7 gedachten over “Beter geen onderwijs dan onderwijs van een juf met hoofddoek”

 1. Eerlijk is eerlijk: Bijzondere scholen mogen dit soort eisen stellen. Er zijn ook Islamitische scholen waar de niet-Moslimjuffen met hoofddoek lesgeven. Het onderschrijven van de grondslag van de school heet dat. Als ze een pentagram had gedragen dan had ze ook de keus gekregen tussen afdoen of oprotten. Of dan had ze meteen kunnen vertrekken.

  Dus niks geen Kamervragen want Artikel 23 is een heel heilige Christelijk Rechtse koe.

 2. #1 Snap ik allemaal, maar waar ik zo 👿 van wordt is dat dit gewoon geruisloos gebeurt en als het een islamitische school betreft het breed wordt uitgemeten en kamervragen komen. Dat vind ik oneerlijk en dan word ik 👿

 3. Ik heb over en weer ongeveer even vaak beide verhalen gehoord maar dat kan ook komen omdat ik geïnteresseerd ben in het onderwerp.

 4. Tja , mijn vrouw wil graag lerares Frans worden , heeft ze ook de juiste achtergrond voor met 3 jaar universitair Frans , maar mag zij straks met haar hoofddoek wel op een openbare school ?? en de Moslimscholen word het bestaan onmogelijk gemaakt …

 5. @4 Al Bakrastani
  Hoofddoek mag op Openbare scholen zover ik weet. Er zijn in ieder geval Openbare Scholen waar leraressen met een hoofddoek om werken.

 6. @Sofie, als een school mede door onze belastingcentjes bestaat, dan moeten ze naar de Algemene Mensen Rechten gaan handelen. Mogen ze willen afwijken dan zijn ze vrij om hun eigen financiering te gaan regelen. Dit lijkt me een goed uitgangspunt.

  Bovengenoemde gebeurtenis is inderdaad walgelijk. Als het een gewoon hoed betrof? Wat is het verschil tussen een hoofddoek en een hoed?

 7. @ Nexus. Hoofddoeken mogen gewoon op openbare scholen. Daar zit het probleem niet.

  Op Bijzondere scholen mag je niet met symbolen van de concurrentie op lopen. Dat mogen alle bijzondere scholen vragen en het is niet vreemd dat veel scholen van dat recht gebruik maken. Die Moslima wordt alleen gevraagd om haar hoofddoek af te doen. Ik mag vanwege de enkele feit constructie geen les geven aan al die schattige Orthodox Christelijke, Joodse en Islamitische kinderen op hun bijzondere scholen. Het maakt niet uit wat ik aantrek. Als bekend is wat ik ben, mogen ze me weigeren.

  Gelovigen hebben indertijd voor hun eigen scholen gevochten om hun schattige kroost te beschermen tegen andersdenkenden en anderen die hen een gruwel zijn. Daar is artikel 23 voor.

Reacties zijn gesloten.