Berg op Zoom houdt zijn parkeerplaats vroom

Op 2 augustus maakte de politie in Madrid een einde aan een uiting van een zeer authentieke hedendaagse jeugdbeweging: het tentenkamp op het plein van de Puerta del Sol. Tijdenlang is er politiebewaking geweest om te voorkomen dat de (hoofdzakelijk) jongeren van het kamp terug zouden keren.
De jongerenbeweging ¡Democracia Real Ya! (Echte democratie nu!) (#15M) is niet van plan zich te laten intimideren.
Gefluisterd werd al meteen dat Madrid “ordelijk” moest zijn voor het bezoek van de paus ter gelegenheid van…. Wereld Jongerendag.
Zelfs priesters wordt dit in het Spanje van vandaag te veel. Op een ogenblik waarop iedereen gemaand wordt in te leveren wordt voor dit evenement 60 miljoen uitgetrokken en krijgen de bezoekers van het festival (“pelgrims” genoemd) gratis openbaar vervoer – en dit vlak nadat de tarieven met vijftig procent verhoogd zijn.

Dat is nog eens andere koek dan Bergen op Zoom dat gedurende de maand augustus de parkeerplaats op het Pastoor Joorenplein openhoudt voor gratis parkeren tussen 22 en 6 uur. Dit is een overtuigend bewijs van de toenemende invloed van de islam in Nederland, vinden twee geachte afgevaardigden van de groep-Wilders, want er is een moskee vlakbij en dan is het makkelijk gratis parkeren voor die lui. En hup, jankerige insinuerende Kamervragen.
Zoals u weet kost het beantwoorden van zo’n Kamervraag al tweeduizend euro. Kan de toelage voor de geachte afgevaardigden niet gekort worden vanwege hun aanhoudend onzinnige en overbodige kletsvragen? (Zou het nachtelijk parkeren op dat plein in Bergen op Zoom echt veel meer dan tweeduizend euro hebben opgeleverd?)

Update: oh kijk het blijkt nog een kletsverhaal van de PVV ook, hoe verrassend.

14 gedachten over “Berg op Zoom houdt zijn parkeerplaats vroom”

 1. Zou het nachtelijk parkeren op dat plein in Bergen op Zoom echt veel meer dan tweeduizend euro hebben opgeleverd?

  Misschien was het zelfs wel gratis als die parkeerplaats ’s nachts open zou zijn geweest (er zijn wel meer plaatsen waar je ’s nachts gratis mag parkeren). Maar ja, dan gooi je die parkeerplaats dicht vanwege de islamisering en dan krijg je weer klachten over moslims die in de nabijgelegen wijken naar een parkeerplaats moeten zoeken.

  Kat, hond, gebeten, allebei auw. 😐 (En over het feit dat ook joden en christenenen daar tijdelijk gebruik van kunnen maken hoor je ze niet.)

 2. *update*

  In Bergen op Zoom schijn je inderdaad ’s nachts gratis te kunnen parkeren, het hele punt is dus dat die ene parkeerplaats ’s nachts een paar weekjes openblijft om overlast voor buurtbewoners van de moskee te verminderen.

 3. Vragen beantwoord, maar die tweeduizend euro zijn toch al bij voorbaat weg…

 4. Na het na 22:00of 23:00 uur in de avond niet overal gratis parkeren?
  In de grote stad begint de betaaltijd pa om 6:00 uur in de ochtend en eindigt 23:00 uur en dit in een winkelgebied.dus een verlaten plein is niet zo erg na 22:00…wat vreselijk die viezerikken van de pvv dat dat plurrris zwikkie nou nog niet opgetyft is zeg? nee echt er zitten grotere rijke invloedrijke machten achter deze club met zeer veel invloed anders was er allang korte metten mee gemaakt dus.
  Nee het is verloren we kunnen niet meer tegenhouden het over de PVV is de baas over iedereen nu het is te laat en niet meer te redden..we zijn aan ons lot overgelaten door de Europese Unie,duidelijk tegen de PVV is niets te doen wanneer gaan we al die enge dingen zoals de jaren 40 meemaken het begint al langzaam en ik heb grootouders die me alles uitleggen en ik weet nu al het program van de toekomst

 5. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Vragen beantwoord, maar die tweeduizend euro zijn toch al bij voorbaat weg…

  *zit met smart te wachten op een wet waardoor de kosten van dit soort vragen op de fractievergoeding in mindering worden gebracht* 😛

 6. Wat ook bijna niemand opvalt, is dat er een reden is dat ze die parkeerruimte tijdens de ramadan nodig hebben. Die reden is dat er dan veel en veel meer moslims naar de moskee gaan. Oftewel, het gros van de moslims gaat alleen met de ramadan naar de moskee. De rest van het jaar zijn er blijkbaar andere prioriteiten.

  Waar de PVV dus eigenlijk alarm over slaat, is de-islamisering onder moslims.

 7. walter Schreef:

  Wat ook bijna niemand opvalt, is dat er een reden is dat ze die parkeerruimte tijdens de ramadan nodig hebben. Die reden is dat er dan veel en veel meer moslims naar de moskee gaan. Oftewel, het gros van de moslims gaat alleen met de ramadan naar de moskee. De rest van het jaar zijn er blijkbaar andere prioriteiten.
  Waar de PVV dus eigenlijk alarm over slaat, is de-islamisering onder moslims.

  Je kan er zeker van zijn dat wanneer er geen parkeerruimte ter beschikking was gesteld er luid gejankt was over al die Moslims die met hun auto’s de straten verstoppen …

 8. jvdheuvel Schreef:

  Ik heb even een update bij dit postje gezet dat het ramadan parkeer verhaal kletskoek is.

  Dat is toch weer niet te geloven. Kan de kamervoorzitter dat niet eens even inwrijven voortaan, dat de geachte afgevaardigden zich dienen te informeren voordat ze ieders tijd staan te verspillen daar?

 9. Ik ben zelf parkeerwacht geweest en het verbaasde mij al dat ze in Bergen op Zoom in de nacht wel geld zouden vragen als dat zelfs in Amsterdam niet het geval is.

 10. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Ik ben zelf parkeerwacht geweest en het verbaasde mij al dat ze in Bergen op Zoom in de nacht wel geld zouden vragen als dat zelfs in Amsterdam niet het geval is.

  Dat is wel het láátste beroep dat ik me bij jou voorgesteld had 😀

 11. de PVV huurt stiekem parkeerwachten in om alle parkeerplaatsen die naar Mekka zijn gericht in kaart te brengen… 🙂

Reacties zijn gesloten.