Bagatelliseren voor beginners

‘Desnoods marcheer ik alleen door de Schilderswijk’, schreeuwde PVV-baas Geert Wilders eerder deze week. Hij had zojuist opgeroepen om met tienduizenden te gaan demonstreren in de Schilderswijk, een herhaling van de Pro Patria demonstratie eerder deze week. Pro Patria is een pseudoniem van Identitair Verzet van Paul Peters, die in 2001 was veroordeeld vanwege het vernielen van een joodse begraafplaatsen met de mededeling ‘Wir sind zurück’. Via Facebook werden extreemrechtse en openlijke neonazi groepjes, zoals de NVU, Voorpost en Vlaams Belang gemobiliseerd voor de ‘Mars van de Vrijheid’. Haags raadslid Ex-PVV’er Van der Linden liep met een Israëlische vlag en werd vervolgens bedreigd door een lid van Autonoom Nationaal Socialistische Actie, die daarop werd aangehouden. Het wemelde van de neonazi’s bij de demonstratie die door de ME werd tegengehouden en niet de Schilderswijk in mocht.

Gisteren was dan het spoeddebat van de Haagse gemeenteraad dat door ex-PVV’er De Mos was aangevraagd. Burgemeester Van Aartsen kondigde een demonstratieverbod voor de Schilderswijk af en PVV-fractievoorzitter Léon de Jong, bekend van de legendarische filibuster in de Tweede Kamer waarin hij 74 keer niet in staat bleek het woord ‘invaliditeit’ uit te spreken, ging helemaal los; het lukte hem wel om bij herhaling het woord ‘islamtuig’ in de mond te nemen. Volgens De Jong is de Schilderswijk nu een kalifaat en heeft IS(IS) er de macht. Een ‘stukje Nederland’ zou zijn weggeven en de hele gemeenteraad zou buigen voor de islam. Vragen van raadsleden aan zijn adres wat hij vond van de aanwezigheid van neonazi’s in de Pro Patria-mars bleven onbeantwoord. Ondanks dat Wilders had opgeroepen om massaal op 20 september te demonstreren hield De Jong vol dat de PVV niets met de organisatie van de eerdere en de aangekondigde demonstratie te maken heeft.

Hoewel Wilders en De Jong zo openlijk neonazi-groepjes en antisemieten steunen zal er niets gebeuren. Ook op de pro-PVV demonstratie op Koekamp in Den Haag liepen er talloze neonazi’s rond, maar er gebeurde niets. Ondanks dat moslimorganisaties IS(IS) veroordelen en met uitzondering van een handvol idioten niemand IS(IS) steunt, worden alle moslims nog steeds weggezet als terroristen en worden dag in dag uit door de Telegraaf en talloze rechtse blogs, moslims en mensen die het niet op hebben met de PVV, weggezet als IS(IS)-aanhangers en antisemieten. Ondanks dat de Pro Patria-mars werd georganiseerd door een veroordeelde antisemiet zoals de Anne Frank Stichting liet weten en de mars antisemieten gelegenheid bood om hun racisme niet onder stoelen of banken te steken kunnen ze rekenen op veel steun bij een groot deel van de bevolking dankzij de ophitsers in politiek en de media.

De vraag is nu wat er op 20 september zal gebeuren en wat het betekent voor de Schilderswijk? Demonstreren is een democratisch recht, maar betekent dit dat we neonazi’s moeten toestaan door achterstandswijken te marcheren, waar de overgrote meerderheid bestaat uit allochtonen en immigranten? Gaat Wilders in zijn uppie door de Schilderswijk marcheren of krijgen we een herhaling van de PVV-demonstratie op Koekamp? Hij heeft al aangegeven dat een alternatieve locatie uitgesloten is, want dat is volgens hem een IS(IS)-capitulatie. De bewoners van de Schilderswijk zijn het zat. Ze willen helemaal geen demonstraties die niets met de wijk te maken hebben. Pro Patria gaat in ieder geval in beroep tegen het verbod. Van de pogingen van de PVV en hun gewillige helpers, neonazi’s, racisten en antisemieten om escalatie en rellen uit te lokken met vreemdelingenhaat en anti-islam retoriek zijn we voorlopig niet af. Er zijn simpelweg teveel Nederlanders die wachten op de terugkeer van een grote leider die het land zal bevrijden van vreemde smetten.

3 gedachten over “Bagatelliseren voor beginners”

 1. Het met twee maten meten in dit land is tot een walgelijk niveau gerezen.

  Vanuit vrijheid van meningsuiting wordt tegenwoordig met twee maten gemeten.

  Waar extreem-Islamitische demonstranten volgens de media moeten worden opgepakt, hun Nederlanderschap moet worden afgepakt en hun uitkering beeïndigd wordt Neo Nazi’s en Fascisten geen strobreed in de weg gelegd. Tenzij ze openlijk hakenkruizen zouden laten zien. Voor de rest kan en moet alles maar mogen van de Staat.

  Het zogenaamde Islamitische gevaar schijnt belangrijker te zijn dan het Neo-Nazi gevaar en het Fascistische gevaar dat steeds meer opgang doet in de samenleving omdat de onderbuik gevoelens van de niet-nadenkende Nederlanders nu eenmaal gespekt dient te worden. Dit is meer dan walgelijk. Het is een belediging voor allen die tegen het Nazisme en Fascisme gestreden hebben en er hun leven voor gegeven hebben gedurende de jaren 30 tot 1945.

  Dat deze regering maar ook de lokale machthebbers hier niets tegenover kunnen of willen zetten is een grove schande.

  Het gevaar zit heel diep in deze in en in rotte maatschappij. En de groei van deze Rechts-Extremistische bewegingen is nog steeds niet gestopt. Daar zouden we allemaal
  tegen moeten vechten. Ik zag in het debat gisteren de PVV’er de Jong het steevast hebben over Islamtuig. Helaas zette vrijwel niemand daar het Extreemrechtse Neo Nazi tuig tegenover. Dit vuilnis in onze maatschappij wordt niet bestreden maar oogluikend toegestaan. En dat spreekt niet voor ons Land.

 2. Goed gezegd @JJB.

  Daarom schaam ik me ook niet waar men het rijkelijk verdiend heeft om burgertuig en fascistischetuig te noemen.
  Einde hypocrisie.

 3. Voor de rest is een feit glashelder geworden: de Nederlandse Staat, officieel of in de positie van de Schaduwstaat sponsort op dit moment openlijk het groei van het fascisme in de samenleving en ermee de verergering van de sociale tweespalt in de Nederlandse maatschappij. De slachtoffers zijn overduidelijk de zogenoemde in Nederland “allochtonen” (dit zegt het al in overvloed), buitenlanders en migranten.

  Het heeft allemaal heel veel van sponsoring op basis van ethische zuiverheid wat een schaamteloze vertoning is tegen het feit gehouden dat in Den Haag de Internationale Strafhof gevestigd is die juist deze soort zaken aan het veroordelen is.

Reacties zijn gesloten.