Asscher bedient de PVV en Klijnsma eet niet uit haar neus

Hoe zat het ook alweer met Schengen? Daar werd een akkoord gesloten en dat akkoord werd door Nederland omarmd.

Vrij verkeer van goederen en personen binnen de grenzen van de Europese Unie. Daar zou Nederland wel bij varen. Ons land is immers een doorvoerhaven en export is een belangrijk onderdeel van de economie.

Dat vrije verkeer van personen leverde duizenden Poolse arbeiders op die voor een appel en een ei groenten en fruit wilden plukken. Er bleken allerlei manieren te zijn om de bescherming die Nederlanders genoten tegen malafide werkgevers te omzeilen. Van begin af aan heeft de FNV zich druk gemaakt om deze gang van zaken en de bond boekte in individuele gevallen successen. Over het geheel genomen konden oplichters en charlatans gewoon hun gang gaan en dat dit ten koste ging van de werkgelegenheid voor Nederlandse arbeiders nam de overheid maar voor lief. Inmiddels bestaat deze situatie zo’n 20 jaar en in die 20 jaar heeft de overheid zich nauwelijks bemoeid met de slechte omstandigheden waarin met name Polen zich in Nederland bevonden. Poolse arbeiders werden en worden door Nederlanders als uitschot gezien en de PVV is dol op uitschot.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Jakob Java

4 gedachten over “Asscher bedient de PVV en Klijnsma eet niet uit haar neus”

  1. Niks mis met Schengen maar met de Politici die uit de handen eten van de lobby. Een simpele wet als “Iedereen die in Nederland werkt, dient in Nederland belasting te betalen en van Nederland haar verzorgingsstaat te kunnen genieten en hiertoe bijdragen”, had zo doorgevoerd kunnen worden waar door het concurrentie beding was opgeheven.

    Maar nope… dat wouden de VVD’ers niet. De VVD’ers willen graag geen minimum loon en rare constructies om er onder uit te komen. En daarna Europa de schuld geven en hun handen wassen in onschuld.

  2. Kijk Asscher, zo kan het ook: http://nos.nl/artikel/542138-aanpak-spookmigranten-nagevolgd.html
    Het is natuurlijk ronduit belachelijk dat de gemeenten zelf met oplossingen moeten komen en Asscher kennelijk alleen in staat is met de armen in de lucht te gaan staan en ‘Help!’ te roepen.
    Al heb ik in het algemeen iets tegen registratie, voor de ‘buitenlandse’ werknemers maakt het in dit geval wel de toegang tot voorzieningen makkelijker, inclusief de aanspraak op het minimum loon (zie @2 ).

Reacties zijn gesloten.