Binnenkort in Australië : ‘Bewaker opvangcentrum mag asielzoeker doodslaan’

Nadat de Partij Voor Verbieden en hun broeders bij de VVD, zonder dat hun een strobreed in de weggelegd is, het criminaliseren en de-humaniseren van vluchtelingen salonfähig hebben gemaakt, is de vluchteling letterlijk bejaagbaar wild is geworden. Dit hebben o.a uitlatingen van xenofobe extreem rechtsidioten en de mensonterende taferelen in Amsterdam van afgelopen week wel bewezen.

In Australië gaat men nog veel verder. Australië voert een meer dan walgelijk hardvochtig mensonterend en mensenrechtenschendend, door de pvv bewierookt en bejubeld en geheid heimelijk door de VVD ook zeer gewenst, asielbeleid. Vluchtelingen worden daar als ongedierte behandeld. Onder vreselijke omstandigheden weggestopt en geïsoleerd op een eiland in het midden van de oceaan.
En hier is de volgende stap die in wezen de vluchteling vogelvrij maakt, ontmenselijkt, Mensen zonder rechten, zonder bescherming, mensen die door je bevoegd dood kan slaan als een ….

Bewakers van opvangcentra in Australië mogen binnenkort opstandige asielzoekers doodslaan. Dat concludeert oud-rechter Stephen Charles over de nieuwe bevoegdheden die het bewakingspersoneel waarschijnlijk krijgt. Hij was door de senaat gevraagd zijn mening te geven over de regels. Volgens hem is het ‘onvermijdelijk dat bewakers aangemoedigd worden om geweld te gebruiken jegens asielzoekers’.

In de wet staat dat de bewakers niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daad, zolang er maar sprake is van ‘goede intentie’. En die formulering is een probleem, zegt Gillian Triggs van de Australische Human Rights Commission.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Op 29 maart j.l werd er al wereldwijd actiegevoerd tegen de het asielbeleid van Australië. Australië is doof….

2 gedachten over “Binnenkort in Australië : ‘Bewaker opvangcentrum mag asielzoeker doodslaan’”

  1. Pingback: Australië: Massaal protest tegen deportatie vluchtelingen naar Nauru | Krapuul

  2. Pingback: Hooggerechtshof Papoea-Nieuw-Guinea: asiel-opvang Manus ongrondwettelijk | Krapuul

Reacties zijn gesloten.