Big Brother klopt aan de deur bij AOW-genieters

De bedenkster van het malle televisieprogramma Big Brother komt er achter dat de staat waarachtig achter haar en haar mede-AOW-genieters aan gaat zitten. De enige echte Big Brother houdt haar in de gaten.

De nieuwe wet maakt het ook mogelijk dat ik als alleenstaande AOW’er plotseling en onaangekondigd bezoek krijg van twee SVB-controleurs. Niet omdat ik verdacht word van gesjoemel met de AOW omdat ik stiekem met iemand samenwoon. Nee, zonder dat er sprake hoeft te zijn van zo’n verdenking, kan ik steekproefsgewijs gecontroleerd worden.(…)
Hoe gaan die types dan controleren of ik daadwerkelijk een bejaarde single ben? Graaien in de wasmand? Ruiken aan mijn beddengoed? Duiken ze in mijn kledingkasten? Wat vernederend. En als ik a priori niet te vertrouwen ben, hoe zit het dan met de controleurs? Liggen mijn ringen nog wel op de wastafel als deze schenders van mijn privacy (en veiligheid) zijn vertrokken?

Wie bewaakt de bewakers, de klassieke vraag?
Beter dat u er laat achter komt, Mw. Van der Tonnekreek, dan nooit.

1 gedachte over “Big Brother klopt aan de deur bij AOW-genieters”

  1. Heren: Doe de wc bril omlaag als je je moeder bezoekt. Je weet maar nooit hoe snel er een inval kan komen.

Reacties zijn gesloten.