Bezuinigingen bij UWV

De instantie Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, beter bekend door de afkorting UWV, krijgt te maken met bezuinigingen. Van de 16.600 banen zullen in de komende vijf jaar er 2100 verloren gaan.

Door de besparingen verliezen vooral werknemers in de arbeidsbemiddeling hun baan. Meestal is het een vervelende zaak wanneer er ontslagen vallen. Dat is voor de betrokken werknemers in dit geval natuurlijk ook het geval. Maar een van de soorten meest overbodige werkzaamheden is arbeidsbemiddeling door het UWV. Het betreft puur broekzak-vestzakbeleid. Bij oplopende werkloosheid als gevolg van de Colijnse bezuinigingspolitiek van Rutte-II creëert het bemiddelingswerk van de instantie op geen enkele wijze nuttig werk, fungeert het slechts als aan het werk houden van de UWV’ers zelf.

6 gedachten over “Bezuinigingen bij UWV”

 1. Je vergeet te melden lijkt me, dat het werk vervangen wordt door digitale troep. Het gaat niet alleen om bemiddeling maar ook om aanvragen voor uikeringen en dergelijke, die moet je dan gaan doen per digidingesrommel.

 2. Die, zoals wij al een tijd weten, vol zit met “bugs”en andere fouten. De shit werkt dus niet. Maar daar moet je niet mee aankomen, want dat is een keuze, toch?
  Nog een vraag: als je geen pc hebt, krijg je er dan een van de Overheid? Of is dat ook eigen verantwoordelijkheid……

 3. @2
  Toen ik zelf nog met die gasten te maken had kon je op het kantoor (toen nog Arbeidsbureau geheten) op een openbare computer kijken. Maar ja, die kantoren zijn allemaal afgeschaft.
  Belastingaangifte mag tegenwoordig toch ook alleen maar online?

 4. Toch wil ik wel even benadrukken dat ik het niets minder vind dan het verzaken van hun burgerplicht als die mensen die hun baan verliezen beginnen met somberen. Koop die auto, verbouw die keuken, zet dat dakkapelletje, ga die leuke en gemakkelijke lening aan…..
  Man man man, wat een welhaast peilloze geestelijke armoede: meer consumeren is blijkbaar het toppunt van levensgeluk en de redding van het land…
  Misschien kan een psychiater iets doen voor die deerniswekkende lul die Mark Rutte is.

Reacties zijn gesloten.