Anton Zijderveld voormalig CDA-prominent heeft in 2009 PVV al met de NSB vergeleken

Soms kom je wel eens iets tegen op internet.  Zoals deze informatie. Anton Zijderveld, van 1988 tot april 2009 prominent lid van het CDA en partij-ideoloog. Maar het feit dat de CDA-voorzitter begin 2009 zei dat het CDA de PVV niet zou uitsluiten voor regeringsdeelname was hem teveel. Hij heeft na 21 jaar zijn lidmaatschap opgezegd. Hij was een van de eerste CDA-ers die zag wat er ging gebeuren.

In de Volkskrant van 9 mei jl. licht Zijderveld zijn besluit om zin CDA-partijkaart terug te sturen toe. De spreekwoordelijke druppel was de opmerking van CDA-partijvoorzitter Van Heeswijk dat het CDA een coalitie met de PVV van Wilders niet uitsluit. “Een deel van de achterban van het CDA is islamofobisch. De leiding, Balkenende, Van Geel en partijvoorzitter Van Heeswijk, is doodsbang voor dat deel van de partij,” zegt Zijderveld in de Volkskrant. “Het tuig moet je aanpakken. Maar we moeten vooral bruggenbouwer willen zijn naar de mensen die zich steeds meer geïntegreerd hebben en die geen allochtoon meer zijn.”

6 gedachten over “Anton Zijderveld voormalig CDA-prominent heeft in 2009 PVV al met de NSB vergeleken”

  1. Het CDA-schip was toen al zinkende. Maar net als op de Titanic speelt het orkest nog steeds alsof er niets aan de hand is.

  2. Prima Anton, ze zinken in een zee van islamofobie en racisme gelijk met het hele kabinet op dit moment.

    :mrgreen:

  3. “Een deel van de achterban van het CDA is islamofobisch. De leiding, Balkenende, Van Geel en partijvoorzitter Van Heeswijk, is doodsbang voor dat deel van de partij,” zegt Zijderveld in de Volkskrant. “Het tuig moet je aanpakken. Maar we moeten vooral bruggenbouwer willen zijn naar de mensen die zich steeds meer geïntegreerd hebben en die geen allochtoon meer zijn.”

    Wijze worden, ook het besef dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse electoraat gewoon haters zijn. Wat erger volgens dit uitspraak is dat blijkbaar de haters/racisten/xenofoben de boventoon voeren.

    Conclusie: de Nederlandse politiek is op dit moment door bovengenoemden gegijzeld!

  4. Precies! En hoe meer dat naar buiten wordt gebracht hoe duidelijker dat wordt. Dus wij blijven doorgaan! 😈

Reacties zijn gesloten.