Een blik op de jeugdstorm van de VVD

Er zijn VVD-types die zich er niet helemaal van bewust zijn dat de wereld buiten “de kroeg” (zoals de bar van het corps wordt genoemd in hun kringen, naar ik begrepen heb) niet onderdanig genoeg naar hun zin zal reageren.
Robin Niels van Maris – hij stelt zich zelf voor:
UvA | | Communicatie | Politiek | Nieuwsjunkie | Prins zonder wit paard | Strand-addict | Bestuurslid JOVD A’dam e.o.

Hij heeft een weblog waarop hij niets van belang heeft mede te delen, geheel volgens de partijdirectieven, en dat deelt hij dan met ons allen.
Kijk die jongeren toch eens aan, veertig jaar geleden werd deze soort al fossiel genoemd. Alleen was de JOVD toen nog niet gebonden aan de VVD en er zijn dan ook PvdA-ers, D66-ers en zelfs anarchisten politiek in geschoold – destijds. Want wie was er nu niet voor Vrijheid en Democratie?

Helaas, ze zijn niet fossiel, ze liggen op de loer om alles en iedereen die door hen als Untermenschen (als ze “knorren” genoemd worden is het nog het minst beledigend) gezien worden te beledigen en als hun partij het helemaal alleen voor het zeggen heeft zijn die Untermenschen al helemaal niet jarig.
Gisteren passeerde Robin Niels van Maris via twitter mijn levenslijn. Er kwamen reacties langs op een reactie op deze losse twiet van @Qurieus (mij tot gisteren even onbekend als Van Maris):

Ik word verdrietig van zo’n #Menzis Niet gezond zijn wordt bestraft. Maar dat is helaas voor velen (mij…) geen keuze.

Robin Niels (dragers van zulke namen lopen er rond in de krochten van de VVD tegenwoordig) vond het nodig hier op te springen:

“@RobinvanMaris: @Qurieus Oh god, een zieke die zichzelf een slachtofferrol aanmeet. Want daar hebben we er nog niet genoeg van.”

Het staat mij bij dat er congresgangers van de VVD niet blij waren met de leuze “Ziek zijn is een keuze”.
Voor Robin Niels van Maris, die zomaar communicatie studeert mede van mijn belastingcenten, staat de juistheid van deze leuze niet ter discussie. Boze weerwoorden beantwoordde hij met #crymeariver (ze spreken ook een woordje over de grens bij de JOVD) waarna hij alle betrokkenen blokte.
Let op die naam, een staatssecretariaat (eerst een wethouderschap in Amsterdam lijkt mij) ligt in het verschiet.

11 gedachten over “Een blik op de jeugdstorm van de VVD”

 1. Die blaag verscheen ook in mijn TL. Ik schrok er van. Telkens als ik denk nu alles wel gezien te hebben slaagt er meteen weer een imbeciel in die gedachte te weerspreken. Met veel plezier herhaal ik wat ik hem heb toegevoegd: Droplul!

 2. Nou, mooi zo, nu staat hij in elk geval in de Google archieven. Kun je ‘m over twee jaar zelf negeren als hij komt huilen over het feit dat dit artikel naar boven komt als je zijn naam Googelt. Zal ‘m leren.

 3. Waar je mee spot wordt je lot zeggen ze wel eens.

  Mijn vrouw heeft ze op de afdeling cardiologie met grote regelmaat zien ontwaken uit de ratrace, de carrieremakertjes na hun eerste infarct.
  Sommige mensen hebben dat nou eenmaal nodig om het empathisch vermogen aan te slingeren.

 4. @3 dus dan word ik een patserige op staatskosten ingehuurde vetklep met een mooie dikke erfenis en verder veel te veel geld.

 5. In ieder geval ben ik het met de VVD wel eens dat zieken buitengewoon irritant zijn. Wat hebben wij daaraan?

 6. Maar even serieus, “ziek zijn is een keuze” die poster heeft tot veel verwarring geleid bij de VVD. Ik weet minstens 2 voorbeelden dat lokale VVD-afdelingen zijn gaan uitzoeken of het een officiële poster was. Er schijnt zelfs een geval te zijn dat een lokale VVD-afdeling ze is gaan plakken. Ik had toen geen tijd om het verder uit te zoeken of om er verder op in te gaan.

 7. VVDers komen zichzelf nog wel tegen let maar op. Als je die carte blanche geeft en alles is marktwerking dan gaan ze net zo hard ten onder als ze gekomen zijn. En dan is het oh jah…. de SP had dus toch weer gelijk.

  Deze 2 jaar VVD en wellicht 4 jaar extra werken reinigend voor het land. Zoals 8 jaar Bush the GOP voorgoed heeft gesloopt en buiten spel heeft gezet.

Reacties zijn gesloten.