Bolkestein als tassendrager van Wilders

Louis Tobback, burgemeester van Leuven, prominent sociaal-democraat, over de oorverdovende stilte die in Nederland in acht wordt genomen met betrekking tot Bolkesteins gezwets:

“Bolkestein zal volhouden dat hij geen racist is. Ik geloof hem. Maar hij verspreidt populisme en paniek. Hij dedouaneert Wilders en zijn zootje. Door te mikken op de islam in plaats van op ‘ras’, hoeven die niet te zeggen dat iedereen met kroeshaar en donkere huid gevaarlijk is.”

Niet iedereen in Nederland is het schandalige van de praatjes van Bolkestein ontgaan, hoor (bescheiden kuchje).

12 gedachten over “Bolkestein als tassendrager van Wilders”

 1. Geweldig mooi stuk van die Tobback. Deze vind ik ook heel mooi:
  “Dat men in de Leuvense stationscafés dwaasheden verkoopt, tot daar aan toe. Als Bolkestein toogpraat opblinkt tot een serieus discours, is dat onrustwekkend.”

 2. @1
  Ik heb die zinsnede niet overgenomen omdat ik tamelijk regelmatig in Leuvense stationscafés vertoef en mij van geen kwaad bewust ben 😀

 3. Zeg maar rustig dat Ned een ziekte is aangedaan, zou dit komen omdat Nederland zich kan beroepen op wegkijkers in WO2.
  Hoeveel wegkijkers kent de mensheid in verhouding tot kijkers?
  En wat houdt dit nog meer in?
  Ik heb geen weet van mens Bolkenstein,
  Wat ik weet is dat onder zijn bewind gifgas aan Irak werd verocht, belangen verstrengengeling met Els Borst, en dat hij EU vrije arbeids migratie alsmede Versoepeling EU belasting verkeer op zijn politieke conto heeft.
  En dat hij net voor de verkiezingen Cohen belaagde omdat hij moslimsten onrechte gepamerd zou hebben.
  Hij zou mentor van Fortuin en Wilders`zijn.
  Op zoek naar meer in zijn biografie ivm zijn oproep naar orthoxe joden om naar Isreal of de VS te vertrekken, trof ik dat zijn moeder Indo was.
  Ik weet niet wat dit zegt maar wel dat het iets wel of niet over een gezamenlijke achtergrond als niet bloed autochtoon, wil door vertellen.
  Voor zover ik het begrijp terwijl ik de hele issue moslim jood christen als media hoogstandjes meer dan beu ben, zouden orthoxe joden als gemene deler met Wilders ,dus wel autochtone nederlanders.
  Hou mij ten goede, dit is men interpratie op zoek naar zingeving ipv fijn slijperij op grond van oude geschriften terwijl er niets voor moslims en joden behalve versmelting te slijpen valt..
  De vraag is waarom poltitiek VVD coryfee Bolkenstein met een dergelijke bericht kwam en waarom.
  Zou onder meer de gifgas affaire bv in zijn mogelijke biografie weggewassen zijn?

 4. Ik heb net iets idioots geschreven, orthodoxe joden als autochtone Nederlande.
  Duidelijk agnost, Ik moet en wil niets niets hebben van dit politiek religieus geestdodend media gesodemier dat alleen maar afleidt van zorg voor mens, dier en milieu..
  Geheten ware economie.

 5. Is Bolkestein zelf gaan geloven in de stroop die men hem om de mond smeert om hem tot uitspraken te verleiden? Dat de ‘intellectueel’, ‘analyticus’, ‘de man die alles jaren eerder ziet’ nu is gaan denken dat hij echt een Machiavelli is, of op zijn minst opzetjes kan bedenken die niemand doorziet. Zoals kort geleden bij de demonstratie tegen bezuinigingen op cultuur. Eerst liet hij weten tegen die bezuinigingen te zijn; zodat het publiek dacht ‘wat tof van die rechtse peer’ ; de clou was dat het geld bij ontwikkelingshulp vandaan moet komen.
  De enige die baat heeft bij deze schertsvertoning is hijzelf, dit levert een mooie anekdote voor op zijn vriendenclubje. Hij laat het voorkomen alsof hij met gedurfde uitspraken opkomt voor een zwakke groep, in dit geval de ‘bewuste joden’ terwijl de ijdeltuit voornamelijk voor eigen imago en achterban in de weer is.

 6. Tobak blijkt hier goed analyticus te zijn:

  ” Het puistje op mijn arm is niet belangrijk. Behalve als het een teken is van een algemene bloedvergiftiging. Bolkestein is niet meer zo belangrijk als politicus, maar wel als symptoom.” ….van algemene rechtse vergiftiging van onze land met het gif van HAAT.

  Zeer scherpe vergelijking van de extra-zware straffen dat onze bruine regeerders willen invoeren met de sharia wet. Waar is het verschil? Dat we geen stenen hier gebruiken, maar door de knieën schieten?

 7. torsten pieper Schreef:

  Het wordt toch echt tijd voor de psychiater, luitjes.

  Inderdaad, wanneer kom je dan Geert Wilders ophalen? Of wil je eerst Martin Bosma hebben?

Reacties zijn gesloten.