In de ban van Israël

Activisten op weg naar het beloofde land zijn door verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen tegengehouden op de luchthaven. Koffertje pakken en wegwezen want Israël had de luchtvaartmaatschappijen geadviseerd  om de activisten niet te vervoeren. En als Israël iets adviseert dan weet je het wel.

Israël heeft het niet zo op activisten. In 2010 werden er ongeveer 500 activisten opgepakt die deel uitmaakten van een konvooi om de blokkade voor de Gazastrook te doorbreken. Negentien activisten hebben dit niet overleefd.

Kritiek noch activisme wordt door Israel getolereerd, Günter Grass wordt de toegang geweigerd en Mel Gibson moet zijn film The Maccabees over de joodse held Judas Maccabeus ook nog maar even op de plank laten liggen. Schindler’s List en het dagboek van Anne Frank zouden ze verplicht moeten stellen.

Hoe weet Israël eigenlijk dat er activisten naar “hun land” komen? Israël heeft een lijst   met daarop de namen van activisten die als ongewenst worden beschouwd, naar vliegtuigmaatschappen gestuurd. Air France, Swiss Air en Lufthansa hebben het advies, *kuch*, gelijk omgezet in daden.

Schrijvers, dichters, activisten en nu ook de vliegtuigmaatschappijen zijn in de ban van Israël.

Heeft u hier een klacht over? Jammer dan, de Klaagmuur is momenteel tijdelijk buiten dienst gesteld.

 

8 gedachten over “In de ban van Israël”

  1. Reactieverklaring

    Misschien zou ik hier op Krapuul, bij het ter sprake komen van Israël, het handelen van de staat, haar regeringsleiders, de kolonisten en de lobby enzovoort wel kunnen reageren op de manier die mij eigen is maar toch is het beter wanneer ik dat niet doe omdat ik deze website niet in diskrediet wens te brengen en doelwit te maken van de zionistenlobby Nederland.

    Ik denk er dus het mijne van en handel er -met een pas opgericht groepje medestanders- naar (!) en dat lijkt mij/ons zinvoller dan discussies aangaan met sekteleden bijeen in of buiten het land vol geloof fanatici….

  2. Met het zo schaamteloos en kwaadaardg uitmelken van ieder wissewasje omtrent de enige democratie in het Midden Oosten laat Krapuul zich duidelijk weer eens van haar rabiaat antisemitische kant zien. Wat kunnen we nog meer verwachten? Holocaustontkenning?

  3. # 3
    Vreemd, stond dit bericht niet in de dagbladen dan? Verzinnen we hier iets of zijn het de feiten die benoemd worden?

  4. @3 iemand met een geweer in zijn gezicht slaan noemt u een wissewasje?,laat u nakijken.

Reacties zijn gesloten.