Bashar al-Assad ‘persoon van het jaar’

Het Vrije Syrische leger, niet te verwarren met de moslimextremistische rebellen in Syrië , krijgen geen “niet-dodelijke” hulp meer van de Britten en de Verenigde staten. Dat kan maar één ding betekenen: Bashar al-Assad gaat de burgeroorlog in Syrië winnen. Chemische wapens heeft Bashar al-Assad niet meer nodig. Misschien was dat zelf wel een deel van de deal: Jij geen chemische wapens, zij geen steun. Wie zal het zeggen.

Het vrije westen heeft besloten Bashar al-Assad de burgeroorlog te laten winnen, uit angst voor moslimextremisme. Blijkbaar heeft men iets geleerd sinds de oorlog in Irak en Afghanistan.

Over een jaar zal de burgeroorlog voorbij zijn. Het vrije Syrische leger zal verslagen worden door het leger van Bashar al-Assad, en de moslimextremistische rebellen zullen vluchten en gaan vechten in Mali. Vechten tegen de gehate westerse bemoeienis en westerse inmenging.

Over een jaar zal men eindelijk beseffen dat een hardhandige dictator de beste remedie is tegen moslimextremisme. En zal Bashar al-Assad ‘persoon van het jaar’ zijn in Time Magazine.

4 gedachten over “Bashar al-Assad ‘persoon van het jaar’”

 1. Defrysk, volg ik je bijdragen met interesse, doch deze keer is de constructie niet zo duidelijk.

  Je schrijft eerst: “Het Vrije Syrische leger, niet te verwarren met de moslimextremistische rebellen in Syrië…”

  Daarna schrijf je: “Het vrije Syrische leger zal verslagen worden, en de moslimextremisten zullen onderweg zijn naar Mali. Want dat doen moslimextremisten.”

  Welke van die twee?

 2. Wat ik weet is dat de ruggengraat van de zogenoemd “vrij Syrische leger” in wezen de structuur van Al-Nusra is. het laatste is een vernaming om te proberen te verhullen dat het in wezen om Al-Qaida gaat. Alle experts anti-terrorisme weten dat deze zo opportunistisch genoemd “leger” bestaat uit al-qaida strijders die met Qatari en Saoedische vliegtuigen uit Iraq, Qatar, de Caucasus regio enz. per direct werden met wapens van Qatar, Saoudi-Aarabie en het Westen in Syrië gedumpt om de President aldaar te bestrijden.

  Wat mij zorgen baart is dat deze mensen worden zomaar op onze Buza voor trainingen ontvangen. In wezen komen op onze Buza Al-Qaida terroristen op bezoek voor training.

  Is dit normaal?

Reacties zijn gesloten.