Bram Mos​zkowicz probeert Bertus Hendriks te intimideren

Bertus Hendriks heeft het inmiddels beruchte diner wat anders ervaren dan Hans Jansen:

Hendriks heeft zich met name ‘buitengewoon verbaasd’ over de uitlatingen van de arabist Hans Jansen. Die verklaarde woensdag dat een andere dinergast, raadsheer Tom Schalken, op hem had ingepraat om hem ervan te overtuigen dat het terecht was dat Wilders werd vervolgd. “De hele sfeer zoals die is beschreven, herkende ik niet. Ik dacht eerlijk gezegd: dat verzint hij ter plekke.”

Dat laat Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz niet over zijn kant gaan.

Bram Moszkowicz heeft in het proces-Wilders de rechter gevraagd een proces-verbaal op te maken tegen Bertus Hendriks wegens meineed.

Bertus Hendriks was niet onder de indruk.

Midden-Oostendeskundige Hendriks zei geen idee te hebben waar Moszkowicz op doelt: “Ik vind dit zo’n verrassende ontwikkeling dat ik er niet door van mijn stuk ben gebracht. Laten we lekker doorgaan met het verhoor.”

Ja, het is vreselijk dat Wilders wordt aangeklaagd, omdat hij non-stop aanzet tot haat, maar het is volslagen normaal om mensen meteen van meineed te beschuldigen als ze iets zeggen in de rechtszaal dat je niet goed van pas komt. Bedankt voor deze wijze les, Meester Bram Mos​zkowicz.

Zo makkelijk is iemand veroordeeld krijgen voor meineed nou ook weer niet. Op dit moment zijn er namelijk twee getuigen die stellen dat Hans Jansen op zachtst gezegd een heel gekleurde blik heeft op wat er die avond is gebeurd. Daarnaast hoeft een rechter niet iedere getuigenis als volslagen gelijkwaardig aan de andere te beschouwen. Zowel Hendriks als Schalken genieten veel meer geloofwaardigheid dan Hans Jansen. Ja, een paranoïde fan van samenzweringstheorieën is minder geloofwaardig dan twee mensen die geen geschiedenis hebben van zichzelf voor gek zetten op het internet en op tv. Dat kan zelfs een advocaat als Bram Mos​zkowicz niet geheel onder het tapijt vegen.

De Wilders proces soap express dendert vrolijk verder. (wordt vervolgd)

4 gedachten over “Bram Mos​zkowicz probeert Bertus Hendriks te intimideren”

 1. (kan ook weer reageren, ben aangemeld…..en toch vind ik het jammer om de reacties van de rechtse medemens te moeten missen, hoe walgelijk soms ook…waarvan akte)

  Vond de telefonische inbreuk bij Paul en witteman geen sterk optreden van Bram M….P&W wisten natuurlijk nergens van….maar Bertus bleef fier recht staan…..

 2. Heb het proces gevolgd.

  Ik vond Bertus Hendriks bijzonder naïef voor een hoogleraar.

  Een kletsmajoor die zijn verhaal wel eens even zou vertellen.
  Dat moet je bij Moscofiets nou net niet doen. Alleen ja en nee en ik kan het me niet herinneren.
  Je zag hem in de val lopen. En dat had Moscofiets van tevoren allemaal al ingepland en de wrakingsbrieven had hij al klaar liggen.
  Dag proces. Bedankt Bertus.

 3. @1 Willem
  Heb het ook gezien. Wat een schandelijke vertoning van Bram. Het was een zwaktebod om de politieke overtuiging van Hendriks er opeens bij te gaan halen. :mrgreen:

 4. @3 En dan commentaar hebben op Bertus dat ie bij P&W zat….en dan zelf gaan bellen?? Vage vent….

Reacties zijn gesloten.