Bermbom bestendig

fotofukje by Ina
fotofukje by Ina
Morgen arriveren de eerste Nederlandse soldaten in Mali. 14 stuks. Ze gaan het kampement opzetten voor de Nederlandse hoofdmacht. Natuurlijk hopen we allemaal dat het goed komt met onze troepen, die ondersteund zullen worden met 4 Apache helikopters en ‘onbemande systemen.’ Ik neem aan dat men met onbemande systemen ‘drones’ bedoelt.

De Nederlandse soldaten hebben een ‘robuust mandaat’ gekregen, hetgeen inhoud dat ze, indien nodig, met geweld onze westerse normen en waarden mogen importeren.

Nederland streeft naar een bijdrage van civiele deskundigen, onder meer op het terrein van gender, bescherming van burgers, rechtsstaatontwikkeling, security sector reform en de bescherming van cultureel erfgoed…

Ik hoop natuurlijk dat de missie, ook wel de United Nations Multidimensional Integrated Stabilisation Mission (MINUSMA) genoemd, een succes zal blijken te zijn.
Mocht het alsnog misgaan met de Nederlandse inbreng in Mali, dan zal dat niet aan Nederland liggen maar aan de islam-terroristen en niet te vergeten aan die vermaledijde Chinese uniformen die niet bermbom bestendig genoeg zijn.

2 gedachten over “Bermbom bestendig”

  1. En zo veroveren de Chinezen toch langzamerhand de Wereld….. 😉

    Ben het overigens geheel eens met de strekking van je artikel. Of het helpt dat het Westen via de VN ingrijpt met “stabilisatiemissies” weet ik niet.

    De gebeurtenissen in Irak van de afgelopen dagen en de terugkeer naar vrouwenmishandeling in Afghanistan geven te denken of het überhaupt wel zin heeft om
    waar dan ook in te grijpen.

  2. Nou ja, terugkeer… Het is nooit weggeweest uit de Afghaanse Maatschappij. De foto’s die je af en toe voorbij ziet komen van moderne vrouwen tijdens de dictatuur hebben voornamelijk betrekking op de situatie in Kabul in die tijd, niet het achterland.

Reacties zijn gesloten.