Bezorgde kinderfeestliefhebbers proberen Surinaamse buurtbewoonster kapot te maken

In Duindorp zijn de ruiten van het huis en de auto van een Surinaamse buurtbewoonster ingeslagen. Al eerder was ze afgelopen winter het slachtoffer van dergelijke praktijken, nadat ze afgelopen winter een tweet van de gemeente over Zwarte Piet had geretweet.  Dat kan natuurlijk niet, vooral als zwarte dien je daar je bek over te houden want het moet een kinderfeest blijven, nietwaar?

Eerder deze maand was er ook al een incident omdat men zich geërgerd had aan een grote trouwstoet van een Marokkaanse familie. Wat daaraan ergerlijk zou kunnen zijn is me een volkomen raadsel. Toevallig maakte ik laatst zelf zoiets voor het eerst mee in mijn eigen buurt, van een bruiloft in een Turkse familie, met traditionele muziek erbij en alles. Het was een welkome opfleuring van een grauwe winterdag in een duffe woonwijk, vond ik.

Niet zo in Duindorp, blijkbaar. Daar moet alles wat er niet Schevenings bij loopt blijkbaar zoveel mogelijk uit het zicht blijven en liefst helemaal oprotten. Door dit soort terreuraanslagen probeert men dat te bewerkstelligen.

Voorlopig zijn er nog geen arrestaties verricht. Dat lijkt me eerder een kwestie van onwil dan onmacht, in zo’n kleine gemeenschap weet de politie echt wel wie ze daarvoor moeten hebben.

1 gedachte over “Bezorgde kinderfeestliefhebbers proberen Surinaamse buurtbewoonster kapot te maken”

  1. Pingback: Wroeten in de onderbuik met Peter van der Vorst | Krapuul

Reacties zijn gesloten.