Arabische lente, begin van het einde van de PVV?

😀 Nou, als dat eens zou kunnen! Want als er geen ‘gevaar’ meer dreigt uit het Midden-Oosten, waar moet Wilders dan tegen waarschuwen? Wat als die landen ook gewone democratiën worden? Weg Wilders waarschuwingen! 😀

Een van de grootste onderwerpen van de PVV is de onderdrukking van vrouwen in Islamitische landen (gemakshalve wordt dan maar even de onderdrukking van christelijke, joodse of welke vrouwen dan ook vergeten). Hier word je te pas en te onpas mee om de oren geslagen. Niets mis mee als het echt mis is. Maar de PVV misbruikt het (zoals ze alles misbruiken) en laat niets horen als het de goede weg inslaat.

Naomi Wolf heeft een mooi stuk geschreven (Engels) over de vrouwenemancipatie in het Midden-Oosten en de rol die vrouwen hebben gespeeld bij de revolutie in Tunesië en Egypte. Als ik lees dat vrouwen ook gewoon met gevaar voor eigen leven blogs bijhielden om de buitenwereld te informeren, dat er steeds meer gaan studeren, dat er steeds meer (met of zonder hoofddoek) hun eigen weg gaan, dan is dat toch een goede zaak? Waarom horen we daar niemand over? Nou, dat past niet in het islamofobisch vakje. 😥 Dus hebben ze er niets aan. Maar ik wil het graag met jullie delen.

1 gedachte over “Arabische lente, begin van het einde van de PVV?”

  1. Naomi Wolf overschat Facebook nog al. Ik ben het uiteraard wel heel blij met deze ontwikkelingen in Noord Afrika en het Midden Oosten.

Reacties zijn gesloten.