Bits of Freedom zorgt dat u ziet wat er over u is opgeslagen

Zoals we allemaal weten laten we in dit internettijdperk een oneindig spoor van informatie achter in ons leven. Dokter, abonnementen, contracten, telefonie, internet, etc. Bedrijven en organisaties slaan dat allemaal op en gebruiken dat. Als je wilt weten wat een bedrijf aan informatie over jou heeft, zijn ze verplicht bij navraag dat aan je door te geven, alleen ze zijn daar niet zo toeschietelijk in. Ze kijken wel link uit.

Daar heeft Bits of Freedom nu iets op gevonden, de website PIM – Privacy Inzage Machine. PIM van BOF helpt je een brief op te stellen om bij bedrijven je geregistreerde gegevens op te vragen. Ik zou zeggen: DOEN!
(walgelijke reclame, ik weet het, en het woord DOEN! is zwaar misbruikt, maar doe toch maar “DOEN!”) 😀

1 gedachte over “Bits of Freedom zorgt dat u ziet wat er over u is opgeslagen”

  1. Maar eh, dan stuur je de brief & krijg je de informatie (waarvan je eigenlijk toch al vermoedde, dat ze ze hadden, anders zou je de brief niet naar die betreffende instantie/dat bewuste bedrijf sturen) en dan? Opent dat de mogelijkheid, er dan ook daadwerkelijk iets aan te veranderen of gaat het alleen om de bevestiging (van wat je – zogezegd – toch al vermoedde)?

Reacties zijn gesloten.