Big Brother is watching you

Dit gaat toch wel erg dichtbij komen. Ik ben helemaal niet van samenzweringen of achterdocht, maar weet niet of dat al dit soort maatregelen nou wel in het belang van de burger zijn. Onze vingerafdrukken worden opgeslagen in Frankrijk, mijn hemel, hoe hebben ze dat land uit kunnen zoeken.

Nu heeft Opstelten een overeenkomst gesloten met de VS over uitwisseling van DNA en vingerafdrukggegevens. Officieel alleen van boeven natuurlijk. Maar wie garandeert mij dat die van mij niet net zo hard worden uitgewisseld? Ben geen PVV fractielid, dus sta in geen enkel politiedossier, maar op deze manier is dat zo gebeurd met een foutje hier of daar. Daar hoef je geen Einstein voor te zijn.

Ik ga me er ongemakkelijk bij voelen en ze komen niet meer weg met: als je niets fout doet hoef je ook niets te vrezen. Daar ben ik inmiddels te oud en te wijs voor geworden. Om buiten dit systeem te blijven ben ik veroordeeld om binnen Nederland met vakantie te gaan, niet erg, schitterend land, maar wel raar dat je dit moet overwegen.

2 gedachten over “Big Brother is watching you”

  1. Zeer onwenselijke ontwikkelingen inderdaad…

    Binnen 5 jaar zit iedere Nederlander in de vingerafdrukken data-base, want als je een nieuwe id-kaart moet kopen, die wederom maar 5 jaar geldig is, ben je verplicht om vingerafdrukken af te staan. Nu wordt die hele database dus gedeeld met de USA. Over verplichte afname van DNA zijn ook al verregaande plannen. o.a. middels de speekselproef bij verkeerscontroles, om drugsgebruik vast te stellen.
    Blijft de vraag: Wat moeten die Amerikanen met mijn vingerafdruk en DNA?

    En mocht er ‘hypothetisch gesteld’ een regiring komen in de toekomst, die een (soort) PVV agenda uit gaat voeren, dan heeft het uitvoerende orgaan een mooie database tot zijn beschikking om alle moslims, buitenlanders en linksche mensen het leven knap zuur te maken of erger. De Duitsers waren in 1940 ook erg blij met de Nederlandse data-banken.

  2. Vingerafdrukken worden idd opgeslagen bij de franse defensie industrie, voor mijn gevoel geen fris bedrijf. Maar het is wel een trend: privegegevens die bij de overheid thuishoren bij een bedrijf onderbrengen. De KvK verkoopt al jaren mijn privegegevens tot mn BSN nummer aan toe! En daar moet ik nog voor betalen ook! En nu gaat het gratis DigiD ook verdwijnen en word vervangen door het niet gratis eHerkenning. Niet gratis want het is een bedrijf, en dat wil uiteraard winst maken….met mijn handtekening. Ook daar ben ik niet blij van.

Reacties zijn gesloten.