Australische regering wilde psychische problemen van asielkinderen in doofpot stoppen

5341062-3x2-940x627Het vluchtelingenbeleid van Australië, waar de vreemdelinghatende PVV een geweldig voorbeeld in ziet, brengt ernstig schade toe aan kinderen. Daarom is er op dit moment een nationaal onderzoek naar de misstanden en gevolgen van dit inhumane vreemdelingenbeleid voor kinderen gaande.
Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat de Australische regering heeft getracht om cijfers over de psychische schade die kinderen in de detentiekampen oplopen in de doofpot te stoppen.
Psychiater dr. Peter Young die tot voor kort de directeur geestelijke gezondheidszorg in het detentiecentrum was,verklaarde voor de onderzoekscommissie dat de dienst vreemdelingenzaken hem verzocht had om de cijfers waaruit de omvang van de psychische problemen van jonge asielzoekers blijkt onder tafel te houden.

In het rapport “Protecting the Lonely Children“(pdf), staat te lezen dat Australische behandeling van niet-begeleide minderjarige asielzoekers een “zieke grap” is.
De auteur van het rapport, dominee Peter Catt, zegt dat de behandeling van kinderen in plaatsen als Christmas Island onder ​​kindermishandeling valt.
“De regering weet dat het schadelijk is voor de gezondheid en het welzijn van de kinderen en doet er helemaal niets aan,” zei hij.
“De komende jaren zullen mensen terugkijken en concluderen, ‘Nou, dat is kindermishandeling’.”
“Kinderen in onze detentiecentra lijden aan van alles, van onbehandelde seksuele infecties tot tuberculose. We hebben kinderen op Christmas Island, met rottende tanden en schimmelinfecties.
Ze bijten zichzelf, ze bonzen hun hoofd tegen het meubilair als gevolg van hun erbarmelijke psychische toestand.”

Dr Young vertelde de onderzoekscommissie dat er 128 gevallen van automutilatie in de afgelopen 15 maanden bij gedetineerde kinderen op Christmas Island waren gerapporteerd.
De kinderen hadden geprobeerd om zichzelf door het inslikken van schadelijke stoffen te vergiftigen. Het met het hoofd tegen de muur bonken kwam algemeen voor bij de kinderen.
De Commissie voor de Mensenrechten zegt dat er nog 171 gevallen van automutilatie zijn gemeld en dat 23 kinderen meer dan twee keer hebben geprobeerd om zichzelf te beschadigen.

Twee artsen hebben de onderzoekscommissie verteld dat hun aanbevelingen voor de klinische behandeling van gedetineerden door de autoriteiten werden veranderd en ontkracht.
Een kinderarts, professor Elizabeth Elliott, zegt dat ze getuige was van de slechte omstandigheden waaronder kinderen gevangen zaten, dat de kinderen geteisterd werden door terugkerende infecties en te kampen hadden met vele psychische klachten.

Kirsty Diallo, die in 2013 voor Save the Children in Nauru werkte, vertelde de onderzoekscommissie over ongepast gedrag van bewakers die het haar van meisjes streelden, en ze op hun schoot lieten zitten.
Ze zei dat er niets gedaan werd om de kindermishandeling in detentie op Nauru voorkomen, want er is geen lokale wetgeving ter bescherming van het kind, en geen controle op degene die met kinderen werken.
Ze vertelde ook dat vorig jaar een 16-jarige jongen in een toiletgebouw seksueel misbruikt was door een schoonmaker die de geslachtsdelen van de jongen pakte.

Premier Tony Abbott zei dat zijn harde lijn inzake immigratie en de bescherming van de grenzen niet zou veranderen.
“Niemand wil kinderen in detentie te zien,” zei hij.
“Niemand wil iemand in detentie te zien, maar de enige manier om dit te voorkomen is om de boten te stoppen.”
Abbott zei dat hij zich zeer bewust was van de situatie van kinderen in detentie.
“Maar is het gruwelijker dan het idee van kinderen die omkomen op zee, omdat hun ouders zijn gevallen voor de valse beloften van de mensensmokkelaars?”.
Abbott antwoordde op de vraag naar de bijna 1.000 kinderen in vreemdelingenbewaring, dat ze zouden worden “behandeld op de gewone manier”.

Geen enkel greintje gevoel van medemenselijkheid. Geen enkele compassie met vluchtelingen. Beleid waar PVV, maar ook VVD en anderen die roepen om een keihard vreemdelingenbeleid hun vingers bij aflikken.

2 gedachten over “Australische regering wilde psychische problemen van asielkinderen in doofpot stoppen”

  1. Pingback: Hooggerechtshof Papoea-Nieuw-Guinea: asiel-opvang Manus ongrondwettelijk | Krapuul

Reacties zijn gesloten.