Bijbelverbod

Wat kan ik hier nou nog aan toevoegen? Alleen dat ik hoop dat minister Leers ook de laatste zin leest.

Omdat, zo lees ik in de krant van zaterdag, een halvegare dominee en zijn volgelingen in Amerika veertien dagen geleden een koran verbrandden, bestormden een paar duizend halvegaren in Afghanistan vrijdag een VN-post en vermoordden daar twaalf VN-medewerkers.

Bijbelverbod – Opinie – TROUW

1 gedachte over “Bijbelverbod”

 1. Ik vind het heel erg dat het is gebeurd, maar die zogenaamd woedende menigte is opgestookt. Als er niet iemand die mensen was komen vertellen dat er ergens een Koran was verbrand dan hadden die mensen dat niet geweten. Het is niet alsof die mensen allemaal internet hebben en Amerikaanse nieuwszenders kunnen ontvangen en je daar alle Amerikaanse kranten kan krijgen.

  Het is dus gewoon een smoes. Dit had ook naar aanleiding van Boob Quake kunnen gebeuren.

  Ik denk dat de grondoorzaak toch echt meer in de bezetting van Afghanistan zelf ligt.

  Als je Saudi Arabië binnenkomt met een editie van de Koran die niet is goedgekeurd door de lokale overheid dan wordt die afgepakt en vernietigd. Hetzelfde gebeurd met Bijbels alleen dan wordt je ook nog aangeklaagd. Daar hoor je niemand over.

  De cartoon rellen waren ook opgestookt door plaatselijke belanghebbenden vaak overheden. De cartoons die ze in onder andere Syrië aan mensen lieten zien waren namelijk niet dezelfde als degene die in Denemarken waren verschenen.

  Dominee Terry Jones is een onverdraagzame eikel maar ik acht hem niet verantwoordelijk voor deze doden.

Reacties zijn gesloten.