Argh! Jaspertje houdt van gothic

Je kunt ze niet vroeg en intens genoeg in de gaten houden:

De muziek die uit de kamer van een 12-jarige klinkt, zegt veel over de kans dat het kind de komende jaren probleemgedrag gaat vertonen. Kinderen die naar ‘onconventionele’ muziek als metal, gothic, harde house of hiphop luisteren, hebben een grotere kans om later betrokken te raken bij vandalisme, winkeldiefstallen of vechtpartijen dan beginnende pubers bij wie hitparademuziek, klassiek, jazz of singersongwritermuziek op de stereo staat.

Dat concluderen ‘popprofessor’ Tom ter Bogt en onderzoekster Loes Keijsers nadat ze ruim driehonderd tieners vier jaar lang volgden. De vroege muziekvoorkeur van 12-jarigen is zelfs een betere voorspeller van later probleemgedrag dan de vraag of de kinderen op hun 12de al klein crimineel gedrag hebben vertoond, schrijven de Utrechtse onderzoekers in het vakblad Pediatrics.

Eigenlijk zijn hier verder geen woorden voor.
Meer lezen.

3 gedachten over “Argh! Jaspertje houdt van gothic”

  1. Het is nu eindelijk duidelijk waarom het me mij is misgegaan: het is allemaal de schuld van de muziek! 😉

  2. Dan vorm ik zeker de uitzondering op de regel, of zo. Vanaf mijn twaalfde bestaat mijn muzikale dieet uit voornamelijk metal, maar ik heb zelfs nog nooit een boete voor rijden zonder fietsverlichting gehad.

    Misschien ga ik vannacht of morgen eens een bushokje slopen 🙂

  3. @2 Rammstein op je MP3 speler geeft een goed ritme voor bushokjes slopen , doorlopende basbeuk is daarbij essentieel 🙂

Reacties zijn gesloten.