Antisemitisch complotgebazel van FVD, deel zoveel

Al een tijdje niks over de Rothschilds gehoord, want inmiddels vervangen door Soros, maar het opdreggen van versleten antisemitische stereotypen over de Grote Joodse Samenzwering kun je natuurlijk met een gerust hart overlaten aan Baudet en consorten. Niks is die club te dol. 

Aanleiding tot deze idiote Kamervragen is de aankoop van Rembrandt’s schilderij De Vaandeldrager door het Rijk, voor het lieve sommetje van 175 miljoen euro. Volgens ons had je dat geld beter in de zwaar getroffen cultuursector kunnen steken, maar soit. Zo gaat dat. Voor FVD is dit echter niet zozeer een verkeerde besteding van publieke gelden, als wel onderdeel  van Het Grote Joodse Complot Om De Wereld Te Veroveren.

De familie Rothschild speelde tot vrij recent een belangrijke rol in antisemitische complottheorieën, maar is inmiddels vervangen door George Soros, die overigens exact dezelfde functie vervult. Volgens de complotgekken zijn de Rothschilds verantwoordelijk voor élke moderne oorlog en heeft de familie tussen de bedrijven door ook de Holocaust georganiseerd. Dit is dus de bagger waar FVD in haar Kamervragen aan refereert. 

Het is inmiddels allemaal nog ranziger dan de uitlatingen van Micha Kat, maar de aanhang – altijd nog goed voor zo’n vijf zetels – smult van dit soort smerige, antisemitische complotgebazel. Hoog tijd voor een cordon sanitaire, niet alleen rond de Kamerfractie, maar ook rond de kiezers van dit nazipartijtje.

Uitgelichte afbeelding: Baron David René de Rothschild, current French chairman of N M Rothschild & Sons and formerly of De Beers – By Roland Godefroy – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4643161