Bedreiging van en benefiet voor Wij zijn hier-panden

De door We Are Here gekraakte panden aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam
houden nu al sinds Pasen de gemoederen bezig. Verschillende extreem rechtse groepen hebben de nieuwe ‘Wij zijn hier’ bewoners en de rest van deze wijk in Amsterdam-Oost als doelwit genomen voor hun intimidatie, haatzaaierij en racistische/fascistische uitingen.

Helaas bleef het niet alleen bij dreigementen via internet. In de nacht van 7 april is een spandoek in brand gestoken, ook kwam voorpost een snel bezoekje brengen en hebben mensen van de extreem rechtse beweging ‘Identitair verzet’ op 15 april op het dak gestaan van de door de ‘Wij Zijn Hier’ gekraakte kerk op de James Wattstraat.

Op 21 april beweert diezelfde beweging nogmaals naar de Rudolf Dieselstraat te komen om hun haat tegenover de ‘Wij Zijn Hier’ groep te uiten. Ook hebben wij reden te geloven dat Identitair verzet probeert in te spelen op de uitspraak van de gemeente de panden niet onmiddellijk te ontruimen omdat de openbare orde momenteel geen gevaar loopt. AFA-Amsterdam respecteert de wens van zowel de Wij Zijn Hier groep als die van de buurt om het zo rustig mogelijk te houden. Ook laat AFA zich niet uit de tent lokken en voor het karretje spannen van extreem rechts. Wij hopen dan ook dat iedereen die net als AFA-Amsterdam solidair is met de Wij zijn Hier groep zich hierbij aansluit.

Om onze solidariteit te uiten houden we op zondag 21 april vanaf 12:00 uur een benefiet in de Joe’s Garage, Pretoriusstraat 43, in Amsterdam-Oost. Kom de 21ste een drankje drinken en neem je vrienden mee!

Wees alert en solidair! Laat angst niet heersen!

– Overgenomen van AFAnl

1 gedachte over “Bedreiging van en benefiet voor Wij zijn hier-panden”

  1. Pingback: Identitair verzet – Kerken Helpen Amsterdam

Reacties zijn gesloten.