Bankensteun; gefinancierd door onze bezuinigingen

38-money-root-evil1-140x148Banken hebben door hun leuke ‘spelen’ met óns geld een hele ‘leuke’ crisis veroorzaakt. Een crisis waarin mensen hun baan hebben verloren – niet zo ‘leuk’-, een uitkering hebben moeten aanvragen – niet zo ‘leuk’-, doordat het crisis is – veroorzaakt door die ‘leuke’ mensen van de banken – heeft de VVD onder leiding van Rutte al vele ‘niet zo leuke’ bezuinigingen genomen voor mensen met en zonder een uitkering. Waardoor mensen in een niet zo ‘leuke’ situatie terecht zijn gekomen of nog gaan komen. Maar is allemaal nodig, want crisis! Het land – de rijkdom van de economie – moet gered!

Wat ik mis is een zelfde doortastendheid bij het aanpakken van de veroorzakers van de crisis, die wel wordt gebruikt bij de slachtoffers van de crisis. Mensen die er geen reet aan hebben kunnen doen en gewoon de lul zijn. Omdat van die ‘leuke’ mensen van de banken zo ‘leuk’ hebben zitten spelen met óns geld. En dan lees je dat de overheid gewoon verlies lijdt op de steun aan de banken en dat de Tweede Kamer geïnformeerd zal worden. Nou fijn! En wat gaan we daar aan doen? Hoe gaan die veroorzakers van de crisis aangepakt worden? Waar blijven de superlatieven in strafeisen? Hoor ik nergens. Komt zeker omdat het allemaal ‘keurige’ (overwegend witte) bankmensen zijn, die er ook niets aan konden doen dat ze zo onverantwoordelijk met óns geld omgingen. Niemand had ze gewaarschuwd en toen gebeurde het ineens. En als zij het niet hadden gedaan, dan had iemand anders het wel gedaan (en die bonussen gekregen).

Ik vind het een grote schande dat wij, de bevolking, én de crisis voor onze kiezen krijgen, de maatschappij in alle opzichten kapotbezuinigd wordt en dat de veroorzakers gewoon door kunnen gaan met waar ze mee bezig waren. Wat zijn dat voor vreemde wetmatigheden? Heeft de overheid daar toch niet genoeg kaas van gegeten om dit aan te kunnen pakken? Zitten er geen ambtenaren in Den Haag van een beetje niveau die dit aan kunnen pakken én oplossen? Of zitten die ambtenaren misschien te dicht bij het vuur en zijn het allemaal vrinden, een grote pot nat, een grote kliek die elkaar beschermd? ‘Als jij nou net doet of je er iets aan gaat doen, dan zal ik net doen of wij er niets aan kunnen doen en laten we de burger het gewoon betalen. Merken ze niks van, joh!’

En de burger? Hij sjokte voort onder het juk van de bezuinigingen, terwijl de koets van de bankier voorbij reed.

5 gedachten over “Bankensteun; gefinancierd door onze bezuinigingen”

 1. Keira.
  Vergeet de aanstaande redding van SNS REAAL niet.
  We mogen blijven dokken om ons failliete financiele stelsel overeind te houden.
  Het is ONMOGELIJK om dat financiele stelsel met publiek geld te redden.
  Laat het stelsel maar ineen storten, zodat we opnieuw kunnen beginnen.
  Dat doet enorm pijn.
  Maar dan kun je een rechtvaardiger systeem opstarten.
  Een systeem zonder rente.
  Tevens DE mogelijkheid om ons economisch systeem duurzaam te maken.

 2. het vreselyk enge is dat woutertje bos pvda toch zo goed terecht komt en dat willempie kok een echte rode vakbondsman toevallig wel miljonair geworden is.

  als het systeem ineenstort zullen de gewonoos de lul zyn en de linkse en rechtse grootgraaiers hun kippenekken redden.

 3. Er staan aardig wat taalfouten in het artikel waardoor het minder prettig leest. Inhoudelijk is het verhaal bekend. De banken zijn er met de buit vandoor en in plaats van die rovers te achtervolgen vechten de meeste achterblijvers om wat er aan kruimels is overgebleven. Veelal wordt de schuld van de crisis nu in de schoenen geschoven van allochtonen en mensen in de bijstand.

 4. En als je dan leest dat in spanje zelfs de pesioenpot word geleegd door de staat door de pesioenen te verplichten hun geld te beleggen in spaanse staatsbons .Plus het geld wat vanuit nederland verdwijnt naar griekse en cypriese banken .Buitende nog komende gelden die gaan verdwijnen in de bodemloze pot europa geheten .En uiteraard zijn de genen die daar het slachtoffer van zijn de mensen in de onderlaag en de ouderen ,en niet te vergeten de lagere midden klasse .Maar ja die groepen zijn het makelijks te pakken .

 5. Op zich zie ik best wel wat valide argumenten in bovenstaand verhaal.

  Maar ik zou toch graag aantekenen dat diezelfde burger maar al te graag tophypotheken afnam. Simpelweg omdat het kon, omdat Den Haag je zoveel aftrek gaf en omdat je met wat meer financiele ruimte makkelijker die auto, vakantie, flatscreen, vakantie, etcetera kon bekostigen.

  Heeft die burger, maar dan als consument, niet ook gewoon boven zijn stand geleefd? Gefinancieerd door diezelfde riante mogelijkheden waar diezelfde burger nu zo hard op scheldt?

Reacties zijn gesloten.