Armoede is een keuze…

Dat is ongeveer de nimmer aflatende hetze van VVD’ers en de rest van rechts Nederland tegen mensen die om wat voor reden dan ook in de armoede zijn beland samengevat in een notedop.

Armoede is immers een keuze was de suggestie die uitging van een leuze op een verkiezingsposter van de partij van de howdy-hi ha ho-Mark- de waardige opvolger van Seyss- Inquart- Rutte die bij het aantreden van zijn tweede bruine regime ook nog even een paar keer onder het vingerlikken kraaide dat nu ‘de banenmachine’ aangezet zou worden.

Welnu, tenzij je de dwangarbeid waar steeds meer mensen ingeschopt worden als banen beschouwd (de werkelijkheid is dat die slavernij meehelpt banen om zeep te helpen naast nog veel meer ellende die dit soort slavernij-praktijken van Klijnsma en een heleboel corrupte lokale zetbaasjes van d’r in de diverse B&W’s met zich meebrengen) is de realiteit dat er zo’n zevenhonderd tot duizend banen per dag in Nederland verloren gaan.

Dat betekent per dag zo’n zevenhonderd tot duizend mensen – met vaak een gezin – voor wie armoede (en dwangarbeid) een reële dreiging wordt.

En hoe die VVD’ers (hun PvdA-vrienden incluis) met hun grote bek denken over mensen die diep in de misère van de armoede  zitten…daar krijg je een aardige indruk van in dit filmpje waar hun Amerikaanse vrienden geen blad voor de mond nemen. Met uiteraard – net als hier de Telegraaf Media Groep  – gewillige sheeple-media als FOXNews (hét voorbeeld van een leeghoofd met weinig meer dan een grote bek als Joost Eerdmans) die  de vunzigheid als een soort luchtige, blijde boodschap (let vooral ook even op de toon waarmee de borrelpraat  eruit gekraamd wordt) de huiskamers inslingert…ten minste: als je daar nog niet uitgetrapt bent omdat de bank je willens en wetens belazerd heeft  met je hypotheek…..

Waarschuwing! Sterke maag vereist en teiltje bij de hand houden!

Herkent u de borrelpraat? Van VVD’ers, uit de Telegraaf, van collega’s, van verjaardagen en uit de kroeg?

I bet you do!

8 gedachten over “Armoede is een keuze…”

 1. @1, Ik kan me voorstellen – jou inmiddels kennende – dat dit hilarisch kan zijn. Maar hoevelen zijn er niet die die crap serieus nemen? Als je een leugen maar grof genoeg maakt en vaak genoeg herhaalt….

 2. In Portugal maakt net als overal rechts er een potje van. Nu willen daar de Socialisten vervroegde verkiezingen omdat ze zien dat rechts alles verkankerd.

  Nu deze reactie op nujij.nl. Hij ziet dus dat rechts Portugal verkloot en dan deze reactie.

  7
  rechts-aanhouden 5 uur 42 minuten geleden door rechts-aanhouden

  Socialisten blijven stronteigenwijs en drammen. De veroorzakers van de crisis,dat zijn socialisten. Dat soort lui hebben nooit genoeg en willen vooral alles gratis en voor niets ten kosten van de ander. Ook in Nederland zijn dat soort parasieten uit op verzet om vooral te kunnen blijven doorgaan met niets doen en handje ophouden.

  Ongelovelijk………. in Nederland zijn geen socialisten aan de macht hier is wederom een rechts kabinet bezig maar dit meneertje rechts aanhouden gaan weer volkomen factfree aan het werk.

  http://www.nujij.nl/politiek/socialisten-portugal-in-spoedzitting-bijeen.24028502.lynkx

  En daarom mensen is rechts het uitschot van deze wereld. Ze liegen waar ze bijstaan. Elke keer weer. Op Geenstijl las ik ooit dat iemand hetgeen Stef Blok deed dus VVD in de schoenen van de SP schoof terwijl duidelijk te zien was dat het Stef Blokhoofd was die onze huizenmarkt verder afbreekt. En zo gaan ze maar door. Rechts is nooit ergens de schuld van volgens dit soort hufters.

  Ik snap er werkelijk niks meer van. Je ziet het met je eigen ogen en je gaan dan gewoon glashard liegen.

 3. De bruin rechtse coalitie heeft dit land totaal in de vernieling gebracht .Wat nu in PORTUGAL gebeurd staat ons ook te wachten ,de afbraak daar van zowel de onder als middenklasse heeft het land in een chaos gestort .En hier gaat men gewoon door op de ingeslagen weg ,door extra lasten verzwaring .Want ook het snijden in de kinderbijslag en dergelijke is ook een lastenverzwaring .Het afbreken van het sociaal statuut ,door mensen gedwongen te laten werken in een normale baan ,met hun uitkering wat geen kans op een vaste baan bied .Maar wel deze coalitie de kans geeft om het minimum loon te verlagen met zeg 20% in de toekomst .Maar een geruststelling in PORTUGAL heeft een leger admiraal al gezegd dat indien de regering daar het lef heeft om de politie in te zetten tegen het volk indien er een opstand uitbreekt ,hij met het leger niet ingrijpt .Dat loopt dus uit op een revolutie .Die kant gaat het hier ook op de kruik gaat net zo lang te water tot hij barst

 4. Het meest verbijsterende is, dat ondanks de toch zeer averechtse werking van het bezuinigingsbeleid men blijft doorgaan met het doordrammen. Men heeft nog steeds niet door hoe een economie werkt. Een ding is zeer duidelijk. De rijken zijn duidelijk niet in een betere economie en het voorkomen dat mensen in armoede vervallen geinteresseerd. Als zij maar méér krijgen. Liefst ten koste van alles, zo heeft het er veel van weg…Après nous le déluge!

 5. Yep, dit is de zuivere neoliberale kapitalisme.

  Apropos, wie of wat is Joost Eerdmans?

 6. De enige oorzaak van de crisis – en dus ook de armoede als gevolg – is hebzucht!

 7. @6, Eerdmans? Dé personificatie van de mensenverachtende, oerstomme, weerzinwekkende borrelpraat waar ik naar verwees.
  Zag in schreeuwlelijk O’Reilly van FOXNews zijn ‘journalistieke voorbeeld’ naar eigen zeggen.
  Was ook ooit presentator bij Telegraaf-omroepje WNL en zei in die hoedanigheid dat hij over zaken die Wilders in een verkeerd daglicht zouden stellen als journalist niet zou berechten. Welnu, dan valt er weinig over de Führer te berichten en het geeft meteen mooi weer wat een weerzinwekkend gedrocht die Eerdmans is. O ja, was ook nog tijdje lid van die bende politieke hooligans van fascist Fortuyn en heeft daarmee een aardige som wachtgeld bij elkaár gezwendeld als lid van ‘Wannsee am Innenhof.

Reacties zijn gesloten.