Van mijn belastingcenten

Wanneer je veel reacties leest van de lezers van de diverse artikelen, wordt er vaak gereageerd met de dooddoener ‘moet dat nou van mijn belastingcenten?’
Wat dezelfde mensen alleen vergeten is dat ze zelf grotendeels het resultaat zijn van belastingcenten. Het begint al met de basisschool, allemaal belastinggeld, daarna voortgezet onderwijs, bekostigd door de overheid, vervolgens eventueel een studie welke ja, voor het grootste deel ook weer met geld uit de schatkist is gefinancieerd. Vind je dan je baan bij een overheidsinstelling, dan ben je meteen weer voor honderd procent een ‘belastinggeldprodukt’.

Dan zijn er ook nog een aantal mensen verbonden aan een of andere vereniging. In een groot aantal gevallen krijgen deze ook weer subsidie en dus belastinggeld.
Tot zover het verhaal voor de kerngezonde mensen. Vervolgens hebben we ook mensen die voor een klein griepje wel eens naar de dokter gaan. Voor een deel weer gewoon belastinggeld. Alle mensen die in een sociale huurwoning wonen en vaak ook subsidie krijgen, allemaal aan de staatsruif. Mensen die naar de publieke omroep kijken. Maken gewoon gebruik van ons belastinggeld. Als je ouder wordt, schiet de balans al helemaal ‘in het vuurrood’.

We kunnen dit verhaal oneindig veel langer maken maar het punt is dat er maar weinig mensen zijn die winstgevend zijn voor de Nederlandse maatschappij. Het gekke is dat er wel een meerderheid is die dat van zichzelf vindt.
Als verliesgevend persoon heb je nu eenmaal niet zoveel te zeggen en moet je gewoon maar meedraaien in het circus.
Denk daar maar eens over na terwijl u dit stukje leest en ja, deze is ook geheel van ‘uw belastingcenten’ gemaakt.

20130218-101805.jpg

17 gedachten over “Van mijn belastingcenten”

 1. Overheden bezitten geen geld, dat doen slechts de met geweld gedwongen werknemers van – in ons geval – de BV 0031-Vernederland. Kortom: een overheid bekostigt altijd alles met behulp van belastinggeld. Of geld dat op een andere manier geroofd is (denk aan taksen, accijnzen etc.). Heel artikel voor niks geschreven. Zonde hoor.

  Maar goed, bovenstaand is een schrijven van een ex-politicus. Dus who the fuck am I kidding.

 2. @3 Michiel,

  Als je niet wil dat je beroofd wordt door de overheid, is een onbewoond eiland aan te bevelen. Of anders, als je dat te eenzaam vindt, kan je je aansluiten bij een stam in Papoea-Nieuw-Guinea.

 3. Jhimbo,
  je hebt helemaal gelijk.
  Echter waar de mensen zich aan storen is de verkwisting van ‘hun’ belastingcentjes, door mismanagement door de overheid of sommige bestuurders en politici.

 4. “…maar het punt is dat er maar weinig mensen zijn die winstgevend zijn voor de Nederlandse maatschappij….”

  Bijzonder, aangezien er blijkens je verdere relaas ‘nogal wat belastingeld’ rondgaat, zo her en der. En gelukkig maar!

  Belastinggeld wordt opgebracht door iedere ingezetene van Nederland. Alle burgers dragen hun overdrachtelijke steentje bij, alle burgers dus. De besteding ‘van deze baten’, zal ten alle tijde een discutabel punt blijven. En terecht. Aangezien ook de discussie over de besteding onderdeel is (en blijft) van de groei van ieder land, waar men tie…belastingen heft.

  De (al dan niet selectieve) verontwaardiging (!) over de besteding van deze, zal er mede voor zorgen dat “Henk en Ingrid” hun uitkering blijven ontvangen. Dit zal er mede voor zorgen dat een (zoveelste) Nederlander de ruimte in vliegt. En wat daar allemaal zo verder bij komt, aan ‘meerwaarde’.

  Dit vindt allemaal ook plaats, met ‘mijn belastingcenten’…hoe luttel ik al dan niet bijdraag. En ik doe het met plezier. Viva la Evolution! 😆

 5. Midden jaren 90 is de overheid de burger als ‘klant’ gaan aanspreken. Die is daar ook in meegegaan (duh) en vergeet dat belastinggeld per definitie (ook) aan zaken wordt uitgegeven waar hij niks in ziet. Gevolg: nog meer reactionaire bozigheid.

 6. Je gebruikt nu dus bejaarden, chronisch zieken, mensen die een minimaal inkomen hebben enz enz enz als excuus om je wachtgeldregeling recht te praten??

  Die regeling is er nou eenmaal, daarvoor hoef je niet eerst duidelijk te maken dat die “zwakkeren” ook keihard “meeprofiteren”.

 7. Ik schep niet graag op over de hoeveelheid belasting die ik al decennia lang netto betaal maar ik wil wel een tipje van de sluier oplichten: Jhimh soupeert het inderdaad sneller op dan dat ik het binnensleep.

  Maar bedankt voor deze leerzame les: de overeenkomst tussen onderwijs voor onze jeugd en Jhimh -> het kost belastinggeld.

  Zonder deze gratis door ons gefinancierde column hadden wij dit inderdaad niet geweten.

 8. @7, zou je me even willen aangeven welke Nederlandse instantie biedt 8000 cash per maand voor 21 niets zeggende zinnetjes?

  Misschien help je hiermee ook een heleboel werkzoekenden mensen op de goede weg.

 9. @6 feitelijk onjuist: Het artikel bevat zo’n 21 zinnen.

  factfree reageren door ex factfree politicus
  Maar dat waren we en blijven we gewend van heer Bemmel.
  (Stel je voor dat het om iets gaat wat werkelijk belangrijk is en heer van Bemmel mag er over mee leuteren in de Tweede Kamer. 33 procent er naast zitten kan een hoop centen kosten)

  1] Wanneer je veel reacties leest van de lezers van de diverse artikelen, wordt er vaak gereageerd met de dooddoener ‘moet dat nou van mijn belastingcenten?’
  2] Wat dezelfde mensen alleen vergeten is dat ze zelf grotendeels het resultaat zijn van belastingcenten.
  3] Het begint al met de basisschool, allemaal belastinggeld, daarna voortgezet onderwijs, bekostigd door de overheid, vervolgens eventueel een studie welke ja, voor het grootste deel ook weer met geld uit de schatkist is gefinancieerd.
  4] Vind je dan je baan bij een overheidsinstelling, dan ben je meteen weer voor honderd procent een ‘belastinggeldprodukt’.
  5] Dan zijn er ook nog een aantal mensen verbonden aan een of andere vereniging.
  6] In een groot aantal gevallen krijgen deze ook weer subsidie en dus belastinggeld.
  7] Tot zover het verhaal voor de kerngezonde mensen. Vervolgens hebben we ook mensen die voor een klein griepje wel eens naar de dokter gaan.
  8] Voor een deel weer gewoon belastinggeld.
  9] Alle mensen die in een sociale huurwoning wonen en vaak ook subsidie krijgen, allemaal aan de staatsruif.
  10]Mensen die naar de publieke omroep kijken.
  11] Maken gewoon gebruik van ons belastinggeld.
  12] Als je ouder wordt, schiet de balans al helemaal ‘in het vuurrood’.
  13]We kunnen dit verhaal oneindig veel langer maken maar het punt is dat er maar weinig mensen zijn die winstgevend zijn voor de Nederlandse maatschappij.
  14] Het gekke is dat er wel een meerderheid is die dat van zichzelf vindt.
  15] Als verliesgevend persoon heb je nu eenmaal niet zoveel te zeggen en moet je gewoon maar meedraaien in het circus.
  16] Denk daar maar eens over na terwijl u dit stukje leest en ja, deze is ook geheel van ‘uw belastingcenten’ gemaakt.

 10. @12, bedankt Amstel.

  Nu heb ik het redelijke vermoeden gekregen dat jij ook voor 8000 euri per maand hier blijft ageren.

  Heb je ergens een bewijs dat Henk en Ingrid zouden kunnen volhouden tot de derde punt lezen?

 11. Wat veel mensen ook vergeten is dat hun eigen bijdrage aan de belasting eigenlijk miniscuul is. Het meeste geld komt van de bourgeoisie om hun gezamenlijke hobby’s te financiëren.

 12. Heer Bemmel eerste acht maanden staatsruifwei staan zitten erop.

  Met een weldoorvoed buikje kijkt hij naar zijn omgeving en grinnikt bij de gedachte aan nog 30 maanden. Deze week heeft hij weer een nieuw kameraadje er bij gekregen. Burgemeester Rob Bats (VVd) die “de eer aan zich zelf hield” . Dat steekt toch wel een beetje. Heer Bemmel was na twee jaar “keihard werken in de Tweede Kamer”er zomaar uitgekwakt door zijn lichtend voorbeeld, de grote roerganger met de voetenwassende bankenroffelende discipelen. Eens was hij één van hen en nu één van de vele staatsruifvreters. En zelfs daarin kan heer Bemmel zich niet onderscheiden. Dat doet pijn, al acht maanden geestelijke pijn. Om gek van te worden.

Reacties zijn gesloten.