Bevel is bevel!

Dat vonden Nederlanders toch erg. Schandalig en misdadig en dat mocht nooit meer gebeuren. Wat een kutexcuus. Bevel is bevel. Wat nou bevel is bevel? Kunnen jullie niet zelf denken of zo? Wat is dat voor een lafhartige houding?

Duitsers die bevelen opvolgden. Maar niet alleen Duitsers. Mensen over de hele wereld die bevelen opvolgen, omdat ze niet anders kunnen en willen. Niks is makkelijker en misschien ook lekkerder dan een mens kapot te maken. Helemaal als iedereen het met je eens is dat zo’n waardeloos mens ergens niet hoort te zijn. Als iemand zegt dat je dat stuk vullis dood moet maken dan doe je dat. Bevel is bevel. En toen vond heel Nederland dat schandalig en misdadig. Er was een tribunaal voor nodig om dat voor eens en altijd duidelijk te maken. Bevel is bevel is geen geldig excuus om mensen te martelen of te vermoorden. Ook niet als het onschuldige mensen zijn. Dat mag niet. Ook niet als iemand die je dat heel graag wilt laten doen je wegens ongehoorzaamheid kan straffen. Het mag gewoon niet omdat wij dat met z’n allen hebben besloten. Toen. Toen het nog bon ton was om voor de rechten van medemensen op te komen en je desnoods in de baan van het schot te werpen

Das war einmal mensen. Dat was toen de schrik er nog goed inzat. Toen er nog genoeg mensen waren die hadden meegemaakt hoe dat ging met die gehoorzame moordenaars.

We zijn weer terug bij af. Fred Teeven beveelt en zijn medewerkers gehoorzamen. Doodzieke mensen uitzetten omdat het nu eenmaal moet van Fred Teeven. Want hij is de baas, de directeur van uitzetcircus De Viegende Dood.

Ik weet heus wel dat er weer genoeg Nederlanders zijn die volop genieten van deze schandalige praktijken. Dat zijn nazaten van de Nederlanders die zo fijn konden collaboreren. En het mag, er is niets tegen bestand. Ambtenaren en geüniformeerde burgers die doen wat ze gezegd wordt omdat het nu eenmaal gezegd wordt en iemand moet het doen. Doen zij het niet, dan 2 miljoen anderen die het klusje willen klaren. Dus waarom zou je weigeren? Gewoon doen en over een paar weken kraait er geen haan meer naar. Nee, ook geen rode haan. Die is dood.

In dit Krapuul staan de afgelopen dagen weer talloze verhalen en aanklachten. Allemaal over het uitzetten van mensen die wij niet willen hebben. Mensen die ergens naar toe gebracht worden waar ze niet willen zijn. Tegen hun zin en zij hebben daar redenen voor. Daar is een woord voor: deporteren. Met dat woord is helemaal niks mis.

Natuurlijk is het schandalig dat de PvdA, de sociaaldemocraten van voorheen, juist die sociaaldemocraten, die altijd hebben beweerd dat bevel-is-bevel geen excuus mag zijn, het misdadige beleid van de VVD en Fred Teeven legitimeren. Dat is heel erg teleurstellend en onbegrijpelijk. Maar dat dit land is opgescheept met een bende nepliberalen die willens en wetens mensenrechten schenden, zich daarvoor geen moment schamen en daarmee een heel grote stap in de richting van een asociale, gewelddadige samenleving zetten, is nog veel erger. Als jullie dat maar weten. Stelletje krapulisten.

16 gedachten over “Bevel is bevel!”

 1. Himmler en Heydrich zijn tevreden over Fredje. Vanuit hun duistere krochten in de andere wereld zien zij met trots deze kaalkop in een net pak zijn anti-buitenlander / anti-illegalenmaatregelen uitvoeren. Er zijn in deze zaak twee toverwoorden. Wet en Illegaal. Een beetje vergelijkbaar met de woorden die ons in 1935 werden toegeschreeuwd vanuit het ons naburige land, namelijk : Wet en Jood.

  Deze man, vergelijkbaar in zijn gedrag met Adolf Eichmann, is zo verknocht aan het systeem dat het als het ware een Über Ambtenaar is geworden. Totaal verslaafd aan de machine die ambtelijke molen heet. Alles moet efficiënt gemaakt worden. We zien het in zijn gehele handelen terug: Illegaliteit strafbaar stellen, gevangenissen efficiënter maken, afluisteren vrijwel onbeperkt toestaan, het Ne bis Idem principe verkwanselen, Sociale rechtshulp / rechtsbijstand inperken, TBS het hele leven willen laten duren, na straf uitgezeten te hebben geen kans meer krijgen om je leven te beteren omdat iemand hinderlijk gevolgd en lastig gevallen blijft worden en zo, zo veel meer.

  Hij is, net zoals Eichmann was, een slaaf van het systeem. (Lees ook eens: “De zaak 40/61” van Harry Mulisch, dan snapt u deze vergelijking)

  Volledig overtuigd van zijn eigen gelijk en bereid onmenselijke maatregelen te nemen om de orde en rust veilig te stellen, want we weten allemaal,. Ordnung Muss Sein.

  Dan kan je wat mij betreft net zo goed meteen de woorden Arbeit Macht Frei en Jedem das Seine op de poorten van het Ministerie van Justitie en de IND gaan zetten, en in plaats van kinderen met Leukemie uit te zetten naar landen waar dit slechter behandeld kan worden dan hier en zoals gisteren twee hongerstakers die lichamelijk al verzwakt zijn op een vliegtuig dumpen naar Afrika, of kinderen zonder ouders terugsturen, of kinderen naar Afghanistan sturen omdat dat zogenaamd veilig is (ja Herr Leers kon er ook wat van) terwijl iedereen weet dat dat daar nog steeds een oorlogsgebied is, Is het een stuk goedkoper deze mensen of met een nekschot af te maken of te vergassen. Dat scheelt namelijk nog meer geld.

  Je hoeft dan geen ticket meer te kopen, en personeel dat superduur is te belasten met dit Nazi-uitzetwerk. Het past allemaal in de bezuinigingsmaatregelen, en de verder gaande Fascistoïsering van deze samenleving door de in mijn ogen inmiddels crimineel te noemen bende die dit Kabinet is onder Rutte.

  Ik denk dat we alvast een locatie moeten gaan uitzoeken voor de komende processen. Niet in Neurenberg dit keer, maar gewoon in ons eigen landje.

  Almere wellicht ?

 2. Als reactie op dat ‘Befehl ist Befehl’ is in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld. Die geeft vrij duidelijke richtlijnen waar je je aan zou moeten houden.

  Het op transport zetten van doodzieke mensen wordt in die verklaring niet genoemd. Niet alles is duidelijk. Maar artikel 5 stelt: Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing. Genoemd transport lijkt me te vallen onder ‘onmenselijke behandeling’.

 3. Toch vraag ik me wel af hoe sociaal de mensen die hier ach en wee roepen zelf nou echt zijn. Een tijdje geleden zag ik een stukje van een reportage over een jongetje dat zich gedwongen zag te prostitueren voor geld. Hij wilde later heel graag studeren. Maar dat zit er dus echt niet in….

  Moeten we hem (en met hem miljoenen anderen) hier in Nederland toelaten? Persoonlijk denk ik dus van wel. Laten we een actief beleid gaan voeren om ze hier naar toe te halen of hen ruimhartig ondersteuning bieden op alle mogelijke manier om het gevecht in eigen land aan te gaan (ook al zou ons dat een 20 miljard euro kosten). Ik ben voor volledige afschaffing van grenzen. Maar Ik ben wel benieuwd hoe Krapuul en haar lezerspubliek daar over denkt.

 4. @4 Ik weet niet wat je nu wilt zeggen, maar wij zijn in elk geval socialer dan Fred Teeven, de PVV of andere nazi’s.

 5. @4 Eelco,

  Interessante, naïeve vraag. Iedereen hier naartoe laten komen werkt niet. Hoe wil je bijvoorbeeld 1 miljard Indiërs in Nederland stouwen?

  Grenzen zijn voorlopig nodig. Dat het afschaffen van grenzen moeizaam gaat, blijkt in de EU. De opzet van de EU om tot vrij verkeer van goederen, diensten, kapitaal en personen te komen is met alle problematiek die ermee samenhangt in beginsel de manier waarop we moeten proberen grenzen af te schaffen.

  Mondiaal gezien hebben mensen recht om asiel te vragen in geval van vervolging wegens politieke of persoonlijke overtuiging. Als mensen asiel aanvragen hebben ze recht op een rechtvaardige beoordeling en mogen ze zeker niet stiekem worden weggestuurd. Of, zoals nu regelmatig voorkomt, dat mensen in zeer verzwakte conditie worden getransporteerd naar wie weet waar. En asielzoekers hebben in het land van aanvraag recht op een humane behandeling, niet dat ze als criminelen in detentiecentra worden opgesloten.

 6. @4 en @6 Een laten wegvallen van grenzen binnen de EU is al een goede aanzet. Maar dan ook weg met de flauwekul van ‘soevereine staten’, anders werkt het dus niet, blijkt.
  De EU, evenals andere welvarende gebieden, moet niet verzuimen een deel van zijn welvaart zonder voorwaarden met minder bedeelde gebieden te delen en stoppen met uitbuiten. De allerbeste methode om economische vluchtelingen te vermijden.
  Natuurlijk is het verdomd moeilijk om de weinige ‘gelukzoekers’ van de vele werkelijk vervolgden te onderscheiden, maar ik zou dan zeggen in dubio pro reo (wat overigens voortkomt uit onze ‘joods-christelijk-humanistische’ traditie, heer Wilders, maar dit geheel en al terzijde).

 7. Helaas zal de EU alleen werken als het een federale staat wordt waarin ieder land zijn souvereiniteit opgeeft. Maar geen enkel land heeft het lef of de zin dit te doen. Buiten dat werkt de EU niet omdat het een Neo-Liberaal en anti-Sociaal systeem is op dit moment. Geen directe democratie. We hebben wel één munt, maar een brood in Duitsland heeft een andere prijs dan een brood in Nederland. Dat deden de Romeinen beter.

  Vluchtelingen toelaten, onbeperkt, mij best. Als ze meedraaien in de maatschappij vind ik het prima.
  Als ze alleen hier zijn om de uitkering of om een huurtoeslag te regelen en daarna lekker in Roemenië te gaan genieten van die toeslagen dan ben ik er minder voor. Waar ik echter faliekant tegen ben is de manier waarop al jaren wordt omgegaan met asielzoekers door onze Nederlandse Staat, die aan de ene kant de mond vol heeft van mensenrechten maar aan de andere kant deze regelmatig en structureel schendt. En niet alleen rechten van asielzoekers of buitenlanders, nee ook steeds vaker de basisrechten van de Nederlanders zelf.

  Een Staat, die aan de ene kant wel wil toegeven dat er tijdens de Koloniale oorlog in Indië misstanden zijn geweest, maar zodra er excuses en schadevergoeding wordt geëist door 90 jarige oude dametjes vanwege de moord op hun mannen in de kampong waar zij leefden door Nederlandse soldaten geeft die Staat ineens niet thuis en is het “verjaard”. Of, en wellicht herinnert u zich dat nog, het terugsturen van een homosexuele Iraniër die opgehangen werd in Teheran waarna de toenmalige staatssecretaris er met een “sorry” van af kwam.

  Maar revolutie zal vooralsnog in Nederland niet plaatsvinden. Het land bestaat tegenwoordig uit een volk van makke schapen dat de eigen tuin, auto, het eventuele baantje en het weer belangrijker vindt dan de afneming van haar rechten.

 8. @8:

  [ Als ze meedraaien in de maatschappij vind ik het prima. Als ze alleen hier zijn om de uitkering of om een huurtoeslag te regelen en daarna lekker in Roemenië te gaan genieten van die toeslagen dan ben ik er minder voor. ]

  Ga jij die toch in Zweden halen? En de Zweden weer in Finland? En de Finnen weer ergens anders? Allemaal gelukkig, iedereen wat te doen, een soort van wereldwijde geldrondpompeconomie.

 9. Dat is niet eens zo’n slecht idee mon Roi… 🙂

  Overigens las ik net het Zwitserse plan om iedereen een basisinkomen te geven. Ook interessant. (zal hier alleen niet werken vrees ik)

 10. Nog een opmerking over: Kunnen jullie niet zelf denken of zo?

  Nee, dat kunnen we niet. Om te bepalen wat ethisch juist is, zijn we altijd te rade gegaan bij wijzen. Die wijzen waren in de historie orakels, priesters, goden, profeten en wat dies meer zij.

  Sinds 1948 hebben we de UVRM, zoals ik in #3 aanhaalde. Niet dat de UVRM onaantastbaar is, maar zij vormt wel een belangrijk ijkpunt.

  Bij ieder bevel dus eerst de UVRM checken en indien n.v.t. een andere internationaal verdrag. Diep nadenken kunnen we niet – op een enkeling na – checken lukt wellicht wel.

 11. @Peter Drent augustus 2, 2013

  Als ik de reacties hierboven zo lees heeft geen enkele “reaguurder” het idee over welke zaak jij nu praat!

  Of heb ik het nu mis?

 12. Dat de Nederlanders ‘bevel is bevel “zo erg vonden , is weer een van de “na de oorlog zat iedereen in het verzet ” verhalen .. De NSBrs gingen vaak naar Indonesië om daar de plaatselijke bevolking “in het gareel te houden ” , juist degenen die weigerde bevelen op te volgen , en tegen Nederlandse orders in TEGEN het fascisme waren gaan vechten in Spanje hadden het moeilijk .. voor zover ze de oorlog al overleefd hadden , want ze stonden keurig geregistreerd en gingen als eerste politieke gevangenen de concentratiekampen in …

 13. Het is een historisch feit dat ex Waffen-SS leden en ook NSB’ers in Indië gevochten hebben om zo eerherstel te krijgen.

Reacties zijn gesloten.