7 gedachten over “Had u al bezuinigd ? We doen er nog even wat bij…..”

 1. In vakantietijd vergaderen betekent dat de stront het ventilator heeft geraakt.

  De wens om 8 mlrd te bezuinigen stoot direct tegen de recente uitlatingen van de IMF dat deze bezuinigingspolitiek averechts werkt. De economie wordt terminaal uitgedroogd en de verklaring dat er 2 mlrd meer wordt bezuinigd om de economie te stimuleren kan alleen door een erg bezopen hoofd bedacht worden of is de betreffende persoon aan cocainedromen ten prooi gevallen.

  In Nederland moeten we het op teevee steeds met een en zelfde politici op televisie maken. Je wordt het echt beu om steeds naar de verhaaltjes en verzinsels van Rutte en andere neoliberalen te moeten luisteren.

  Daar tegenover indien men buitenlandse zenders gaat bekijken kom je brede spectrum politieke meningen tegen.
  Heden was voor een interview op de Franse teevee Philipe Poutou uit de nieuwe NPA patrij uitgenodigd. De NPA is kortom een antikapitalistische partij en de leider mocht op teevee rustig zijn standpunten voorlichten.

  Poutou zei o.a. bijvoorbeeld dat het vernietigen van de middenklasse en het uitpersen van de werkenden geen oplossing zijn voor uit de crisis komen. Het lost niets op behalve dat de meest rijken steeds hun privileges en vermogen behouden. De rest wordt straatarm.

  Hij haalde aan dat volgens de berekeningen van NPA indien men de meeste financiële privileges en belastingvoordelen dat de meest rijke elite geniet zouden aanpakt worden is het mogelijk meteen 30 mlrd in Frankijk te bezuinigen, zonder dat de rest van de maatschappij eronder zou moeten lijden.

  Mijn verdisconteren van dit bedrag naar onze Nederlandse omstandigheden leidt tot een bedrag van 8-9 mlrd. Misschien is dit ook de oplossing voor Nederland?

 2. En nog noemt men dit een links kabinet in de kring der domoren.

  Iemand zei ik zie geen bezuinigingen alleen maar lasten verzwaringen… Nee het is beide. En beiden komen op de schouders van diegene die al het minst hebben.

  Alleen die iemand die dat zei is een rechts iemand op een bepaald soort forum en die wil eigenlijk horen. WW WB Wajong Huurtoeslag en Zorgtoeslag wegbezuinigen.

  Dit doet men al. Of wil dat gaan doen. Dus hij liegt ook nog eens. Maar het kan ze niet rechts genoeg zijn.

  Rutte links noemen is toch typisch voor de rechtsen die nooit een spiegel voorhouden. Eerst was Rutte namelijk wel rechts genoeg voor ze om er massaal op te stemmen en hij is totaal niet gedraaid wat dat betreft. Hij is enkel rechtser geworden maar nog niet rechts genoeg aldus deze adepten des doods.

 3. “Door meer te snijden dan strikt noodzakelijk wil het kabinet geld vrijmaken om in de noodlijdende economie te investeren, aldus Haagse bronnen.”
  Hierbij sta ik dus echt met m’n bek vol tanden …

 4. Kan de gedachte van Rutte wel volgen, ij laat het ene rekord na het andere sneuvelen.
  Hoogte werkeloosheid, faillissementen, daling van het inkomen.
  En als je dan niet deugt als premier, dan doe je toch waar je goed in bent:
  Je gaat voor een plaats in het Guinness boek of rekords als de grootste sloper ooit.

Reacties zijn gesloten.