Blok (VVD) dacht dat Elco Brinkman het voor het zeggen had bij het CDA

Stef Blok. "Minister van Wonen".
Stef Blok. “Minister van Wonen”.

Minister Stef Blok (Wonen, VVD) is de afgelopen weken in politieke problemen gekomen omdat hij dacht al sinds december een harde afspraak met het CDA te hebben. (NRC)

Die Stef, die dacht dat hij wel even dingen kon regelen met Elco over de woningmarkt. Maar vergat dat Elco gewoon maar een Eerste Kamerlid is en geen fractievoorzitter van de Tweede Kamer. Hij had Buma totaal gepasseerd en dacht vorige week donderdag, kom ik ga het even regelen met Sybrand. Oeps! Misrekening, Sybrand wist van niets en wilde ook niet meedoen in de Tweede Kamer.

Tja, dat heb je zo met de manier waarop in Nederland ministers worden benoemd. Niet vanwege kwaliteiten, maar om wat ze hebben betekend voor de partij tijdens de verkiezingen.

4 gedachten over “Blok (VVD) dacht dat Elco Brinkman het voor het zeggen had bij het CDA”

 1. @1…”…het ministerschap van Blok…”

  Een ter plekke bedacht “ministerschap” omdat ze hem …waren vergeten.

  Het -op de laatste snik- verzinnen van een volledig ministerie, een en ander in het kader van een ‘vriendendienst’, is een klap in het gezicht van ‘democratie’ in het geheel. Alleen daarom al heeft de nu zittende regering van VVD & PvdA, geen enkel bestaansrecht.

 2. En de sgp heeft als wisselgeld geregeld dat refo-kindertjes op kosten van de belastingbetaler met de bus naar refo-schooltjes worden gereden.

 3. Lekker onthullend over de machtsverhoudingen en verder bouwend op de feiten wie de belangrijke capo’s binnen de Maffia zijn.

  Iedereen weet dat Brinkman kopstuk is en daar tegenover doet BUMA pietlullig want hij wil ook die positie inlijven.

  Gevolg – Blok blijft ongelukkig hangen in de handen van SGP.

Reacties zijn gesloten.