Bleek, Bleker, Bleekst

Onnavolgbare logica van dit kabinet.

Je hebt een Zeeuwse polder, die aan het begin van de twintigste eeuw is ingepolderd. Die wil je niet onder water zetten, want het is zulk goed landbouwgebied. Okee, is misschien iets voor te zeggen, ware het niet dat eea al is afgesproken in een internationaal verdrag.

Je wilt het echter écht niet. Dus kom je met een alternatief: een middeleeuwse polder, die in tegenstelling tot veel land in deze provincie niet is opgeofferd aan schaalvergrotingsoperaties in de jaren zeventig. (Ruilverkaveling, weet je nog wel?) Die polder, met dat zeldzame en onbetaalbare middeleeuwse polderlandschap, waar buitenlandse toeristen grif geld voor willen betalen om dat eens te zien – Nederlandse toeristen trouwens ook – die ga je onder water zetten. Als stuk grond is het weliswaar veel kleiner, maar je spaart dan in elk geval de twintigste-eeuwse polder en het eventuele landbouwwinstje van de boeren die daar actief zijn. En o ja, daarnaast leg je voor miljoenen euro’s nepnatuur aan in de Westerschelde.

Die middeleeuwse polder moest er trouwens sowieso aan geloven. Aangezien er hemelsbreed op tachtig kilometer van Vlissingen twee behoorlijk grote containerhavens liggen, waarvan een na Sjanghai de grootste ter wereld is, moet Vlissingen ook een grotere containerhaven krijgen. Provincie bla bla, regio bla bla, economische speerpunten bla bla, concurrentiepositie bla bla.

Ben ik nou gek, zijn we collectief gek geworden, of is er met het denkvermogen van Henk Bleker en zijn ambtenaren iets mis?

Lees en huiver.

1 gedachte over “Bleek, Bleker, Bleekst”

  1. Waarom moet ik toch zo lachen om het Zeeuwse sufferdje Robesin die in brief aan de MP schrijft dat hij teleurgesteld is dat ondanks zijn steun aan de coalitie er toch een stuk(kie) Zeelandse modder onder water komt te staan. Medelijden is slechts wat rest voor dit menneke dat elke vorm van geloofwaardigheid zelf in het Veerse Gat heeft gegooid.

Reacties zijn gesloten.