Belangen behartigen via de ANBO geeft aanzien

Naar aanleiding van een mail met klachten over het ongeoorloofd gebruik van foto’s van Liane den Haan, de spelling van haar voornaam en de grote verantwoordelijkheid die de hoofdredacteur van Krapuul draagt voor de teksten die zijn onbetaalde vrijwillige redacteurs op de site plaatsen door een omhooggevallen contentbeheerder die daarom zichzelf Senior webredacteur noemt (zie hier) ben ik wat gaan googlen omdat de naam Liane bij mij een belletje deed rinkelen.

LinkedIn is dan een dankbare bron van informatie en ik viel van mijn stoel af van onderstaand profiel. Slechts één persoon beveelt de directeur van de ANBO aan. Slechts één! De vrouw die alle 50plussers van Nederland zegt te vertegenwoordigen wordt slechts door één persoon ‘geliked’ op LinkedIn. Mijn hemel hoe slecht moet je dan bekend staan in de wereld van non-profit, jonge-ouderen, vakbonden, politieke partijen en de SER?

Maar dat is wat ik denk hoor……

Liane den Haan Linkedin info

(Ziet u Herr Chefredakteur / Hauptschriftleiter: geen ongeoorloofde foto.
Om het lobbymeissie in volle glorie te zien moet u klikken op bovenstaande afbeelding)

CEO bij het COC Nederland. DAT is lachen! Begrijp me niet verkeerd hoor maar jezelf CEO noemen bij een belangenvereniging met pakweg 8.000 leden is ronduit lachwekkend en doet me denken aan het onderzoek van de Britse psycholoog Kevin Dutton over de top tien psychopaten.

A chief executive officer (CEO) is the highest-ranking corporate officer (executive) or administrator in charge of total management of an organization. An individual appointed as a CEO of a corporation, company, organization, or agency typically reports to the board of directors. In British English, terms often used as synonyms for CEO are managing director (MD)[1] and chief executive (CE).[2] In American English, the title executive director (ED) is sometimes used for non-profit organizations.
(bron: wikipedia)

En opeens wist ik het weer, was er niet wat aan de hand met de CEO van het COC voordat VVd snuitertje Frank van Dalen het roer overnam en de vereniging NOG verder het financiële moeras in bracht? In a nutshell: ontslag door het bestuur, verplichte mediator, ontslag mocht niet van de rechter en de leden die besluiten om Liane Wubbels op te laten duvelen.

Die verplichte mediator doet me weer denken aan het gevalletje kaltstellen van een kritisch gewestbestuurder bij de ANBO door een royement. Moest bij het kort geding tegen de NBvON ook niet eerst naar een mediator gegaan worden?

Kijk, mijn beste ANBO contentbeheerder hoe het is als je Lilian Liane verkeerd spelt. Je krijgt zomaar drie verschillende namen voor één dezelfde persoon. Verwarrend hoor dat Wubbels gedoe.

Liane den Haan, voorheen Liane Wubbels-den Haan, voorheen Liane Wubbels

Want ga je dan zoeken op Wubbels kom je toch ook weer een berichtje tegen:
Woerden – D66-raadslid Liane Wubbels stapt per direct over naar de fractie van Progressief Woerden. Landelijke partijpolitieke overwegingen hebben haar daartoe gebracht. ”Het heet officieel kiezersbedrog,” erkent Wubbels, die sinds maart 2006 in de raad zit. ”Maar zo voelt het niet.” Althans niet bij haar, fractiegenoot Jaap van der Does denkt er anders over: ”Persoonlijk vind ik dat je dit niet kunt doen. De kiezers kiezen je op basis van een programma en dan vind ik het eigenlijk niet netjes als je zo’n overstap maakt.” Wubbels vindt van wel: ”Ik ken een heleboel mensen die op mij gestemd hebben en denk dat ik hun belangen zo beter kan behartigen.

Liane den Haan SERIn belangen behartigen is ze de beste vindt ze zelf
Anderen noemen haar Opportunist en machtswellusteling. Laten we het netjes zeggen: mevrouw Liane den Haan heeft het niet zo op concurrentie op de markt voor ouderenbelangen. Ook blijkbaar jaloers op een partij voor 50plussers die in dezelfde vijver vist. Die partij is dan ook meteen niet zinvol.
Alleen heeft die partij in de peilingen al meer kiezers dan de ANBO ooit van kan dromen en dat zonder 59 medewerkers op een hoofdkantoor in Woerden.

Tja! Leden van de ANBO
Misschien heeft u wel een koekoeksjong in het nest gehaald. Al eerder door de leden van het COC naar huis gestuurd, niet vies van ‘kiezersbedrog’ door de overstap als raadslid van D66 naar Progressief Woerden. Mevrouw Liane den Haan zal ongetwijfeld kwaliteiten hebben, niet voor niks zit zij nu als Werknemers-raadslid in de SER via de FNV maar wie daar het meest mee opschiet? U als oudere of mevrouw Liane den Haan zelf? Carrièremaakster in Woerden of integer lobbyist als roeping?

4 gedachten over “Belangen behartigen via de ANBO geeft aanzien”

 1. Indien ik dit goed begrijp, dan behartigd mevrouw vooral en voortdurend de eigen belangen ,heerlijk dat dit soort altijd opduikt in hogere posities .We staan er bij en kijken er naar .word het niet eens tijd leden van de ANBO dat u wakker word .

 2. @2 dank voor je reactie
  Liane den Haan vangt rond de € 230.000,- als voorzitter bij een zorginstelling. (boven Plasterk/Balkenende norm)

  We hebben het over:
  directeur van een ouderenbond
  mogelijk vazal van zorgverzekeraars
  voorzitter van een zorginstelling
  raadslid bij de SER

  leuke jobs voor een lobbymeissie! Alleen voor wie lobbyt ze?

 3. @ Amstel, graag gedaan.

  De verhuizing van het ANBO-hoofdkwartier van Utrecht naar Woerden is ook discutabel.
  De werkplek van Liane den Haan, voor ANBO, ligt nu op loopafstand van haar woning. En is dus ook dichter bij haar werkplek als voorzitter van de Raad van Commissarissen in Gouda.

  Wanneer het niet met opzet gebeurt is, dan wordt wel de schijn gewekt dat het wel zo is.

Reacties zijn gesloten.