Een Arische strijder in Eerbeek

In het Veluwse dorp Eerbeek, waar nooit iets gebeurt, zag ik een bromscooter rijden. De trotse bezitter had een fraai jack aan. ‘Arischer Kämpfer’ stond er achterop dat jack.

Een arische strijder! Die waren er vroeger ook (voor mijn tijd). Ze vochten voor Das Deutsche Reich in dienst van de SS, vielen onder meer Nederland binnen en hielden zich bezig met het plegen van oorlogsmisdrijven, genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Echt iets om zeventig jaar later trots aan te herinneren.

Op internet blijkt er een speciale gemeenschap van te bestaan; Division 88/Arischer Kämpfer. Die ’88’ is geheimtaal voor tweemaal de achtste letter in het alfabet, en wordt gebruikt voor een groet aan de Führer: ‘Heil Hitler’. In dezelfde categorie blijken ook schoenen met het cijfer 18 populair; AH, de initialen van de Leider.

Division 88 van de Arischer Kämpfer is een game, waar punten te verdienen zijn met ‘Kill an enemy by throwing back one of their team’s grenades or riflegrenades’, ‘Score 5 consecutive headshots in a single round without dying’ en ‘Score 8 machinegun kills from a single deployed position’.

Het spel heeft een nostalgische website met veel historie, maar wijst in zijn verantwoording laf iedere verantwoordelijkheid af wanneer links naar het spel verschijnen op websites met een onwettige inhoud.

Muzikaal

De ‘Arische Kämpfer, weiße Patrioten, Nationale Sozialisten – gegen die Roten’ blijken daarnaast bovendien een muzikaal gezelschap; ze zingen ook nationalistische liederen waarin ze hun vijanden de wacht aanzeggen:

Marxisten, die unser Land regier’n
Und Nigger und Türken interegrier’n

Doch wir stehen auf, in Ost und West

Und kämpfen gemeinsam gegen diese Pest

Arschloch

Maar de Arische Kämpfer bestaan ook in het echt. De neonazi Manuel Bauer, die lid was van de Zwickauer Terrorzelle richtte in Saksen de Bund Arischer Kämpfer op. Hij kwam later tot bezinning, werd uitgerekend door twee Turken uit een uiterst benarde situatie bij de rechtsextremistische kameraden gered en erkende in Der Spiegel: ‘Ich war ein Arschloch’. In een boek, Unter Staatsfeinden: Mein Leben im braunen Sumpf der Neonaziszene beschrijft hij (Dion Graus moet het maar niet lezen) onder meer de wrede marteldood van een door de kameraden gevangen kat, die uiteindelijk levend in het vuur geworpen werd, en gezamenlijke militaire oefeningen van de Bund Arischer Kämpfer met de Skinheads Saksischer Schweiz. Hij stelt vast: ‘De staat heeft het rechts-extremisme onderschat, door zich steeds uitsluitend met de antifascistische scene bezig te houden’.

Maar kennelijk rijdt in Eerbeek een lid van de Hitler Jugend rond.

2 gedachten over “Een Arische strijder in Eerbeek”

  1. Met de NSU-affaire heeft Duitsland echt wel zijn lesje geleerd, wat blindheid op het rechter oog bij veiligheidsorganisaties betreft. Nu Nederland en de rest van Europa nog.
    Eigenlijk hoeft men daartoe alleen maar de kringen rond Wilders en de kringen rond zijn Europese vrindjes gadeslaan, dan heeft men al meer dan de helft in beeld.
    Terugkomend op Duitsland: er is veel ten goede gaande, maar het blijft schandalig, dat alle partijen, behalve de NPD, zich volledig uit het openbare leven en vooral activiteiten voor de jeugd in de Oostduitse provincie heeft teruggetrokken. De NPD heeft daar vrij spel.
    Ik heb Bauer een keer gesproken, voor mij is hij een held.

  2. Leerzaam, interessant voor Ronny Naftaniël om op zijn lijstje van te vervolgen websites te zetten en dan kan Bartje (ik bid niet /wel voor brune boon’n) Schut er over blijven berichten.

Reacties zijn gesloten.