rare dingen gaan zeggen of gaan jodelen, of boeh roepen. Dit valt onder alle 3
  🙁

 2. Ik denk dat Bolkestein gelijk heeft en een nette / pragmatische oplossing voorstaat.
  Misschien kan er een bredere meer Europese actie komen: de Europese Joden gaan massaal Israël sommeren om de bezette gebieden te verlaten, Europa gaat publiekelijk erkennen dat het niet slim is geweest om Israël te helpen oprichten en gaat nu eindelijk stelling nemen: Israël moet de Palestijnse gebieden verlaten of er volgt een ontkenning van het bestaan van zoiets als een Israël.
  Onderwijl moet de Joodse gemeenschap hier niet meer gaan lopen zeuren over anti-semitisme omdat hun eigen Israël er namelijk de oorzaak van is. Het CIDI, Naftaniël en consorten, moeten zich inzake anti-semitisme voortaan maar gaan beklagen bij de Israëlische premier Nethanyahu omdat daar de kern van het probleem ligt.

 3. Joden: BLIJF!
  We hebben Weisglas, Job Cohen, Ed van Thijn, ja, zelfs Hirsch Ballin, hier hard nodig in deze tijd.
  Trouwens, ze horen hier net zo goed thuis als Frits B. en ik.
  Als het je niet bevalt, Frits, ga dan maar in je Franse landhuisje wonen. 😥

 4. “Een jonge Rotterdammer hield een week lang een dagboek bij over hoe hij keer op keer wordt uitgescholden voor ‘kankerjood’.”

  Dat zijn natuurlijk geen fijne dingen, maar hoe vaak is hij in de kroeg geweigert? En hoe vaak mocht hij de taxi niet in? Dat is nl ook aan de orde van de dag, plus woorden van dezelfde strekking (bv kutmarokkaan)
  Dat Israel een vuile oorlog vecht is niet de schuld van “onze joden”, maar ze zijn redelijk herkenbaar en dus zullen anderen hun frustraties op hen botvieren.

  Het is niet goed als wie dan ook andere groepen gaat beledigen. Punt.

  Bolkestein komt op mij nu over als een wel heel erg dom mannetje, tenzei hij bewust aan het discrimineren is. Waarom voor de joden wel een goedbedoeld(kuch) oprotadvies wegens discriminatie, en niet voor andere gediscrimineerde groepen?

 5. Wat een verschikkelijke foute opmerking, ‘judenrein’. Het zegt meer over het niveau van de schrijver dan van Bolkestein. Evenals de denigrerende toon van het ‘stukje’ ten aanzien van Bolkesteind. Ik neem aan dat Bolkestein meer doelt op het gebrek aan daadkracht en (on)wil om echt iets aan het ‘Marokkans-antisemitisme’ te doen. En met echt bedoel ik niet het slappe geouwehoer dat nu al decennia lang klinkt in Nederland.

 6. J. Bakker Schreef:

  …het ‘Marokkans-antisemitisme’ te doen…

  1) Waarom maakt bolkenstein zo’n raar onderscheid tussen discriminatie in het algemeen en antisemitisme? Ik zie niet in waarom antisemitisme ernstiger zou zijn.
  2) verwar anti semitisme niet met kritiek op israel. Ik denk dat veel moslims door de mensonterende politiek aldaar wat gefrustreerd geraakt zijn en dat op de eerste de beste herkenbare jood afreageren. Op zich niet ok natuurlijk, maar wel te begrijpen.

 7. Alle “bewuste” Nederlanders kunnen beter emigreren naar Argentinië of Chili. Dan zijn ze verlost van de hufterige Marokkanen en kan de sharia worden ingevoerd.
  Waarschijnlijk heeft de heer Bolkenstein zijn opmerkingen ironisch bedoeld. Hij lijkt mij niet de persoon om misdaad en a-sociaal gedrag te willen belonen. Beter lijkt mij alle haatzaaiers hun Nederlandse nationaliteit en burgerrechten af te nemen en ze vervolgens te droppen in het land van hun vaderen. Wie is er de baas in Nederland en wie handhaaft de orde?

 8. @12Beter lijkt mij alle haatzaaiers hun Nederlandse nationaliteit en burgerrechten af te nemen en ze vervolgens te droppen in het land van hun vaderen.
  Zoals sommige lui van CIDI en Likoed.nl. bv. 👿

 9. #12 en 13
  Paard ACHTER de wagen? Voor de zoveelste maal toegeven aan die hufterige Marokkanen?

  Neen, dank U.

 10. @14 U generaliseert, wat is er hufterig aan “de Marokkaan”. Maak je eerder zorgen over de opmerking van Bolkestein.

 11. Uiteraard ook een schot voor open doel voor Geert Wilders
  http://twitter.com/#!/geertwilderspvv/status/11732733965369344
  “Bolkestein zit er stevig naast: niet de “bewuste” joden moeten emigreren maar die marokkanen die zich schuldig maken aan antisemitisme!”
  en de kamer in rep en roer
  http://www.news.nl/page/RSS?mod%5BNewsModule%5D%5Bdetail_id%5D=154606

  Denk dat Bolkestein bang was dat alle aandacht naar het uitje van Geert zou gaan.
  Tactiek of gewoon jaloers?

 12. @Lieke, misschien is het kwestie van een-tweetje zoals van het sport bekend tussen Bolkie en Wildie?
  Het is voor Bolkestein te lang te rustig geweest wat betreft de haatcampagne tegen marokkanen/moslims?

  C.J.van Leeuwen Schreef:

  Beter lijkt mij alle haatzaaiers hun Nederlandse nationaliteit en burgerrechten af te nemen en ze vervolgens te droppen in het land van hun vaderen. Wie is er de baas in Nederland en wie handhaaft de orde?

  Het logische gevolg is half-leeg Nederland om “baasje”te kunne spelen? Wat een staaltje schofterige VOC mentaliteit, zeg.

 13. @ lieke @ nexus het lijkt een een-tweetje. De een geeft een voorzet, de ander hoeft hem er alleen maar in te koppen. 😛

 14. Tsja…indien we wetenschap hebben van het feit dat het CIDI iedereen van anti-semitisme beschuldigd die het waagt om de werkelijkheid over Israël te publiceren, dan houden we straks alleen Joodse extremisten en PVV’ers in dit land over wanneer de eerste groep moet emigreren.

  Wij als Nederlanders laten ons niet de wet voorschrijven door het CIDI of de PVV.

 15. Frits Bolkestein vertelt “herkenbare” Joden dat ze voor hun eigen bestwil moeten migreren. Wat een schijnheilige manier om aanpassen of oprotten te zeggen.

  Dan zegt Rabbijn Evers nog: “Meneer Bolkestein bedoelt het goed.”

  Ik heb daar mijn grote twijfels over. Dit is weer een potje Marokkanen demoniseren over de ruggen van Orthodoxe Joden.

  Wat is er nou leuker dan twee groepen nog verder tegen elkaar op proberen te zetten? 😥

 16. @ Sopia 22 Kijk er even doorheen: Bolkenstein zegt dit om een slachtofferressentiment te creëren, zo van:
  `De joden zijn altijd weer het bokje, ze kunnen beter eieren voor hun geld kiezen en terug gaan naar het Heilige Land.’
  Zzodat wat voor kritiek dan ook op het apartheidsregime aldaar straks in NL nog adequater als antisemitisme kan worden aangepakt door CIDI als gedoogde antisemitismepolitie. Hij speelt gewoon onder een hoedje met zijn leerling Wilders, niet toevallig dat juist vandaag na diens sinterklaasstaatsbezoekje in Tel Aviv Bolkenstein nog een extra sjekel in het zakje doet. (NU VVD fractiegenoot A.J. Boekestein nog 😆 )

 17. @ Abdul
  Ik ga er zonder meer van uit dat Bolkestein daar op uit is.

  Hij is tevens bezig om op de paranoia knoppen van mensen in de Orthodoxe gemeenschappen te drukken. Rabbijn Evers en anderen doen juist hun best om in overleg te gaan met Marokkaanse Moslims. Ook de Orthodoxen kampen met radicaliserende jongeren die denken dat iedereen tegen hen is.

  Er zijn genoeg mensen die gewoon naast elkaar willen leven, maar dat willen mensen als Bolkestein niet want dan stemt er niemand meer op de PVV en de rechter vleugel van de VVD.

 18. het smerige collaborerende fascistische blazoen kan weer opgepoetst worden.

  Ik vraag het mij af, Tibaert, want vanuit wildersiaans oogpunt is Nederland zo onderdehand bezet door sjariabeluste jihadi’s – een nieuwe bezetting dus waaraan volgens Bolkestein geen weerstand geboden hoeft te worden maar de joden moeten even weggesmokkeld worden.

  Wartaal, maar dat zijn we gewend.
  En eerlijk gezegd heb ik de indruk dat de man, die ook al op het Leidseplein voor meer geld voor cultuur (ten koste van ontwikkelingshulp) pleitte het noorden een beetje aan het kwijtraken is.
  Er past compassie (maar hij blijft een stuk krapuul).

 19. Ai, ai, die man weet niet wanneer hij zijn mond moet houden. Hij is het kwijt, dat wat hij ooit had, Of heeft hij het nooit gehad, kan ook nog 😛

  ‘Bolkestein noemt de eerste berichten echter ’te kort door de bocht’. ‘Ik doel op bewuste of herkenbare joden, niet op mensen als Cohen die niet direct als zodanig herkenbaar zijn.’ ‘ Ai, ai. ai, ai.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1068931/2010/12/06/Bolkestein-berichten-te-kort-door-de-bocht.dhtml

 20. mensen als Cohen die niet direct als zodanig herkenbaar zijn
  Zolang Job zijn naam verzwijgt zal het wel kloppen.
  Kostelijk.
  😆

 21. Keira Schreef:

  Ai, ai, die man weet niet wanneer hij zijn mond moet houden. …

  Wacht af: zijn volgende verontschuldiging word: “natuurlijk bedoel ik het niet zo, ik heb zelfs enkele joodse vrinden” 😀

 22. @15
  Niet alle Marokkanen zijn hufterig.
  Waarom polariseert u?

  Iedereen weet dat het om een bepaalde groep jongeren gaat die denkt dat in NL alles kan.

  En Bolkestein heeft volkomen gelijk om ons er op te wijzen dat als WIJ dit niet in de hand kunnen houden, sommige Joden groepen het in ons land wel kunnen vergeten omdat WIJ de rechtsorde niet kunnen of wensen te handhaven.
  Iedereen die zich aan de regels van onze mooie Nederland houdt is van harte welkom.
  Misbruikers moeten worden gestraft.
  Bolkestein houdt ons de spiegel voor.

 23. @31 Ben ik aan het polariseren? Jij begint over die hufterige Marokkaan. 🙄 . Die jongens waar jij over praat zijn zo Nederlands als Nederlands kan zijn, hier geboren. De enige binding die ze hebben met het land van hun ouders is de nationaliteit die ze erven. En daar houdt het op. Die jongens, als ze zich misdragen, moet je keihard aanpakken zoals iedere Nederlander aangepakt zou worden die voor overlast , pesterijtjes zorgt of zich schuldig maakt aan strafbare feiten. Waarom zegt Bolkestein niet gewoon dat die jongens keihard aangepakt moeten worden, maar geeft hij toe aan deze jongens door te zeggen dat orthodoxe Joden beter kunnen verhuizen. Hierdoor kies hij niet voor het slachtoffer, maar voor de dader.

 24. @ 32
  Of die hufterige rotjochies, hoewel jonge criminelen een betere kwalificatie is, een NL paspoort hebben of niet is een typische opvatting van bepaalde mensen in Nederland. Zoals u kennelijk.
  Natuurlijk moeten alle criminele NL-ers worden aangepakt.

  In deze discussie hebben we het over discriminerend tuig. Zowel tegen Joden als tegen homo’s.
  Vraag dat maar eens aaan een Amsterdammer.

  Ja, ik vindt dat u polariseert en daarmee een normale discussie uit de weg gaat.

  Nou dat moet dan maar.
  Ik wens u nog een prettinge dag.

 25. Haha, hij is leuk GJ.

  Toch vindt ik het jammer dat op dit forum het niet mogelijk is een normale discussie te voeren, zonder dat mensen beginnen te polariseren of het bekende links-rechts denken gaan demonstreren zoals U.

  Overigens maakte Rutte een fout door de naam te gebruiken. Een paar links politiek-correcten vond het kennelijk nodig om een aanklacht in te dienen. Dit soort dingen gebeurt wel vaker in onze rechtsstaat.
  Rutte had gewoon de ambtenaren opdracht moeten geven om iedereen die geen recht op bijstand had er uit te knikkeren.

  Ik wil voor dat soort klaploperij niet betalen. U wel?
  Of bent U wellicht ook een begunstigde?

  Kom op ga nou eens echt discussieren over het aanpakken van Marokkaanse criminele jongeren.
  Dan doet we iets nuttigs. ❗

 26. @ Willem
  Ik zeg dat het Nederlanders zijn. Ik beschouw iedereen die hier woont en een Nederlandse nationaliteit heeft als Nederlander. Bij mij hoef je dan ook niet aan te komen met de begrippen allochtoon/autochtoon.
  Zoals ik al eerder zei,pak die jongens gewoon keihard aan. Discriminatie in welke vorm dan ook moet hard aangepakt worden. En ik begrijp niet dat je mij beticht van polarisatie. Jij was degene die naar voren kwam met het begrip “die hufterige Marokkaan”.

 27. willem Schreef:

  Kom op ga nou eens echt discussieren over het aanpakken van Marokkaanse criminele jongeren.

  Ik wil helemaal geen criminele Marokkaanse jongeren aanpakken of zelfs maar er over discussieren.
  Als we criminele jongeren gaan aanpakken en over duurzame oplossingen praten kunnen we verder.

  Ik heb al eerder aangekaart dat hier in de buurt een groep Marokkaanse jongeren een buurt aan het terrosiseren is. Dat heeft echter niks met de afkomst te maken maar met de locale omstandigheden. Voorheen waren het nl nederlandse jongeren die de buurt terroriseerden, en die gingen nog wel even een tandje verder. Het ligt dus aan de buurt en de kansen die mensen hebben in de maatschappij.
  Zolang er mensen zijn die dit soort problemen wel op de afkomst schuiven is er dus geen zicht op een oplossing maar maak je de problemen alleen maar groter door ook die kansen nog eens kleiner te maken.

  JIJ bent dus verantwoordelijk voor dat criminele gedrag!!

 28. willem Schreef:

  Of bent U wellicht ook een begunstigde?

  Wat is dat nu voor een vraag? Maakt dat wat uit in de discussie?
  Overigens is de vraag tamelijk onbeleefd zo in het zog van je klaplopers opmerking

 29. willem Schreef:

  Kom op ga nou eens echt discussieren over het aanpakken van Marokkaanse criminele jongeren.

  Hou op te polariseren en leer normale discussie voeren. Als ik je zou willen na-apen want dit is de juiste woord voor je handelingen zou ik zeggen:

  Kom op en ga nou echt discussiëren over het aanpakken van de Nederlandse (autochtone) criminele jongeren.

  Neen, Sjef heeft gelijk – alle criminele jeugd als Nederlanders aanpakken en gelijke maatregelen toepassen.

  Snap je dat?

 30. Sofia van der Linde Schreef:

  Dan zegt Rabbijn Evers nog: “Meneer Bolkestein bedoelt het goed.”

  Dit is zo-o-o typisch: doet me denken aan het geval toen ik hoorde een collega tegen een ander roepen: “Buitenlander!”. Volgde enige ongemakkelijke stilte in de kamer.

  Daarna riepen sommige van de groep, vooral degene die de roepende collega stiekem steunden: “Hij bedoelt het goed hoor!!””

  Racisme heeft vele gezichten en probeert altijd voor te liegen. Fatsoenlijk hoor, snap je?

 31. Goed, hier in het dorp: tientallen jongeren, in één bende, honderden(!) misdrijven gepleegt, vele (vuur)wapens, overvallen, mishandeling, inbraak, diefstal….

  Hoe wou je dat oplossen Willem?

 32. @42
  OK.
  We schrappen het woord Marokkaan.

  Welke landsaard/genen mensen hebben is niet belangrijk. Niet accepteren van hufterig gedrag wel.

  We zijn het weer eens. Het mag alleen niet benoemd worden.

  Oplossing voor jouw dorp?

  Niet moeilijk hoor. Gewoon onze wetten handhaven met behulp van politie en jusitie.
  Na vele jaren slap optreden en gedogen van van alles en nog wat, gewoon weer ouderwets oom agent op straat en optredeen s.v.p.

  Ik hoop dat je nu niet weer boos op me wordt.

 33. Gewoon agent op straat?
  Dat is geen oplossing. Ik vraag een serieuze oplossing voor deze kinderen. Dat de politie ze oppakt is duidelijk. Meer kan en mag de politie terecht ook niet. Maar dat is dus nog geen oplossing.

  willem Schreef:

  … Het mag alleen niet benoemd worden…

  Sterker nog: het doet niet ter zake!

 34. Beste GJ

  Bakker @8 heeft volmaakt gelijk.

  Jouw reacties laat maar al te duidelijk zien dat van een neutrale opstelling bij jou geen sprake is.

  Jammer van dit forum. Ik haat eenzijdige mensen.

  Het ga je goed.

 35. Ik ben juist wel neutraal. Ik dacht dat we een oplossing voor de kinderen uit mn voorbeeld gingen bedenken.

  Als je blijft herhalen dat het probleem wel aan de afkomst ligt (dus ook “het mag alleen niet benoemd worden”) ben je natuurlijk niet reuze neutraal. Vandaar dat ik met mijn neutrale voorbeeld kwam, dan komen we tenminste ergens.

 36. Oh, bij het bedenken van zo’n oplossing is het goed om voor ogen te houden dat het ook om je eigen zoon van 15 kan gaan natuurlijk.

 37. @43 En denk je met het alleen oppakken van die jongeren het groeiende probleem van Antisemitische op te lossen ? Want daar gaat dit stuk tenslotte over. 🙁

 38. Het anti-semitisch gescheld van de Marokaanse jongeren is juist héééél geintergreerd gedrag , hoe vaak zijn ze zelf al uitgescholden voor Kut-Marokkaan en Tering Buitenlander , of zelfs klote-turk … Hoe vaak hebben ze hun vader en/of moeder al als oud vuil zien behandelen ??? Dus is het raar dat ze zich tegen een andere herkenbare minderheid net zo gedragen , dit nog versterkt dat de Nederlandse pers Joden en het zgn “israel” als een en het zelfde behandelen/presenteren .. en de Arabische media geven wél aandacht aan het lot van de Palestijnen …

 39. Waarmee we weer bij het begin zijn. Of is het te subtiel?
  Niet omdat zijn partij meeregeert met een eenmansclub die het schelden op Job Cohen, Clairy Polak, Harry de Winter en nog heel wat meer mensen van joodse achtergrond tot dagelijkse praktijk heeft verheven.

  O wacht de Wildersclub kan natuurlijk helemaal niet antisemitiisch zijn want ze wapperen met de Israelische vlag. Als Bolkie dat nou ook eens gaat doen…

 40. @sjef en GJ
  Over oplossingen gesproken. Het enige wat jullie beiden hier doen is iedereen aanpakken die vindt dat Bolkestein een punt heeft.
  En dan een ander verwijten dat hij geen oplossingen geeft. Net als jullie beiden.

  Dus, inderdaad, terug bij af.

  En voor straks: eet smakelijk en droom er maar niet van, mannen.

 41. @ #51
  Persoonlijk vind ik “Alle zichtbare Joden moeten emigreren vanwege het bestaan van anti-Semitische eikels in Nederland” geen oplossing.

  Geen goede althans.

 42. Nou ja zeg.
  Oplossingen als “keihard aanpakken”, “handhaven” vind ik geen oplossingen. Nogmaals, het gaat hier om kinderen, of zo je wilt “jong volwassenen”. Vandaar dat ik vroeg om een wat meer opbouwende oplossing, iets waar deze kinderen én de maatschappij iets aan hebben. Want je kun een jeugdige misdrager wel een paar jaar “opbergen” maar daar word ie niet beter van, integendeel, ik denk dat die in veel gevallen voor de rest van het leven aan de verkeerde kant van de wet staan.

  Het is dus niet zo heel simpel denk ik. En dat was ook de reden om je bij het bedenken van een oplossing je eigen kind voor ogen te houden.

 43. Raar trouwens dat in Rabat en Casablanca de “Zichtbare Joden ” gewoon over straat lopen en er meer Synagoges in Casablanca zijn dan in Amsterdam ..

 44. Ik heb helaas recentelijk uit Joods Orthodoxe kring vernomen hoe het nu ongeveer ligt. Je kan als zichtbare Jood met een keppeltje inderdaad niet meer over straat in grote delen van Amsterdam zonder dat je uitgescholden wordt of dat zelfs je keppeltje wordt afgeslagen. Verbale en fysieke intimidatie zijn normaal. Er zijn Joodse jongeren die dit nu al hun hele jeugd meemaken. Dit maakt mij heel verdrietig.

  “Benzion” de zoon van Rabbijn Evers maakt dit al zijn hele leven mee. Daarom gaat hij nu weg met zijn gezin uit Nederland.

  Om het even waar je staat in het Israëlisch-Palestijns conflict, je hoort geen politiek op straat te bedrijven. Iedereen heeft het recht om ongemolesteerd over straat te gaan. Dat betekent ook dat je niet mensen op basis van hun etniciteit en godsdienst de hele tijd aanspreekt.

  Ja, ik weet dat Moslimvrouwen ook last hebben van mensen die hun zo nodig moeten aanspreken, uitschelden en intimideren, maar dat gaat niet zover als met Orthodoxe Joden in grote steden. Alle gevallen van dit soort geweld moeten overigens even hard worden bestreden.

  Nederland is toe aan beschavingsoffensief op vele fronten. Mensen moeten gewoon hun bek open trekken als ze zien dat iemand wordt lastig gevallen. Als er 20 of meer mensen hun afkeuring laten laten blijken en tussen dader en slachtoffer gaan staan dan is het heel snel afgelopen met het merendeel van het straatgeweld.

  Als ik zoiets zie om het even tegen wie het gericht is:
  “Blijf met je handen van hem/haar af! / Houd je domme bek dicht. Heb je hem/haar gevraagd of hij/zij het over politiek wilde hebben? Nee? Oprotten!”

  Ik ben al jaren niet meer bang voor dat zogenaamde mes tussen mijn ribben wat er volgens de Telegraaf al 100x in had moeten zitten. Ik heb hier genoeg van. Het kan me niet schelen wie het doet en tegen wie het gericht is. Dit moet ophouden.

  Voor alle lafaards: een steekvrij vest heb je al voor 100 euro. Vechtsport is goed voor je gezondheid in het algemeen. Heb je hier ook genoeg van? Doe er dan wat aan. Trek je mond open en betrek andere mensen erbij zodat je niet alleen staat.

  Ik roep hier niet op tot geweld. Dat moet je echt strikt bewaren voor noodweer. Het punt is wel dat als je laat merken dat je bereid bent om iemand te slaan dat de aanrander zich doorgaans bedenkt voor het zover komt. Als 5,10 of 20 mensen zich uitspreken en laten merken dat ze iemand desnoods bij het slachtoffer wegmeppen dan druipt de dader vrijwel altijd af zonder dat er een klap valt.

  De maatschappij dat zijn Wij; niet de aso’s.

 45. Sofia van der Linde Schreef:

  Ja, ik weet dat Moslimvrouwen ook last hebben van mensen die hun zo nodig moeten aanspreken, uitschelden en intimideren, maar dat gaat niet zover als met Orthodoxe Joden in grote steden. Alle gevallen van dit soort geweld moeten overigens even hard worden bestreden.

  Het gaat WEL net zover , alleen doen die vrouwen , vaak door een sterk wantrouwen naar de politie , geen aangifte , afgerukte hoofddoeken komen vaak genoeg voor , en mijn vrouw is in haar scootmobile nu al twee keer doorgewuift door een vrachtwagenchauffeur en daarna bijna aangereden door een auto op de volgende baan , nu vertel ik haar wel dat die auto vast in de dode hoek heeft gezeten , waar of ik het zelf geloof ??? Een vrouw met hoofddoek met een kind achterop haar scootmobiel .. veel punten in het PVV systeem … Dan nog het huftergedrag van veel buschauffeurs ect ect

 46. Sofia, ben het helemaal met je eens. Denk alleen dat er geen onderscheid gemaakt hoeft te worden tussen het leed als gevolg van discriminatie dat – in deze tijd- orthodoxe Joden in Amsterdam wordt aangedaan en dat van de moslims. Het doet evenveel pijn. Niet alle incidenten zijn even zichtbaar niet alle verhalen van verbale en fysieke intimidatie komen in de krant. Onlangs op tv een Turkse treinmachinist -35 dienstjaren- die regelmatig meemaakt dat passagiers (in elk geval zeggen) wel te wachten op de volgende trein, ipv met hem mee te rijden.Een ruime meerderheid van de Turken wil gezien het huidige klimaat ook weg uit Nederland. Vooral kinderen zijn de dupe

 47. @57
  Ik geloof niet dat zoon Evers weggaat om discriminatie. Het was misschien van begin af aan al de bedoeling – Ben Zion?
  En verder? Een nogal groot deel van joods Nederland hoort tot de nuttiige idioten van de wildersisten. Anders kan ik het niet uitdrukken want men hoeft geen enkele illusie te koesteren aangaande het antisemitisme van deze lui. Zijn de verhalen overdreven terwille van deze politieke agenda of niet? Moet de man die WIlders gelanceerd heeft, Bolkestein, hier uitgerekend mee aankomen?

  Het antwoord op deze vragen is: als er maar een fractie van klopt dan moet er eenvoudigweg opgetreden worden. Altijd aangifte doen, als je er niet alleen voorstaat kun je vast wel foto’s maken van je belagers en die bij de aangifte voegen of voor mijn part publiceren. Het tuig mag er niet mee wegkomen.

 48. Bij de constatering dat discriminatie en geweld jegens Joden toeneemt blijft er het probleem dat niet duidelijk is wie de daders zijn. Volgens de discriminatie monitor, (die eigenlijk geen monitor is maar slechts een opsomming van de meldingen) , blijkt uit de meldingen dat de daders meestal geen moslm zijn.
  rapport over 2009
  “Hoewel bij antisemitisme vaak aan geweld door islamitische jongeren gedacht wordt, was maar bij één (op een totaal van 18) van deze meldingen sprake van een allochtone dader. ”

  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/12_december/17/binnenland/racistisch_geweld_neemt_af.xml

 49. #62
  Ja, Tibaert, ik ben wel eens voor mensen in de bres gesprongen en dat liep tot nu toe altijd goed af.

  Het is een sprookje dat we hier niks tegen kunnen uitrichten. Straat geweld gebeurd omdat iedereen de andere kant op kijkt en te bang is om in te grijpen. Als ik in mijn uppie een handtastelijke dronkaard kan verjagen door keihard tegen hem te schreeuwen dat hij onmiddellijk moet loslaten dan heeft een groep van 10 mensen die hetzelfde doen ook effect.

  Het risico wordt een stuk minder als mensen eerst bondgenoten zoeken. Als je het in je eentje doet dan loop je een grotere kans om te worden aangevallen dan als je er met een groep op af stapt. Dan is de kans op geweld ook minder groot. Met een groep kun je een agressieve dronkaard een café uitwerken zonder dat er zware klappen vallen. Als vijf of meer mensen iemand naar de deur duwen dan is het snel afgelopen.

  Er zou kinderen en volwassenen dat soort manieren van samenwerken moeten worden geleerd. Dat en veel meer mensen die periodiek EHBO cursussen volgen zou veel levens kunnen redden. Als iedereen verantwoordelijkheid neemt voor veiligheid op straat dan krijgen we een stuk vredelievender samenleving.

 50. #64 Inderdaad instinct en GBV (gezond boerenverstand), is misschien wel hetzelfde 🙂 En je vooral niet gek laten maken!

Reacties zijn gesloten.