Met zijn benen in de modder vangt hij (ex-PvdA) een kwart miljoen

Dirk Jan Verbeek, bestuursvoorzitter van het Groene Hart Ziekenhuis, verdiende 223.634 euro in 2011.

Het soort mensen dat de PvdA inmiddels liever kwijt dan rijk is.

Marjanne Sint, oud-partijvoorzitter van de PvdA, verdient als bestuursvoorzitter van de Stichting Isala Klinieken 255.911 euro.

Nog een ziekenhuisbestuurder – je moet toch wat, tenslotte – die de partij verlaten heeft. Een oud-voorzitter nog wel (en een groot succesnummer in die functie).
Verbeek nogmaals:

‘De zuiverings acties van de PvdA lijken mij heel onverstandig. De arbeiders zijn al weggelopen uit de partij, nu vertrekken ook de goedbetaalde sociaal-democraten. Zo raak je iedereen kwijt. Wij zitten op sleutelposities in de samenleving, we hebben de nodige invloed, de nodige sympathie. Je zou toch wensen dat men ons eens raadpleegt, mensen die elke dag met de benen in de modder staan.

Mensen die echt in de modder staan krijgen daar niet een kwart miljoen per jaar voor, dit even voor het geval Verbeek dit ook leest.
Veelvangers verlaten de PvdA. Hoe moet dat straks met de coalitiepartner?

6 gedachten over “Met zijn benen in de modder vangt hij (ex-PvdA) een kwart miljoen”

 1. Hoe bedoel je de laatste zin?

  Zielig hè, Margrietje lag te huilen _ in haar bedje_ toen ze als graaier werd betiteld.
  Men jankt wat af bij de Grootsnaaiers. Ik snotter even mee in mijn zakdoekje-speciaal-voor-deze-erge-gebeurtenissen-van de wereld.

 2. Let wel…
  “…De arbeiders zijn al weggelopen uit de partij…”

  En wie heeft/ hebben er niets aan gedaan om dat te voorkomen? Inderdaad, types zoals Dirk Jan Verbeek!

  Wat mij met de verschillende reacties, her en der op het internet, ook opvalt, is dat velen er vanuit gaan dat deze “grote opruiming”, -zgn. onder leiding van Spekman-, nog maar net gaande is. Terwijl het al een paar JAAR speelt. Lees voor de gein maar eens de reacties op joop.nl, bijvoorbeeld.

 3. Kan een veelvangervijandige partij wel met een heel veelvangervriendelijke in zee?
  Tja – in de praktijk bestaat de coalitie al op zoveel punten zo lang…

 4. @2: De discussie erover speelt misschien al langer, maar de opruiming wil nog niet erg vlotten. Ik zie Kok en Bos daar tenminste nog steeds vrolijk rondhuppelen.

 5. ‘Veelvangers verlaten de PvdA. Hoe moet dat straks met de
  coalitiepartner?’

  Nou eh, die gaan gewoon naar de VVD. Dus de VVD wordt groter en sterker en de PvdA zwakker, want de ‘gewone’ mensen zijn al weg gelopen, de ‘strategische’ stemmers hebben spijt als haren op hun hoofd, en de grootverdieners gaan ook, dus exit partij, soort GL, maar dan anders.

Reacties zijn gesloten.