Blote wijven en varkenskoppen

femen frankrijkRioolrabiaat rechts, nazistisch, islamofoob en zogenaamd areligieus Nederland misbruiken het Fuck Religion protest van Femen en de maatschappijkritiek tegen onze eigen godsdiensten uit de vorige eeuw, om acties zoals varkenskoppen bij moskeeën en anti-islamstickers te ontdoen van hun fascistische lading.

Velen slikken deze valse vergelijkingen voor zoete koek. Toch is er een groot en essentieel verschil. In het geval van de protesten van Femen en de religiekritiek van de vorige eeuw, is er sprake van verzet tegen de heersende moraal en macht. De slaaf die in verzet komt tegen zijn meester en zich op die manier wil ontdoen van zijn ketenen.
In het geval van de fascistische actie gaat het om trappen van de dominante groep tegen een minderheid. De meester die de zweep laat knallen en zijn slaaf moet voor hem knielen.

De vergelijking van de varkenskoppenterreur met het protest van Femen is tevens vals omdat het in het eerste geval om een anonieme laffe actie gaat, terwijl de vrouwen van Femen letterlijk en figuurlijk open en bloot hun stem laten horen.
Maar ja, niets is deze ratten vreemd als het om het mooi praten van weerzinwekkende zaken gaat.
Het instrumentaliseren van vrouwen al helemaal niet.

Ook aartsconservatieven, al dan niet christengekkies, zijn geschokt over de protesten van Femen. Heiligschennis, respectloos, asociaal….
Een blote vrouw in een kerk, tijdens de viering van het eveneens naakt geboren kindeke Jezus, is voor hen een zware belediging.
De dreiging dat de Fuck Religion! campagne ook zou neer strijken in Bethlehem, veroorzaakte paniek.

mayor Vera Baboun. “This cannot happen in the birthplace of Jesus,” her spokesperson said. “It would destroy the spirit of Christmas and we are working with intelligence and security to prevent their action.”

Helaas heeft het protest niet plaatsgevonden. Bethlehem is de plek om actie te voeren met als doel:

…to provoke patriarchy into open conflict by forcing it to disclose its aggressive antihuman nature to fully discredit it in the eyes of history.

Immers de geboorte van het kindeke Jezus was de start van een religie die patriarchale structuren met harde hand oplegde aan allen die zij aan zich onderwierpen. Dat wat afweek werd verketterd en uitgeroeid.

Meer schokkend zijn de reacties van de zelfbenoemde geëmancipeerden. Mensen, man/vrouw, die vinden dat de emancipatie van de vrouw, in het ook voor hen veruit superieure Westen, voltooid is. Mensen die menen dat die vrouwen niet meer moeten zeuren en zeker niet naakt moeten protesteren.
Roepen dat zij zich postuleren als seksobject en daarmee de vrouw degraderen.
Want ja, uiteindelijk een nette vrouw is een geklede seksloze vrouw.
Het feit dat juist het gebruik van het naakte vrouwenlichaam als letterlijke en figuurlijke aanklacht tegen de nog steeds overheersende patriarchale structuren en daaraan verwante normen, waarde en verstikkende moraal, het ultieme protest middel is, ontgaat deze moralisten totaal.

In hun waan bevrijd en geëmancipeerd te zijn, zien zij niet dat hun handelen en oordelen doorspekt zijn met een, door het christendom ingeprente, langs patriarchale lijnen geconstrueerde, onderdrukkende moraal.
Echter, dat is de reden dat menigeen gechoqueerd is.

19 gedachten over “Blote wijven en varkenskoppen”

 1. Er zijn voldoende andere gelegenheden om aandacht voor de uitspraken van die kardinaal te vragen , je kan net zo blootgetiet voor zijn ambstwoning protesteren ..komt de pers ook wel op af ..
  dan verstoor je anderen hun kerstfeest niet …

 2. Ik wil als flikker ook wel samen met de vrouwen op altaren dansen, en ook wel helemaal naakt (alleen als het niet TE koud is, een mietje blijft een mietje). Het kan me niet zoveel schelen wat ze denken in die godshuizen, er is ellende genoeg gepreekt.

  Maar misschien is het wel gevaarlijk en word ik door die rokkenboel achter het altaar gesleurd (vast wel, want ik ben gewoon erg leuk) en is een grote orgie het gevolg, je weet het niet, je weet het niet. Doe ik het of doe ik het toch maar niet?

  Ja Bakra, maar het is ook wel mooi geweest hè dat gezeik uit die kerken.

 3. Tja , in vervolg ook maar alle Zen bijeenkomsten schreeuwend binnenhollen vanwege hun rol bij het Japanse militairisme ??? het is per slot van rekening het zwaard dat dood en niet de hand die het zwaard vasthoud …

  Efin ze hebben hun aandacht weer gekregen .. dat is het belangrijkste , dat het alleen maar mensen tegen hun opzet is niet van belang voor dit type Poseur activisten met onduidelijke finaciering het anti religieus smaldeel kan met een heerlijk persoonlijk suprioriteitsgevoel gniffelen …

 4. Nee , dit artikel zeikt iedereen af die krities over Femen is , maaaar het gaat niet over Femen … En associeerd de geboorte van een emancipator met het begin van onderdrukking .. Yep , heerlijk dat Atheistisch revisionisme … maar ja labels hé die zijn zo heerlijk makkelijk , zo zijn alle gelovigen ( behalve Zen Boedisten dan voor Le Roi dance , maar dat is dan ook geen geloof in zijn labeling ) anti-vrijheid ( lees vooral niet wat hun denkers over gehoorzaamheid aan de staat hebben gezegt ) en is alle haat voor religie “kritiek” zolang het van Links komt .. en natuurlijk mag je die domme infrieure gelovigen bij hun samenzijn lastigvallen , want patrichaat hé…

 5. ‘Want ja uiteindelijk een nette vrouw is een geklede sexloze vrouw’.

  Er bestaat ook nog zoiets als een huwelijk of verkering. We leven in een samenleving met geweldige kansen op gezondheidszorg en een rijk maatschappelijk bestaan.
  Daarbij is het wel verstandig om de gezonde ervaringen die de mensheid in de loop van haar bestaan heeft opgedaan serieus te nemen.
  Met blote tieten in de kerk demonstreren of een varkenskop presenteren in de moskee zijn geen gezonde ideeën. Het is beledigend, sjokerend of gewoon smerig. Wat gij niet wilt dat u geschiedt doet dit ook een ander niet. Deze afweging moeten we meerdere keren per dag maken. En zonodig moeten we ook onze excuses kunnen maken.

 6. Gevoelig serieus humorloos dingetje toch dat geloof. Maar ik ga daar niet over verder, want ik kan me al voorstellen hoe dit draadje er dan uit gaat zien en Ina schreef het denk ik met een andere intentie.

 7. @Le Roi danse

  Ai, als het met blote tieten en varkenskoppen niet over femen gaat dan moet het wel over religie gaan.

 8. Oplossing,vrouwen kleding verbieden en vrouwen overal naakt te laten werken want geklede vrouwen zijn niet vrij en sexloos las ik net..dus om de vrouw zichtbaar te maken moeten ze overal de vrouw en meid naakt laten rondhuppelen en chronisch orgasmes laten krijgen omdat zo de vrouw erbij hoort en zich gelijkwaardig voelt en niet onderdrukt,overal zie je in reclames schaarsgeklede dames en meiden,pitspoezen,chicks,stoeipoezen,sekittens,babes,en jahoor nu ook de kerken vol naakte meiden,willen vrouwen wel gekleed lopen,vanwaar al die damesmodezaken eigenlijk..is dat dan ook onderdrukking vraag ik me af

 9. Naakte pitspoezen..Ga je toch naakt de straat op? Dan wordt dit niet als zedenmisdrijf gezien, maar als overtreding van de openbare orde. Voor naaktlopen krijg je een boete die kan oplopen tot maximaal €380.

 10. en voor de varkenkoppen.Het dumpen van kadavers is illegaal. Het brengt risico’s met zich mee voor de volksgezondheid .

  Op het opzettelijk illegaal dumpen van kadavers staat een gevangenisstraf van hoogstens 6 jaar, een taakstraf of een maximale geldboete van 76.000 euro..

 11. Als er zoveel misverstand bestaat over het onderwerp of de inhoud van een artikel moet de scribent zich ernstige vragen stellen. Niet iedereen die kan spellen kan ook schijven en niet iedereen die kan schrijven heeft ook iets te vertellen.

 12. Femen, dat is die club die gedenktekens van de slachtoffers van stalin omzaagt en inderdaad net als wilderstypes het leuk vindt moslims te bashen.

  Moet ik eens doen , met een kettingzaag in mn blote kont hier het joods monument omzagen . Kijken of iedereen me dan ook zo geweldig gaat vinden.

 13. Maar al met al, het gaat er om dat het kapitalisme een scheiding tussen “mens” en “lichaam” impliceert (met er bij behorend de uitvinding van de zwakke vrouw), iets waar de jonge Marx ook over geschreven heeft. Dat deze scheiding de zegen heeft gekregen van de verschillende kerkgenootschappen maakt het alleen maar erger.

  Hoe je mens en lichaam kunt scheiden – ja, dat is al een kunst apart…

Reacties zijn gesloten.